Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajcaaaaaaaaa

czy to dobry wiek na powazny zwiazek ??

Polecane posty

Gość pytajcaaaaaaaaa

oboje 20 lat drugi rok studiów... mi strasznie zależy... ale boje się, ze on sie nie wyszalał..... ja juz mam kilka powaznych zwiazkow za soba pomimo takiego wieku on mniej. boje sie ze bedziemy jakies 4 lata i sie rozsypie wszystko

Gość 20 lat i kilka powaznych
zwiazkow dziecko tornister spakowany?

Gość pytajcaaaaaaaaa
spotykalam sie ze staszymi i tak wyszlo jeden zwiazek 3 lata drugi 1,5 mysle, ze to dlugie zwiazki

Gość pytajcaaaaaaaaa
w sumie to nie jest istotne tylko czy taki wiek to dobry na zabieranie powaznych znajomosci wieci o co chodzi. wiadomo, ze moze byc para od przedszkola i im wyjsc, ale to graniczy z cudem zastanawia mnie kiedy sie partnera zyciowego poznaje i w jakim wieku najlepiej

Gość jest mase par studenckich
sporo osob bierze slub okolo 25/26 lat

Gość pytajcaaaaaaaaa
no tak a zazwyczaj po 5 latach ludzie sie hajtaja prawda /? serio mi zalezy ale mam obawy ze to za wczesnie ;p

Gość Dominika2828
Oczywiście, że dobry wiek jeśli oboje tego chcecie. Ja w wieku 17 lat poznałam męża i niby co, że młodzi i nie wyjdzie? Wyszło. Jak ktoś z natury nie lubi szaleć to nie będzie szukał zdrady, imprezowania za wszelką cenę i jednorazowych numerków. Ja miałam 17 lat i się zakochałam on miał 23. Też mówili, że tylko dla sexu ze mną jest. No, ale każdy przypadek jest inny. To, że w większości tak jest nie znaczy, że zawsze musi być. Nam się udało. Po 5 latach związku ślub, a teraz mam już 28 lat i nadal się kochamy po tylu latach. A miłości wiele wcześniej nie miałam. Jeden chłopak i nie potrzebowałam się wyszumieć.

Gość adastra***
20lat i kilka poważnych związków? :D W takim razie co rozumiesz pod hasłem "poważny związek"? Pusty śmiech.

Gość adastra***
Odpowiedź na pytanie: 20lat nie musi być dobrym wiekiem na poważny związek, skoro miałaś takie związki przed 20tką już. :P

Gość Dominika2828
Niektóre dziewczyny są z chłopakami po to by z kimś tylko być. Na imprezę lub żeby było z kim się poprzytulać lub pocałować. Bardziej dla towarzystwa, a nie miłości. I to związek poważny na pewno nie jest. Ale związek nawet w odczuciu 15latki, której zależy na chłopaku może być poważny. Poważny nie zawsze musi oznaczać, że myśli się o ślubie i wspólnym życiu. Wystarczy poważnie traktować tę drugą osobę, a nie tylko się spotykać ot tak. Rozumiem autorkę i wierzę, że mimo młodego wieku bardzo angażowała się w swoje związku dlatego nazywa je poważnymi. I jeśli to czujesz to bez problemu wchodź w to. Najwyżej spotka Cię zawód, ale jednak zawód może spotkać zawsze nawet jakbyś miała lat 30. Tak więc jeśli kochasz i chcesz to nie stwarzaj sobie dodatkowych problemów. Jeśli okaże się dupkiem to trudno, ale wcale tak być nie musi mimo młodego wieku.

Gość jest mase par studenckich
po studiach zwykle osoby sa wystarczajaco dojrzale na slub, zalezy jaki jest ten Twoj chlopak

Gość 19 zaręczona
Ja mam 19 lat, mój facet 24. Jesteśmy razem od 5 miesięcy i już zaręczeni (nie ma ciąży). Znamy się około 10 miesięcy, z tym że wtedy ja byłam z kim innym i On z kim innym. A teraz razem i nam bardzo dobrze. Ja jestem na 2 roku studiów inżynierskich, a on pracuje. Chcemy być razem. Na maj planujemy ślub.

