Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moda90

Pamiętacie mode z lat '90?:D

Polecane posty

Gość uhgbuhgbubgu
jestem rocznikiem 85 i np jak było święto zmarłych to kiedyś nie było takich świeczek jak teraz tylko odkryte i zawsze z siostrą miałyśmy całe oblane łapy w wosku:D pamiętam jeszcze gumę barbi-były naklejki do kolekcjonowania leginsy świecące, okropnie buciory-koturny oczywiście pamiętam ciuchcię i pana tik taka a pamiętacie ciotkę klotkę?:D

Gość uhgbuhgbubgu
no i mydełko fa:P

Gość łe to leszcze z was
ciociu klociu nie bądź taka, wracaj zaraz do tik taka, nie siedź długo w górze tam bo bez ciebie smutno nam haha

Gość ja tam zawsze zbierałam
farbowanie włosów pamiętam :D ja za to kiedyś zabarwiłam wodę bibułą na różowo i opryskałam sąsiada przez okno ze strzykawki :D niestety później musiałam chujowi prać za karę koszulę 😭

Gość moda90...
dziewczyny o hahahaha a pamiętacie co weszły w mode takie sukienki do kostek na lato że od pasa w dół miały słoneczniki hahaha pamiętam jak błagałam mame żeby mi kupiła hahaha

pamietam te keicki ale nie miałam takiej pamietam tez takie albumy do których sie dokupywało losowo naklejki-byłe ze zwierzakami, z dinozaurami z Barbie i z innymi pierdołami

Gość oj kiedy to bylo:) ...
Tak niadawno i zarazem wieki temu:) Pamietaj jak wtedy chcialam byc dorosla:) Tyle planow, pomyslow na zycie, przyjazni ktore mialy przezyc wszystko. Pierwsza milosc, rozstanie:) Heh.... I to juz za nami:( Fajnie byc dzieckiem:)

Gość ja tam zawsze zbierałam
ooooooooo hahahahaha co za reklama :D:D:D:D

Gość rocznik83
ja miałam taką spódnice w słoneczniki długą one były zawiązywane, miałam też sukienke góra normalna granatowa a dół z innego materiału i w słoneczniki, miałam w ogóle całą szafe sukienek i spódnic bo matka mnie nimi raczyła, spodni miałam dwie pary

Oczywiscie, to moje czasy gimnazjum. Pamietam biale buty na koturnie a'la Spice Girls, swiecace adidasy, buty Martens i Grinders, roznokolorowe rajstopy, dlugie powyciagane dzianinowe swetry z rekawami do kolan, dzinsowe kamizelki i spodniczki, smieszne czapki, styl Rave i dlugie szerokie dzinsy, plecaczki z lakierowanej skory w roznych kolorach, tshirty z Leonardo Di Caprio i Kate Winslet. Wlochate bazarowe swetry, jakies golfy w kwiaty i kwadraty, bluzki z futerkiem na dekolcie i rekawach, skorzane katany, opalizujace pomadki, tusz do wlosow zielony i niebieski. Zeszyty ze zdjeciami z Beverly Hills i Sun Patrol na okladkach, pierwsze perfumy z katalogow Avon - Sunny Skies, Prowl, Still Waters, Perceive. Pamietam rowniez rozne smieszne listy do Bravo Girl, w rosyjskim pismie mlodziezowym Cool jakis chlopak pisal do redakcji o tym, jak uprawial seks z kurczakiem na dzialce u babci i pytal o chorobach wenerycznych. No i takie tam rozne. Milo wspominam te czasy wczesnej szkolnej doroslosci.

Gość rocznik83
a batoniki kukuruku pamięta ktoś? kukuruku jest chrupiące, w szkole w lesie i na łące hahaha

Kukuruku pamietam, chyba teraz mozna kupic w Grecji. Ale albumow Kukuruku bylo jak na lekarstwo, u nas z podworka wszyscy chcieli miec taki album.

Gość ja tez ...
fajnie sie to czyta :) dla mnie podobny wydzwiek maja lata 80te, a w ogole niektore rzeczy co tu wymieniacie wydaja mi sie bardziej z lat 80, np. poduchy, dzinsy chlorowane ... dla mnie najbardziej frapujacym elementem mody lat 90tych byly te olbrzymie koturny na kalczuku, co wygladaly jak zelazka albo kopyta ortopedyczne :D

O, i mydelko Fa oczywiscie. Zielone jakies "Karaibska Swiezosc", moje ulubione, o zapachu trawy cytrynowej i dezodorant w spray'u w zestawie. Uzywalam tego jako nastolatka, teraz chyba juz nie produkuja tej linii. Dezodorant Impuls tez gdzies zaginal w czasie... I jeszcze podkradalam u cioci wode toaletowa Currara, ktos kupil na prezent w kiosku. Dziekuje za temat, dziewczyny ;) super jest !

Gość touch857437
Kuku Ruku jest śmierdzące bo kosztuje dwa tysiące. nadziewane kokainą a od tego dzieci giną, raz Wałęsa go spróbował i od razu zwymiotował :classic_cool:

Gość moda90...
ja jestem rocznik 85 to były piękne czasy :D pamiętam jak weszły kominiarki na zime. Miałam taka w różowe paski z daszkiem i z wielkim pomponem i tylko oczy było widać haha :D

Gość ja tez ...
swiecace leginsy czarne, takie prawie jak na rowek, troche nad kolana, noszone jako elegancki stroj, bo byly swiecace, a do tego babki nosily rownie swiecace satynowe bluzki z butikow luzne, z polami, czasem z paskiem ... bosz, to byl specyfikznany chyba tylko w bloku postkomunistycznym :D

Gość touch857437
tez mialam taka kominiare tylko ze zielona :D ale to byl hicior :d