Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natchniona życiem

Co z tym zrobić ?

Polecane posty

Gość natchniona życiem

Natchniona innym tematem mam do Was pytanie. Jeżeli facet zarabia 3 razy więcej od kobiety, są zaręczeni to jaki powinien być podział wydatków ?

Gość natchniona życiem
Pół na pół ?

Gość natchniona życiem
Proporcjonalnie do zarobków

Gość facetttt...
to kwestia jak ustalicie, moim zdaniem to proste- jest cześć na stałe wydatki jest część na być może jakieś oszczędności i część na zabawę. Zależy jak te wasze zaręczenie wygląda

Pół na pół jest ok, jeśli Tobie też wystarczy na to pieniędzy.

Gość natchniona życiem
A po ślubie ?

ja być może jestem starej daty ale uważam że po ślubie nie powinno być moje twoje a tylko i wyłącznie NASZE ....kasa idzie do wspólnej puli i z niej opłaca się rachunki i inne wydatki ....można oczywiście ustalić zasady wydatkowania pieniędzy np odkładać na osobne konto na wakacje czy coś innego ale dopóki para nie jest małżeństwem a mieszkają razem to wtedy oczywiście koszty powinny iść po połowie chyba że zadecydują oboje inaczej

Gość facetttt...
po ślubie dla mnie jest jasne że kasa jest wspólna i oboje decydujemy o wydatkach i tyle, co najwyżej przeznaczamy jakąś część na "swoje potrzeby" i tyle

Gość wódz dzielnych małp
i dlatego nie wyobrażam sobie ślubu i tego po ślubie moja kasa moja kobieta

Gość wódz dzielnych małp
kupować? uwodzi się i wychowuje i ma się mniej więcej tak jak się chce pod warunkiem, że traktuje się ją dobrze i mądrze

Gość wódz dzielnych małp
już spieszę z wyjaśnieniem omyłkowo kojarzysz mój nick z moimi preferencjami gatunkowymi

Gość wódz dzielnych małp
nie szkodzi miło porozmawiać z kulturalnym człowiekiem co penisem?

Gość wódz dzielnych małp
aaach tak! penisem w pewnym stopniu służy do uwodzenia ale do wychowania, to już nie raczej jako jeden z elementów podtrzymujących zainteresowanie wychowujemy poprzez konsekwentne przyjęcie właściwej postawy (ja jestem tutaj szefem, wspaniałomyślnym, kochającym ale wodzem, prezesem, dyrektorem, co kto woli) i przykład

Gość wódz dzielnych małp
może najpierw o doborze wychowanki oczywistością zakrawającą na komunał :classic_cool: jest, że nie każda kobieta, podda się procesowi wychowawczemu wykluczamy zupełne idiotki, co prawda podatne na manipulację ale niestety wyłącznie na manipulację, a nam przecież chodzi o to by kobieta nie tylko nie była idiotką, ale by współuczestniczyła w procesie wychowawczym, co wyklucza wulgarną manipulację z naszej strony ergo posłużę się tu przykładem z literatury szukamy takiej Małgorzaty, która pragnie poznać swojego Mistrza (pomijam tu, taką czy inną interpretację postaci Małgorzaty) musi być więc skłonna do okazania zaufania i oddania się nam jako Mistrzowi dość już tych górnolotnych fraz! znajdźmy taką, której zaimponujemy jako mężczyzna, którym jesteśmy ale nie ukształtowaną jeszcze w pełni i tutaj wątek kasy wbrew pozorom pieniądze nie służą wychowaniu kobiety tak jak nie służą wychowaniu dzieci gdy w zamian za prezent otrzymujemy oczekiwane przez nas zachowanie, to przecież jest to handel i manipulacja naszą osobą zatem narzędziami wychowawcy są: - jego autorytet (musimy imponować a to intelektem, wiedzą, sprawnością taką czy inną, zaradnością, zdolnością do czułości, wrażliwości, im tego więcej tym lepiej - rzecz jasna zazwyczaj nie mamy aż tak wiele do pokazania, więc działamy z rozmysłem, prezentując i przerysowując te cechy, które są w nas szczególnie rozwinięte. - konsekwencja! w stosunku do wychowywanej i W OGÓLE (to cholernie imponuje i narzuca wręcz wychowance postawę, szacunku i podziwu) - co tu dużo gadać, subtelny system kar i nagród - okazywanie czułości (miłości jeśli ktoś aż taki kozak) to tak z grubsza proszę szanownego interlokutora problematyka powyższa, należy to podkreślić nie dla każdego, to trudne wyzwanie dla ambitnego wychowawcy :classic_cool: nagrodą jest wierna, lojalna i przede wszystkim silnie emocjonalnie zaangażowana w związek kobieta która generalnie, zachowuje się zgodnie z naszymi oczekiwaniami

Gość wódz dzielnych małp
szanowny rozmówco jesteś zbyt łaskawy :)

Gość wódz dzielnych małp
ukłony :) to tylko kilka rzuconych myśli