Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mojaCórka.

Czy moją córkę pogięło??

Polecane posty

Gość mojaCórka.

Ona ma 11 lat. Cały czas ogląda zdjęcia kobiet w ciaży, niemowląt. Wie co to ciąża, jak do tego dochodzi.. cały czas się w to bawi. I wyznała mi , że chce mieć już bobasa!! Czy z nią trzeba iść do psychologa? co robić? Mamusie pomóżcie..

Gość urodzić jej siostrzyczkę
albo braciszka :) Jedynaczką jest?

Gość mojaCórka.
Ma brata . 24 lata. Nie.. z nią był ostatni gwizdek. Mam 47 lat. :(

Gość tilko
Też od dziecka marzyłam o ciąży i niemowlaku... Kiedyś nawet jak byłam malutka to podobno się popłakałam ( w tv trąbili o końcu świata) bo nie zdążę mieć dziecka :) Mam 26 lat i spodziewam się pierwszego :) Nie wiem jak zachowuje się Twoja córka... ciężko określić.

Gość mojaCórka.
Ona też płacze, bo w 2012 r podobno koniec świata...........

Gość czy można przetłumaczyć
nie pogięło, ciebie pogieło mieć dziaciaka w takim wieku, no i masz bachora specjalnej troski....

Gość koniec swiata to jest co
kilka lat he he !!! ciekawe kiedy trafia !?

Gość mojaCórka.
Że urodziłam moją córkę w wieku 36 lat to coś złego?

Gość głupia pizdoooooo
przecież autorka zaszła w ciążę w wieku 35 lat, to dla ciebie zbyt późno? weź w y p i e r d a l a j

To jest naprawdę szokujące że 11 letnie dziecko myśli o ciąży! Myślę że powinnaś dużo z nią na ten temat rozmawiać i tlumaczyć. A jak nie dajesz sobie z tym rady i Ciebie to przerasta to myślę że psycholog nie zaszkodzi.

Gość a dlaczego szokujące
jedne 11 latki lubią psy, inne konie czy koty, inne dzieci. Fakt, ze musisz z nią porozmawiać. To ze ma 13 lat starszego brata tłumaczy poniekąd fakt dlaczego fascynują ją małe dzieci.

Gość Katarzynka z Rydzykowa
ja uważam, ze jest ok. też tak miałam. Gorzej jaby miała 17 i miała parcie :P Przejdzie jej. Kup jej Simsy, będzie mieć wirtualne dzieci i tyle :)

Nie przejmuj sie to taki wiek :) moja tez 11-latka ciagle o bobasach mowi malo tego moja babcia powiedziala, ze dla pierwszej prawnuczki ktora wyjdzie za maz ma piekny prezent, no to ta jak to uslyszala to juz za maz chce wychodzic ehheeh ;)

Gość oliwka2000
nie no co ty!!chyba normalne w tym wieku....

Gość Ej a nie macie jakiegoś
niemowlaka albo przedszkolaka w rodzicie? Albo w bloku u znajomych? Może zagadaj do nich, żeby młoda sobie z nim posiedziała, pobawiła się, może poszła na plac zabaw, albo spacer pchając wózek (oczywiście pod okiem opiekuna). Myślę, że kontakt z dzieckiem świetnie jej zrobi i jest to najlepsze wyjście.

Też tak miałam, chyba od przedszkola. Ale dla mnie dziecko w domu to coś normalnego, mam 3 młodszego rodzeństwa. Podsuwaj jej coś o ciele kobiety, o dojrzewaniu, o ciąży, niech wie jak najwięcej. O opiece nad dziećmi też możesz, pewnie będzie zaskoczona, że dziecko nie przesypia nocy itd. Moja mama tak robiła, od małego wiedziałam co to jest dziecko, odpowiedzialność, kolki, ząbkowanie... Może dzięki temu nie miałam aż tak strasznego parcia na szkło...

nie wiem czy to do konca takie normaalne:O w wieku 13 lat dzieci juz mysla o seksie, jesli do tego czasu nie przejdzie jej fascynacja ciaza, to mozesz zostac mloda babcia:O najlepiej byloby aby miala kontakt z jakims bobasem i na wlasnej skorze przekonala sie, ze male dzieci to nie sama slodycz, ze placza bardzo duzo, brudza pieluchy, ktore trzeba zmieniac itd. lalki to nie wszystko, lalke odlozy na polke jak jej sie znudzi. no i rozmawiaj, rozmawiaj, rozmawiaj... o tym skad sie biora dzieci i o antykoncepcji tez juz czas zaczac. i moze nie do konca na temat, ale twoja corka jest w wieku, kiedy pasowaloby ja zaszczepic przeciwko hpv, pomysl o tym:)

Gość ....Maćka....
Ja całe dzieciństwo bawiłam się w mamusię i wyobrażałam sobie jaką będę mamą itd. Mam 22 lata i żadnych dzieci nie przewiduję w ciągu najbliższego stulecia;) Po drodze kiedy miałam 7 lat moglam się "wyżyć" na mojej siostrzenicy;)

Też mam 11-letnią córkę,która notorycznie gra w necie w grę,gdzie kobieta zachodzi w ciążę a gracz musi ją karmić,dbać o dzieci w jej lonie itpA co najdziwniejsze to to,że za zakupy dla przyszlej mamy placi się...plemnikami :ODodam że jest to gra dla dzieci.

Gość delekkek
co pokolenie to do przodu, takze nie zdziwcie się jak wam 12-14 letnie dziewczynki przyniosą dziecko do domu

Lady Pretensja,a wiesz jak w tej grze zachodzi się w ciążę? Zabija się plemniki,one nie mogą dostać się do macicy,a jak się jakiś dostanie,to wtedy 'zachodzi się w ciążę'. Albo jak wybiera się postać,to ta starsza wersja jest cała naga i ma nawet kłaczki w wiadomym miejscu... Moim zdaniem to nie jest gra dla dzieci ;P

Gość aswwwwwwwa
to jest www.grzenda.pl Mojej siostry corka w to grala, bylam lekko oburzona , ale coz:)