Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebbuje rady

nękanie przez smsy i telefony - co dalej

Polecane posty

Gość potrzebbuje rady

Nie moge zmienić numeru ponieważ ma go wiele osób co jest związane z moją pracą. a jeden TYP (wiem kto) nęka mnie smsami, pisze codzienie, po kilka, głupie, bezsensowne, albo dzowni ciągle, że mam zajęty telefon i np 50 nieodebranych połączeń w ciągu godziny.. Można to zgłośić na policję prawda? I co w związku z tym? Co mogę i co oni z tym zrobią?

Gość potrzebbuje rady
trzymam te smsy w skrzynce telefonu, ale cierpliwość mi się skończyła, nie mogę zmienić tego nr, a wiem że nie mogę też zablokować aby połączenia od tego numeru nie przychodziły, zresztą problem smsów nie zostanie rozwiązany.

Gość miałam podobnie
jeżlei jest to numer z karty to nic policja nie zrobi (a pewnie tak jest) ale zadzwoń na infolinie i popros czy moga Ci to sprawdzić mi koleżanka sprawdziła (pracowała w orange) poradze Ci jedno nie mów nikomou o tyum bo to moze być ktoś znajomy i iczeka na towją rekacje zeby cie powkurzać, czekajjjjjjjj wreszcie się komus zgodzić

Gość potrzebbuje rady
to numer na kartę. ale ja wiem kto to jest I ZNAM TĄ OSOBĘ. moge podac jego imie i nazwisko na policji. mam od niego smsy. tylko : co zrobi policja?

Gość Palos Park
Nie wiem co policja moze zrobic. Idz i zapytaj. Mam nadzieje, ze niedlugo wejdzie ustawa, ktora zakonczy te bezsensowne nekanie smsami. Wprowadzą rejestracje nr na karte i nikt nie bedzie anonimowy. Ja mialam ten problem przez jakis czas, ale w koncu ktos dal sobie spokoj bo nie odpisywalam. To byl tel na karte i nic nie moglam zrobic.

Gość potrzebbuje rady
u mnie to trwa już od wakacji. zatem mi cierpliwość się wykończyła. ale podobno mogę wejśc na swoje konto na orange i ten numer zablokować. że nie dostanę od niego smsów i telefonów. tylko - on może wtedy zmienić numer. to psychiczny człowiek. niestety jak mówię żeby dał mi spokój to NIE ROZUMIE

Gość gretergergerge
miałam identyczny problem moj były nekanie przez poł roku, w sumie zadnych grozb do mnie ale raczej straszenie samobojstwem przeplatane wyznaniami miłosci;/ co robiłam? całkowicie ignorowałam teraz jest jeden sms na 2-3 tygodnie wiec w sumie mam spokoj tez numeru nie mogłam wczesniej zmienic ale teraz juz moge;D i zmienie;)

Gość gretergergerge
moja jedyna rada CAŁKOWITE IGNOROWANIE!! to naprawde działa odpisujac mu nakrecasz go jak poczuje ze jego słowa trafiaja w pustke to zmieni nastawinie naprawde przeszłam to samo poł roku nie odpisuje na ani jednego sms-a i teraz mam wzgledny spokoj

Gość BiałaNiteczka
To się nazywa STALKING Tzw. „stalking, czyli regularne nękanie np. przez wysyłanie ogromnej liczby wiadomości tekstowych. Być może jeszcze w tym roku stalking w Polsce stanie się przestępstwem, określonym w kodeksie. Nie określono jeszcze ani granic, których przekroczenie będzie karane, ani wysokości kary. Dziś typowy stalking balansuje na granicy prawa i jest właściwie legalny. Jak dodają prawnicy, jeśli np kobieta przyśle mężczyźnie tysiąc miłosnych esemesów albo wykona setki telefonów, to obiekt westchnień jest bezradny i prawnik niewiele mu pomoże. Według kodeksu wykroczeń za złośliwe niepokojenie grozi jedynie ograniczenie wolności, grzywna do 1,5 tys. zł albo nagana.

Gość potrzebbuje rady
tak ale ja od maj/czerwiec NIE ODPISUJĘ. nic. zero reakcji. a smsy dostaję. i telefony też, często mi blokuje na godzinę telefon, a ja muszę mieć dostępny bo wynika to z mojej pracy. cholera. ta osoba jest po prostu psychiczna. nie ma pracy, oszukuje panstwo i w ten sposob zarabia kase, i ciagle pije. ciagle. caly dzien nic nie robi tylko pije. i zawraca mi glowe.