Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rybak z bagien

Kobiety mniej rozumne,rozumują na poziomie zwierząt,udowodnione naukowo

Polecane posty

Gość gfgffgfgfgf
baby są takie - dużo gadają a mało robią.

Gość departed
Od poczatku kobiety mialy niechlubna role w historii, moze dla przypomnienia Kleopatra usidlila Marka Antoniusza ze chlop przegral o wladze z Cezarem, Zenobia cesarzowa tzw. Palmyrene Empire oderwala czesc ziem od Rzymskiego imperium, i az do III wieku ciezko ja bylo Rzymianom usunac z tronu, Henryk VII krol Anglii zerwal z Rzymem bo dupa zawrocila mu w glowie i jeszcze wiele innych, kolejna to Elzbieta ktora mordowala katolikow i Irlandczykow tylko za to ze byli katolikami i Irlandczykami, a kolejna pusta baba w Ameryce juz w XX wieku stwierdzila ze picie napojow wyskokowych jest wysoce niebezpieczne i zmusila Kongres do przyjecia prohibicji, takich przypadkow mozna by podawac wiele, ale wniosek jest jeden-----kobiety nie powinny sie wtracac do polityki, a raczej powinny sie zajmowac tym do czego zostaly stworzone czyli do zapewnienia ciagu przyszlym pokoleniom z jednym tylko zapytaniem czy dzisiejsze kobiety maja na tyle dobrze poukladane w glowach zeby to uskuteczniac, bo po wypowiedziach niektorych z was to wciaz sadze ze tkwicie w epoce Annyy Boleyn, i swiata krecacego sie wokol waszej dupy.............ta kwintesencja mojej wypowiedzi powinna was sklonic do przemyslen

Gość rybciu
"A gdyby kobiety miały takie mocne psychiki jak pisze Ona to zostawały by żołnierzami,a tak są robione sztuczne stanowiska dla zołnierzy koboet,żaden facet-żołnierz nie ma dobrego zdania o kobietach-żołnierzach bo po prostu siadaja psychicznie." To nie jest kwestia psychiki tylko prostolinijności i braku ludzkich uczuć. Wodzowie wysylaja sobie miesko na wojne ktore rzuca sie z karabinami na ludzi, bezwglednie zabija ludzi ktorzy maja swoje rodziny, gwalci kobiety, patrzy na zabijane dzieci. To jest wojna, tacy sa zolnierze. Masz racje, tylko faceci sie do tego nadaja i tylko faceci wymyslili zabawe w wojne. my tworzymy ludzkość wy ja niszczycie. Wezmy chocby na przykald Troje - coż to byl za powazny powod by rozpetac wojne na ktorej zginelo wiele ludzi. I co ich sklonilo do pojscia na nia? Zadza krwi nic wiecej. My rodzimy ludzi wy ich zabijacie.

rybaku twój mikro członek i słabe zarobki nie uprawniają Cię do wypowiadania się w ten sposób o kobietach, facetom którzy są w stanie zapewnić cokolwiek kobiecie nie licząc na jej zarobki, facetom którzy sa kimś w życiu nie przyjdzie na myśl pisanie o kobiecie w ten sposób, tylko c facet upokorzony [przez kobietę może się tak o niej wyrażać, jeśteś małym pustym mczłowieczkiem z małym członkiem, który nie daje rady wspólczesnym kobietom, przykro mi z tego powodu

Gość departed
Z pala, wiec radze poczytac o helenie, bo cala epopeja o Troi jest zwiazana o walke o kobiete, albo obejrzec film lub sciagnac z http://thepiratebay.org/torrent/5817770/Troy.2004.SWESUB.DVDRip.XviD-RiPFiX tak, bo facetom sie nudzi i od czasu do czasu potrzebuja silnych wrazen, zeby podtrzymac twoj tok rozumowania, a wojny byly i beda, i nic na to nie poradzimy. Wojny sa po to by wyelininowac zagrozenia ktore moga doprowadzic do zaglady wyzsze lultury ze strony nizszych, w tym przypadku rowniez radze poczytac o Allahu, muzulmanach i islamie, jakie przeslanie niesie a swoja droga to milo ze tak bardzo jestes zaangazowana w przyspazanie nowych jednostek spolecznosci, tak trzymaj:)

Gość rybciu
departed Tak kobiety sa inteligentne i wodza za nos facetow... ktorzy potem dla nich urzadzaja rzezie niewiniatek. Sa zdecydowanie inteligentniejsze od facetow. A oni jak te bezmyslne istotki znajduja usprawiedliwienie dla swoich rzadz- bo rzekomo kochaja i musza pokazac swe mestwo... zalosne. Milość buduje nie niszczy!