Gość hahahahaha 19 lat
na drugim roku inz o boshe dziecko przygotuj sie na drugi raz jak robisz prowo :D bo nie wyrobie

Gość 19 zareczona
Bo ja byłam taka zdolna, że liceum zrobiłam w jeden rok (3 lata)

Gość głupole
skoro zadajecie sobie te wszystkie pytania i to nie ważne w jakiej kwestii to nie jesteście jeszcze gotowe

Gość i taka zdolniacha z niej
jest i siedzi na kafe daj spokoj takie kretynki sa najgorsze pisza by pisac :D

Gość pytajcaaaaaaaaa
bylam 1,5 roku z chlopakiem 9 lat staszym dla mnie to byl bardzo powazny zwiazek ! ten koles tez jest w porzadku bardzo.... jest chemia, ale jest strasznie niedostepny nie wiem jak to opisac

Gość Ja mam 21 lat
i od prawie 4 lat (w styczniu beda rowne 4 ) jestem z facetem w poważnym związku, w przyszłym roku bierzemy ślub. Z tym , że On jest ode mnie starszy o 4 lata. Przedtem byłam w związku z innym przez rok i też był to dl;a mnie wówczas poważny zwiazek. To zależy od Was, ale myślę, że spróbować warto, jeśli coś was łączy...

Gość mandarya
Ja jak byłam zakochana to nie zastanawiałam się czy to rozsądne czy nie. Czy mnie zrani czy nie. Angażowałam się cała nie miałam nic do stracenia. Nie myślałam o tym czy się uda, co zrobię jak nie wyjdzie. Nie było mowy o złym zakończeniu. Żyłam chwilą. Byłam zakochana więc chciałam z nim być, robiłam wszystko by nam wyszło. A jak Ty się zastanawiasz być z nim czy nie być.. to chyba tak do końca nie chcesz tego skoro nie jesteś pewna. I już.

Gość pytajcaaaaaaaaa
chce bardzo, ale wiem, ze ma straszne powodzenia studiujemy w innych miastach i wiem jak on dziala na dziewczyny chodizlismy razem do liceum bylismy tylko znajomymi, ale wiem jak moje koelzanki za nim lataly naprawde czasami sie na niego doslownie naimprezach rzucaly ;/

Gość pytajcaaaaaaaaa
up

Gość durnesiksy
"ja jestem w poważnym związku od prawie 19 roku życia iżyjemy sobie razem już prawie 5 lat " o zesz koorva,a to sie usmialam,rzeczywiscie ,pozyjemy ,zobaczymy,

Gość a jaaa
ja mam 19 lat moj chlopak 24 tez planujemy slub ale po moch studiach bardzo mi zalezy, chce by nam sie udalo....

Gość a jaaa
z drugije str czy to nie ejst za duzo roznica wieku, on musi jeszcze kilka lat na mnie poczekac;/

durnesiksy to się śmiej dziewczynko,bo chyba żal dupsko ściska,pożyjemy zobaczymy :) ja jestem pewna swojego faceta,mieszkamy razem i mamy dziecko-planowane oczywiście :)

a jaaa mój jest odemnie starszy o 4 lata,studia skończyłam jak już mieszkaliśmy razem-nie było tak źle i trudno ...

Gość a jaaa
moj nie studiuje, ja wyrpowadzam sie do innego miasta na studia ale on nie moze ze mna bo ma prace...;/ a ja bede 100 km od niego

Gość pytajcaaaaaaaaa
no wlasnie wasi partnerzy sa starsi... a moj ma 20 lat... wiem, ze w tym wieku facic raczej nie mysla powaznie