Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość share^^

Jakie slowa, zdania, poczatki zdan dzialaja nam na nerwy?

Polecane posty

Gość share^^

I dlaczego? Jak to wytlumaczyc psychologicznie? Mnie irytuja jak ktos mowi: - defacto - coś jest "mega" - co do zasady 1 i 3 dlatego, ze brzmia dla mnie jakos sztucznie i osoba chce byc taka ach i och dlatego zaczyna operowac wynioslym slownictem, a defacto to jeszcze dlatego ze to nie jest polskie. Mega irytuje mnie bo jest jakies szczeniackie

Gość share^^
"mnie irytuje" sorki za literowke

Gość xyzett
a mnie irytuje text typu : "ale urwał"... przeciez kurna to jest bez sensu...

Z tym "wyjebane" tez mnie to doprowadza do bialej goraczki. Jest tyle okreslen ktorymi mozna to zastapic. Jakies takie wulgarne niepoprawne chamskie A od strony psychologicznej chyba mozna to wyjasnic srodowiskiem, wychowaniem. Uczyli nas mowic tak a tu nagle cos nowego co jest sprzeczne z naszym jezykiem

Gość ściśle rzecz biorąc
większość słownictwa pochodzi z zapożyczeń "de facto" (tak to się pisze) czy "co do zasady" to "operowanie wyniosłym słownictwem"? czy chodziło Ci o "erudycję"? bo nie ma czegoś takiego jak "wyniosłe" słownictwo piszę bez złośliwości, po prostu - chcesz coś krytykować, to pisz poprawnie bo mnie irytuje bełkot

Gość share^^
scisle rzecz biorac - przyjmuje na klate konstruktywna krytyke, owszem chodzilo mi o erudycje :) moja kolezanka w pracy jak jej sie nie chce czegos zrobic albo cos ja wkurzy to ciagle mowi "mam ochote sie zerzygac" a ja mam ochote jej powiedziec "to zrob to wreszcie"

Gość ściśle rzecz biorąc
aż odpiszę - bo pierwszy raz mi się na kafe zdarzyło, żeby ktoś tak normalnie zareagował na moją uwagę :D miłe a koleżance następnym razem podsuń usłużnie wiaderko :classic_cool:

Gość Nigdy wiecej!
"zostanmy przyjaciolmi" "o Boze!" "za sekunde" (o zrobieniu czegos, co wymaga wiekszego nakladu pracy)

Gość ktoś pomylił tematy
Ludzie używają słów, których znaczenia nie rozumieją. Często słyszę, że coś jest "najbardziej optymalne", nawet pewien profesor tak pisze i mówi. Albo ktoś "ubiera płaszcz" i sądzi, że jest to takie wyrafinowane, zamiast ubierać się w płaszcz.

moja kolezanka za to ciagle mowi "po prostu" po prostu to, po prostu tamto; w ogole irytujace jest jak ktos ciagle powtarza w wypowiedziach te same slowa, np "rozumiem"

Gość nienawidze slowka
"kuźwa" no bo albo niech powie kurwa albo kurcze albo lepiej niech nic nie mowi! wstrzasa mna rowniez jak ktos powie LUBIAŁEM zamiast lubilem

Gość total addict
najbardziej smiac mi sie chce z ludzi, ktorzy chca zaszpanowac i uzywaja slowa "bynajmniej" nie znajac w ogole znaczenia tego slowa:D Albo nagminne: Milo sie rozczarowalam :O

Gość total addict
no i oczywiscie "poltorej roku" . Najgorsze jest to, ze mowia to ludzie niby wyksztalceni i na poziomie:O

Gość share^^
zmiana o 360 stopni matematyk jak sie patrzy:D

Gość cfygvjhbknml,
"generalnie" "zasadniczo" i na koncu zdania -"proste"

Gość zajebisty27
chyba to ja nie jestem ciebie warta

Gość total addict
czesto czytam, ze jakas laska nie moze "zgrubnąć":O

Gość lekooomankaa
nauczycielka z pnja, jej stałe hasło to PRECISELY (czyt. presajsli) :o