Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdcasbviafvbajkvbnafj

pytanie do dziewczyn bioracych pigułki

Polecane posty

hej! mam pytanie do dziewczyn, które od kilku lat przyjmują doustną antykoncepcję. ile dni po wzięciu ostatniej tabletki dostajecie okres (chodzi mi o tą 7 dniowa przerwę)? ja biorę novynette juz od jakichś 6 lat i najpierw dostawałam po 3 dniach a teraz to nawet po 5, 6 i jakieś te okresy takie dziwnie skąpe, czasem wręcz to tylko plamienia, nie wiem czy to normalne, czy wy tez tak macie?

Gość ja mam 165 i
ja zawsze dostaje okres na 3 dzień. biorę tabletki już kilka lat i zawsze jest tak samo :) okres jest czasem słabszy a czasami silniejszy, jednak nigdy nie miałam tylko plamienia.

dzięki za odpowiedź :) czekam na kolejne :)

aha i jeszcze jedno pytanie, czy to, że przez te kilka lat troche przytyłam może mieć jakiś wpływ?

hej, piszcie,piszcie, nie wierzę, że was tak mało :P

podnoszę!!!

Gość bellyyyyyyyyyy
ja tak jak kolezanka dostaje po 3 max w 4 dzien rano. biore dlugo tabletki i zawsze tak samo jest, gdy zmienialam raz plamilam przez jeden dzien - nic innego sie nie dzialo

zawsze dzien przed rozpoczeciem drugiej paczki,wiec po 6 dniach..a jak juz zaczniesz brac kolejna paczke,to okres dlugo nie trwa,wiec mi to na reke:)mam naturalnie dlugie cykle

Ja krwawienie mam zawsze 4 dnia, ale słyszałam, że na to reguły nie ma i jeżeli występuję 6-7 dnia, to nie ma się czym niepokoić. Jeżeli niepokoi cię skąpe krwawienie, to zawsze możesz zapytać o poradę lekarza, poza tym powinnaś być pod jego stałą kontrolą, więc rozmowa z lekarzem pomoże ci rozwiać wątpliwości. Szczerze mówiąc wątpię, żeby plamienie zamiast krwawienia świadczyło o czymś niepokojącym, ale lepiej to sprawdzić

dzięki za odpowiedzi dziewczyny :) ktoś jeszcze się wypowie? :)

hej,hej!

Gość ja biore cilest od 6 lat
i czasami mam w 3 dniu czasami w 4 czasami tez w 5 :O raz sie zdarzylo, ze mialam zaraz na drugi dzien :O

u mnie wygląda to tak że ostatnią tabletkę zawszę biorę w środę ....a okres zazwyczaj pojawia się w sobotę ale tutaj też nie ma czasem normy czasem w sobotę mam tylko lekkie plamienie a okres na dobre pojawia się w niedzielę a czasem wstaję rano w sobotę idę do łazienki i już jest bywało i tak że dostałam okres w piątek ale to mi się zdarza bardzo rzadko ...kończy mi się zazwyczaj we wtorek ale i w środę muszę nie raz się zabezpieczyć bo jakieś tam pozostałości jeszcze się pojawiają

dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

może ktos jeszcze?

Gość gfnhndfnfnfn
up!up!

Nie ma na to zasady i o ile jest jakaś regularność na początku, to rzeczywiście zdarza się, że później krwawienie przychodzi w późniejszych dniach i ma różną obfitość, z czasem mniejszą. Przy niektórych pigułkach krwawienie z odstawienia może zupełnie zanikać. Myślę, że nie masz zupełnie czym się przejmować, a jeśli masz takie wątpliwości, to po prostu przy wizycie u lekarza wspomnij o nich.

dzięki bojabojaboja :) trochę mnie uspokoiłaś, juz myślałam,że może coś ze mną nie tak :)

a z ginem pewnie jeszcze zagadam, choć kiedyś już go o to pytałam i niby mówił, że nic złego się nie dzieje:)