Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drogie mamy pomozcie

Prezent na chrzest

Polecane posty

bardzo Was proszę o pomoc, potrzebuje pomysu na prezent na chrzest dla dziewczynki, zostałam chrzestną, tak sie zastanawiam co tak naprawdę praktycznego mogę podarowac

Gość a ja sie wtrące
moze jakis łancuszek złoty + kasa A tak na marginesie , ile teraz chrzestni daja na chrzest ???

moja siostra była ostatnio chrzestna dałą 400 zł , ale roznie daja moim zdaniem. tyle ile na kogo stać

nie mam pojecia ale dla mnie to nie do pomyslenia by pieniadze dawac i to pewnie nie chodzi o 100 zł tylko o wiecej

Gość herbata_malinowa
:), ja ostatnio bylam na chrzcinach ( tylko,ze nie w roli chestnej) i kupialm Malemu przytulanke imitującą bisie serca matki. Kolezanka byla bardzo zadowolona,Maly spi tylko z nia..wiecej o tej zabaweczce http://allegro.pl/k-sterntaler-owieczka-stella-z-bijacym-sercem-i1240978473.html kosztuje ok 100zł. ale pomaga Maluszkom zasnąc :)

Gość Szara Myszk@
Mój synek dostał srebrną łyżeczkę z data urzodzenia, godzina i imieniem - barzdo mi się podoba i będzie wspaniałą pamiątką

Gość SzaraMyszk@
Mój synek dostał jeszcze wielka swiece zapachowa, rzeźbiona i zdobiona, ze swoim zdjeciem , imieniem i data chrztu, zapalilismy ja na stole na roczku, fajna pamiątka

Gość ala ma kotaaaaaa
Ja prawdopodobnie też zostanę chrzestną...Mam zamiar kupić jakąś pamiątkę tak do 100zł- smoczek z grawerem czy jakiś srebny obrazek w ramce (na allegro fajne widziałam) no i pieniążki .

Gość moj siostrzeniec od swojej
chrzestnej dostał mate edukacyjna...maly bawil sie na niej 3 tyg, a w tej chwili od miesiąca leży i sie kurzy... najlepiej zapytać rodziców codzidzia potrzebuje, mnie np bardzo przydał się lezaczek:)

Gość fikula
ja jak bylam chrzestan to poprostu zasponsorowalam chrzest. kupilam wdzianko, zaplacilam za jedzenie i alkohol. a dziecku otworzylam konto na ktore co miesiac wplacam po 100 zl i tak przez 21 lat albo i 25 jesli nie dorosnie do tych pieniedzy:)

Gość Chrzest.co
Ciekawe pomysły na prezent z okazji chrzcin znajdziecie na www.Chrzest.co Zapraszam:)

a ja sie wtrące po co lancuszek ? skoro dzieck otak predko go nie zalozy... ja dałam kasę i kupiłam to co akurat młoda mama potrzebowałą dla dziecka jako taki dodatek by nie dac tylko koperty hehe jak sie daje prezent t za miej sie kupuje niz kasy daje-tak ja bynajmniej robie :P a dałam 350zł

Gość butelkowa mama
to zalezy w jakim wieku jest chrzesnica... moja miala 2 latka, wiec dostala rowerek i kase;) jak to jeszcze malenstwo to najlepiej delikatnie spytac rodzicow, moj maz chcrzesniakowi zamowil grawerowaną lyzezkę z imieniem i datą urodzenia,daliśmy też książkę z bajkami w którą włożyliśmy kasę. a to ile się da zależy od tego na ile jest kogos stac. moj starszy syn dostal lancuszek, bo akurat taka sytuacje miala chrzestna, ale to nie zmienia faktu, ze jest jego ukochana ciocia i dla niego - ma prawie 7 lat najlepszym prezentem jest to jak ciocia przyjdzie i pooglada jego obrazki, albo jak z nim siedzi i maluje.

Gość myszky
Może kolczyki? są rózne motylki, kotki dla takich małych dziewczynek?

cos praktycznego?? bron boze zadne zloto czy cos!!!! lancuszek.. pffffff niemowleciu potrzebny tak jak strusiowi np... ja proponuje juz powszechnie panujacy tort pieluszkowy ze srodkami pielegnacyjnymi!!! albo od razu pake z szamponem kremem, mascia, olejkiem, itp itd......w jakims oryginalnym i ladnym "ubraniu"... i plus do tego pare zlotych w gotowce!! albo bon prezentowy ze sklepu z art dla dzieci:) sama wybierze co jej potrzebne, a jest to elegantsze niz pieniandze i bedziesz pewna ze wydala dla dziecka a nie np na naprawe pralki:)):

Gość myszky
W sumie pełno jest rodziców, którzy kase dziecka rozwalają... więc dobrze byłoby kupić coś dla niej.

fikula zalozylas konto??? noooo to sie nazywa chrzestna!!!! a moze zostaniesz i moja..... chetnie sie przechrzcze na .... benedykte :):) ale chce 100 euro miesiecznie a nie zlotych dobzie??????

nie cierpie maluskich dziewczynek z kolczykami.... szczegolnie gdy maja brzydkie buzie... znam taka jedna... przysiegam.. brzydka ta mala jak nmoc. ( juz ma ponad 2 lata).. a kolczyki ze hoho!

Gość butelkowa mama
dla mojego syna lancuszek jest wspaniala pamiatką, bo to zostaje, a kasa sie rozejdzie - nawet wydana na dziecko. ale to zalezy kto co lubi. ja np. mam sentyment do pamiatek i do dzis mam swoj lancuszek z I komunii;)

Gość malinka pstynka
ja tez uwazam ze poza kasa przydaloby sie cos na pamiatke. u nas sie zlozylo, ze chrzestnymi bylismy razem z mezem;) poza pieniazkami zaplacilismy za fotografa - byl w kosciele i na uroczystosci. potem na drugi dzien jeszcze sesja u niego w studio.

Gość lilwil
Cześć. Polecam cudowne rzeczy hand made- kartki, ramki, bizuterię- na każdą okazję :) dla dzieci- chrzest, roczek, urodzinki, narodziny maluszka, czy też na ślub, rocznice ślubu, urodziny i wszelkie inne okazje. Bardzo indywidualne podejscie, personalizacja prezentu, dopasowanie dokładnie do gustu i upodoban osoby obdarowywanej :) jestem zachwycona i polecam innym :) profil na fb z galerią: https://www.facebook.com/pages/Marts/258701327478361?fref=ts :)