Gość departed
rybciu z historii jednak pala sciagnij ten film:)

Gość departed
o tak powiedzialbym ze nie inteligentniejsze ale potrafia uzyc swego sexapilu w celu uzyskania korzysci w jakich sa zainteresowane, nie wszystkie ale 80%. Pacyfizm jest najgorsza forma usprawiedliwiania bezczynnosci, bo gdyby pozwolic wszystkim na wszystko to ten swiat juz nie istnialby dawno, dlatego po to sa wojny zeby cos zmienic, a jest to proces dlugotrwaly, ale lepiej jesli kobiety beda zajmowac sie domem i dziecmi a nie dywagacjami o polityce bo nie do tego zostaly stworzone.

Gość 4739847983
Autor chyba nawet nie wie, że człowiek nalezy do zwierząt. Więc jest prawdą, że rozumuje na ich poiomie -- cokolwiek by to nie miało znaczyć - bo każde zwierzę ma inną inteligeencję i sposób myślenia. A jeśli faceci wg autora nie sa zwierzętami, to w takim razie zostały do wybory tylko rośliny i grzyby.....

Gość rybciu
DEPARTED :) mam tylko dwojke. Niestety nie mam szans nadrobic wojennych strat ;) Jako kobieta myslaca i odpowiedzialna planuje rodzine i jeśli mnie nie stac na utrzymanie i wyksztalcenie wiecej dzieci, poprzestaje na tym co mam :) A to byla lekka prowo by rozwinac damsko meska dyskusje i narzucić jej barw. Wlasnie "Powazny powod" rozpetania wojny o Troje powinnam wpisac w cudzysłowiu by byc lepiej zrozumiana. Dobrze to ujales/as chlopcy lubia sie bawic i zamiast polowac na zwierza dla kobity jak za czasow jaskiniowcow biegali na wojny by pokazac swe mestwo.

Gość rybciu
departed... Troje ogladalam. Co do wojen islamskich itp.. czyż nie panowie je rozpetuja? Nie sadze zeby wogole kobieta wpadla na pomysl sterroryzowania swiata. Nie jestem pacyfistka.... pisalam ogolnie o meskich sklonnościach. Bronic owszem trzeba w slusznej sprawie ale wywolywac wojny... juz nie.

Gość cicho jest
rybak jesteś typem faceta który nie powinien z nikim się wiązać, który nie potrafi pójść na ugodę i nie stworzy szczęśliwego związku z żadną kobietą. Wyświadcz nam tą przysługę i bądź szczęśliwy ze sobą.

cicho jest-Ależ dokładnie zrobię tak jak mówisz,jak już wspominałem to jest jedyny sposób żeby być szczęśliwym.Tylko że ja namawiam do tego innych facetów żebyście nie zepsuli im życia,po prostu taka męska solidarność.Jeśli przynajmniej w ten sposób uratuję jednego faceta przed życiowym błędem to oznaczać to będzie że warto było.

