Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oleńka2000

Najłatwiejsze kierunki studiów! Wpisujcie tutaj

Polecane posty

Filologie obcojęzyczne łatwe??? Historia łatwa???? Kobieto, czy Ty w ogóle wiesz, o czym mówisz, to są studia, na których bez pasji NIE PRZETRWASZ,nawet jeśli łatwo się dostać, to cholernie ciężko utrzymać, np. na filologiach od drugiego roku masz wykłady w obcym języku, którego czasem musisz nauczyć się w rok!! Więc nie obrażaj studentów, którzy naprawdę ciężko pracują.

Gość kdus
temat pewnie zalozyla osoba z gimnazjum ktora mysli ze studia to nic takiego

Gość polonistyka jest najłatwiejsza
kazdy przygłup ja skonczy

Gość chłopak mający łeb na karku
spróbuj się z gramatyką historyczną

Gość dzizaz krajst
Ja, podobnie jak Carrie, też poszłam na polonistykę z zamiłowania. Maturę zdałam bardzo dobrze, z każdego przedmiotu miałam powyżej 85%, język obcy na 100% i 96%. Watpię, czy ktokolwiek może wypowiadac się o kierunku studiów, z którym nigdy nie miał bezpośredniej styczności. Najczęściej jest to Wasze mylne, stereotypowe wyobrażenie, które nie pokrywa się z rzeczywistością.

Studia filologiczne nie są łatwe! Tu trzeba pasji, zamiłowania do danego języka. Tak, jak ktoś pisał już wyżej, gramatyka historyczna języka ang, np. Pochodzenie wyrazów, zmiany językowe, fonologia, socjolingwistyka i inne pochodne. Kosmos momentami. Nie wypowiadaj się na temat, o którym nie masz pojęcia, you pathetic ignorant. Nie pozdrawiam. Anglistka z Gdańska.

Gość ok ok ok
tylko Twój kierunek jest trudny, a ponadto tylko Ty na całej uczelni jesteś dobra reszta to kaszaloty, które nic nie potrafią ! dzieki takim ludziom jak Ty Polska jeszcze sie trzyma ! :D wróżę Ci świetlana przyszłosć obstawiam, że niedługo będziesz kandydować na prezydenta i wykorzystasz swoje techniczne umiejetności, Polska bedzie najwazniejszym panstwem w europie, a nasza gospodarka osiągnie takie wyniki o jakich nikt nie snił, a polacy zamiast jezdzic samochodami będą latali prywatynmi samolotami ! odkryjemy koleją planete w układzie słonecznym i jako pierwsi wybudujemy nowoczesne osiedle w kosmosie ! wprowadzimy wizy dla amerykanów bo będą się drzwami i oknami pchali aby zamieszkać w Polsce ! wyslemy nasze nowoczesne robotwe wojsko i zapanuje pokój w afganistanie ! odkryjemy niebywae złoza ropy w Polsce i staniemy się naftową potęgą ! a w resuracjach na zmywakach będą robili niemcy, australijczycy i amerykanie !

Gość dzizaz krajst
Inna sprawa to kwestia braku pracy po polonistyce. Ja właśnie ją skończyłam ... A tak bardzo marzę o pracy w redakcji ;) na razie piszę artykuły, ale jest to tylko umowa o dzieło i słabo płacą.

Gość kropkakreska
Kierunki humanistyczne? No tak,prawo to przeciez blahostka.

Gość widzialem ja
hhaha filologia polska wnioskujac z tego jak duzo czasu ma carrie na siedzenie na kafe :)

Gość jak sie pisze nie z imiesłowam
i? polonistko od siedmiu boleści

Gość dupeczka jakich mało
architektura

Gość dzizaz krajst
Sam/a sobie znajdź :) i uwzględnij różne rodzaje imiesłowów oraz reformy ortografii na przestrzeni XX wieku. Oraz oczywiście coraz nowsze zapisy Rady Języka Polskiego :)

maluj sobie domki przez 5 lat

Gość rock style ong
za przeproszeniem, kierunek : FILOLOGIA POLSKA dlaczego? - bo idą tam wszyscy - bo 90% czyta streszczenia (i proszę was, 500-1000stron dziennie raczej nie czytacie) - takie osoby nie mają zielonego pojęcia co to są prawdziwe studia - egzaminy ustne to farsa Ludzie z kierunków humanistycznych: jednej sesji na studiach ścisłych byście nie przetrwali:O

Gość dzizaz krajst
Egzaminy ustne to nie jest farsa. Taką literaturę staropolską zdaje tylko jakieś 10% studentów, reszta uwalona. Naprawdę nie ma sensu wypowiadać się o kierunkach, których nie znacie z autopsji.

Ludzie którzy nie są na studiach ścisłych nie idą tam bo nie mają do tego głowy, tak jak studenci kierunków ścisłych nie mają głowy do humanistyki więc nie ma sensu się wykłócać. Dla humanistów trudna jest fizyka jądrowa a dla studentów kierunków ścisłych antropologia, czy semantyka.

Gość rock style ong
znam z "prawie"autopsji!! mianowicie mieszkałam przez 3 lata z koleżanką , studiująca owy kierunek!! na państwowej dobrej uczelni do egzaminów czasem przygotowywała się ok godzinki imprezy non stop (mówię o sesji) czas nauki> przybliżony do zera dziewczyna dostawała stypednium naukowe ja całą noc się uczyłam, ona jak już wspominałam 1-2h i koniec więc ludzie, nie przekonacie mnie że jest inaczej NAUKA jest na kierunkach ścisłych, uwierzcie mi na słowo! :O

Gość dzizaz krajst
Więc najwyraźniej miała bardzo słaby poziom na studiach. Albo była piekielnie zdolna. Wiesz, nie wszyscy muszą ślęczeć po nocach, żeby mieć dobre stopnie. Niektórzy są po prostu ZDOLNI.

nie tylko ołówkiem sie domki rysuje... czasem też cienkopiesem.. farsa a nie kierunek, no pamaluja teżś coś czasami farbkami (o architekturze dalej mówie) pfff

Dużo materiału do nauki to żaden dowód na to że kierunek jest trudny studiuje kierunek artystyczny i kiedy Ty ryjesz do sesji ja często pracuje nocami żeby skończyć projekt, albo prace na zaliczenie. Wszystko zależy też od ambicji, wykładowcy danego przedmiotu i uczelni.

Gość oj pedagogika
jak wyrzuca cie z jakiegokolwiek kierunku to idz napedagogike w kazdej odmianie, latwa jest tez socjologia:D

Gość rock style ong
tak była zdolna poziom uczelni w rankingach wysoki to powiedzcie mi w takim razie kiedy ona te tysiące stron literatury przerzucała? studenci bardzo dobrze są wyposażeni w streszczenia/analizy itp z poprzednich lat, więc jaki sens ma studiowanie takiego kierunku? gdzie wysiłek jest bliski zeru i polega na terminowym (lub nie) stawieniu się na egzaminie?? bulwersuje mnie to, bo studia studiom nie równe..

Gość fewfwefq
medycyna wiem bo skończyłem zero problemu

Gość fewfwefq
gorzej się dostać niz skończyć ja próbowałem trzy razy i za trzecim się udało :)