Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moda90

Pamiętacie mode z lat '90?:D

Polecane posty

Gość moda90...
hahaha przypomniało mi się coś. A pamiętacie tą modę co się bluzkę na krótki rękaw zakładało na długi o masakra haha to się było dopiero modnym albo co się języki od butów wyciągało i stawiało,żeby było widać hehehe

Gość 1982R
A pamięta ktoś wafelek serenata? jezu jaki był pyszny i oranżadki w woreczku;-)

Gość moda90...
oj tych wafelków nie pamiętam ale oranżadki tak:D na sucho je jedłam

Gość moda90...
a pamiętacie jak mleko przyjeżdżało i z butelkami się szło kupować

Drewniaki były the best. Pamiętam, że miałam czarne i białe. I jeszcze pamiętam były modne takie krótkie spodenki w oczojebnych kolorach z megasztucznego materiału. Wszystkie dziewczyny na podwórku takie miały, ja miałam pomarańczowe :D Ale to chyba tylko jeden sezon wakacyjny był.

Gość moda90...
madleineee nie ważne,że jeden sezon,ważne że były modne :D

Gość piparapa
A pamiętacie takie pyszne czekoladi w kształcie przypominały takie podłużne biszkopty, a na opakowaniu miały narysowane zdjęcie kotków w koszyku... Mniam pyszne one były... Albo drugie czekoladi ale to już troszkę później z milki way w kształcie gwiazdek mhhh :)

Gość moda90...
ja pamiętam też, jak miałam te 4-5lat to był rok 89-90 to mama brała kocyk,kanapki i do parku z nami chodziła (czyli ze mna i z rodzenstwem) i to było normalne,że na kocu się siedziało - taki piknik :)

Gość Pamiętacie może
lizaki Hity, takie prostokątne, brązowe, niby czekoladowe, ale to czekolada n ie była. Były twarde jak kamień, ale jak sie je gryzło to miękły. Poza tym dzieciaki bawiły się na kocach, przynosiły poduszki, paluszki do jedzenia, naczynia i była zabawa w dom. Wiem że graliśmy w klasy i skakaliśmy w gumę. Pamiętam tzw. gonitwę - skakało się i ktoś to powtarzał, a jak była skucha to skakał ten który stał i miał zaczepioną gumę, albo "Do za do, za do za, pająk" itp. Pamiętam jeszcze skakanie przez skakankę z inną osobą stojącą na przeciwko i była jakaś wyliczanka. Były jeszcze takie zabawy w łapki w drugą osobą "Pani zo zo zo, pani sia sia sia...", albo wyliczanki w kole "O makamanse flore" i tak sie przybijało w dłonie. To były czasy.

Gość moda90...
piparapa to były kocie języczki! Widziałam je w kauflandzie:D

Gość moda90...
a pamiętacie o mane mane makarone cziku da.... Albo: flonse madonse floore, o made o made o madeo deo riki....

Gość sdddddddddddda
dobry temat ;)

Gość moda90...
a wasze mamy wiązały wam kokardki do kucyków? :D takie wstążki ja pamiętam,że miałam takie i jeszcze pamiętam,że mama mi robiła kitka NA BOKU (!) :D teraz już nikt tak nie robi

ja z kolei pamietam szal na dopasowane bluzki,takie do pepka,ktore wykonczone byly obcisla koronka.Najbardziej popularne byly biale i czarne:)pamietam tez,jak pojawily sie pierwszy raz dlugopisy zelowe w oczojebnych kolorach-wszyscy je mieli:D A pamietacie takie piorniki,najczesciej rozowe,ktore mialy termometr,ktory wyskakiwal po nacisnieciu odpowiedniego guzika itp.? kolezance z klasy tata przywiozl z Niemiec i kazda dziewczyna w klasie chciala taki miec:D

Gość piparapa
moda90... dzięki, wybiore się tam i wykupie chyba cały asortyment mhhh kocie języczki mniamm:)

Gość asasanna
Gość moda90...
tego piórnika nie pamiętam,ale długopisy i te bluzki z koronką tak:D

Gość moda90...
piparapa no są są w kauflandzie :) mój śp dziadek zawsze nam kupował te kocie języczki:) dlatego jak zobaczyłam kotki na pudełko to od razu te czasy mi sie przypomniały

Gość 1982R
A kto oglądał Denver ostatni dinozaur;-)

Gość moda90...
kurde denver! :D ostatnio nawet na you tube szukałam,żeby sobie jej muzyczki posłuchać bo fajnie się zaczynało:D

Gość moda90...
w ogóle jak przeglądam zdjęcia z pierwszej klasy podstawówki to zauważyłam haha że każda dziewczynka z mojej klasy miała taką krótką grzywkę hehe

Gość KRZykisia
Były takie kulki na sznureczkach, nie wiem jak to się nazywało, miałam od tego poobijane kości, a ból jak tak kulka walneła, że szok. U mnie w podstawówce wszyscy z tymi kulkami na sznurku latali

Gość 1982R
Tak grzywka i 2 kucyki z ogromnymi kokardami

Gość asia1985...,
madleineee ja mialam te spodenki, o ktorych piszesz i tez pomaranczowe. Byly z rozciagajacego sie materialu i nawet mialy pasek w tym samym kolorze. Gdzies ten pasek niedawno u mnie widzialam. Moja kolezanka miala wsciekly roz. Pamietam jeszcze jak przez jakis czas byl szał na Tamagoczi ( nie wiem jak sie to pisze). A szczytem marzen kazdej nastolatki byl pokoj pomalowany na zolto i na niebiesko. Wszyscy zaczeli malowac mieszkania na kolorowo.