Gość taka jedna 25
trochę się z tym zgodzę, tzn. muszę przyznać, że kobiety generalnie są głupsze od mężczyzn, niestety. Studiowałam na politechnice i z większością kobiet prawdę mówiąc nie bardzo jest o czym gadać, większość się interesuje bzdurami, typu ciuchy, kosmetyki itd. ale musisz pamiętać o ogromnej presji, która jest wywierana na kobietach od dziecka. Przejrzyj, np. gazety dla nastolatek, kobiet, reklamy w telewizji, to kobietom, a nie mężczyznom robi się latami sieczkę z mózgu wmawiając, że tylko wygląd się liczy. Koncerny kosmetyczne, tekstylne itd robią na tym majątek. Więc kobieta zaczyna żyć wg tego, a jeśli skupisz całą swoją uwagę zyciową, a przynajmniej większość na wyglądzie, to naprawdę ciężko jest oprócz tego znaleźć czas na karierę naukową. W mężczyznach rozbudza się różne pasje przez media, kobietom się wmawia różne bzdury. Niestety, ciężko jest się uwolnić z pewnego wzorca, który jest nam latami wpajany. Nawet w takich bajkach dla dzieci bohater - mężczyzna jest opisywany jako dzielny, waleczny, sprytny, a kobieta jest przede wszystkim piękna. Gdyby była taka presja na mężczyznach, to jestem pewna, że role by się odwróciły. Na koniec ciekawostka :) naukowcy odkryli, że inteligencję dziedziczy się po matce... my kobiety mamy ogromny potencjał, tylko, że jest on wyniszczany. Pamiętaj, że inteligencja to głównie rozwinięcie pewnego potencjału, po urodzeniu kobiety mają generalnie równy potencjał umysłowy, jak mężczyźni, pytanie tylko, co z nim zrobimy, np przez edukację, a nawet przez granie w niektóre gry inteligencja bardzo się podnosi :)

taka jedna 25-I w końcu sensowna wypowiedź kobiety.To samo co ty pisałem na innym topiku,my faceci od dziecka mamy zainteresowania.rozbieramy zabawki żeby zobaczyć jak są zrobione,robimy proce , łuki czy latawce.Po prostu cały czas coś konstrułujemy a kobiety tylko od dziecka wyglądem się zajmują i łapaniem męża a najlepiej bogatego.

Gość 4739847983
taka jedna 25 - tylko ty piszesz bardziej o guście a nie inteligencji. To że ktoś interesuje się niczym albo tylko modą i dyskotekami, nie świadczy o jego IQ. Tak samo można by powiedzieć, że faceci interesują się tylko samochodami, siłownią, futbolem i militariami. Jak byłam na studiach w mojej grupie były tylko 2 babki, resztę stanowili faceci. I nie gadali o niczym innym ani razu, poza wynikami ostatniego meczu, ew. o tym co przeczytali w prasie albo ww jakim stanie jest nasza armia. Ja jakoś z koleżanką ani razu nie wspomniałam ani o telenowelach, pieczeniiu babek ani modzie...

Gość 4739847983
Rybak- ty chyba tez stereotypami zyjesz... Ja nie znosiłam lalek, procę i łuk tez zrobiłam obowiązkowo, nawet szybę wujkowi zbiłam w samochodzie. Moda mnie totalnie nie intteresuje, jak byłam młoda nikt się tym nie przejmował, bo nic nie było w sklepach. Może twoim błędem jest czerpanie informacji o życiu z kafeterii i kolorowych magazynów?

Gość 4739847983
4739847983-No bo pewnie ciężko ci było mówić z penisem w buzi. Wiidzę że tu jakiś rynsztok.... Szok.....

Gość taka jedna 25
"To że ktoś interesuje się niczym albo tylko modą i dyskotekami, nie świadczy o jego IQ." - oczywiście, że świadczy :), bo to nie rozwija intelektualnie (moda może być wyjątkiem, np. projektowanie), zresztą sama sobie przeczysz, bo piszesz: "Ja jakoś z koleżanką ani razu nie wspomniałam ani o telenowelach, pieczeniiu babek ani modzie..." - czyli pokazujesz, że jesteś inteligentna, bo nie mówiłaś o bzdurach, a wcześniej piszesz, że gadanie o bzdurach nie świadczy o inteligencji :D co do zainteresowań z dzieciństwa, to np. moja siostrzenica bardziej interesuje się samochodami niż lalkami, u nieraz się dopytuje jak co działa i dlaczego itd :) ja rozkręcałam różne rzeczy w dzieciństwie, bo byłam ciekawa jak działają, to nie jest kwestia płci. Ciekawość jest naturalną cechą człowieka.

Gość 4739847983
oczywiście, że świadczy , bo to nie rozwija intelektualnie są osoby z wysoką inteliencją bez zainteresowań - zresztą 80 % Polaków ich nie ma, sa takie co mają nawet pasje z niższym IQ. A sprawa rozwoju tego IQ to inna rzecz. Z tego co obserwuję, kobiety w ogóle lubią duzo mówić... Też mi się zdarza pisac czy rozmwaiiać o bzdurach - w końcu trzeba się jakoś odpręzyć... np. po 10 godzinach kucia...