Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marysia_zawiercie

JAK POMÓC CHOREJ OSOBIE?

Polecane posty

Gość marysia_zawiercie

Moja ukochana teściowa jest ciężko chora (rak piersi). Staram się ją wspierać jak mogę. Nie mogę do Niej często jeździć. Mama mieszka 400 km od nas. Ale jak tylko mogę to do niej jeżdżę. Telefonicznie rozmawiamy ze sobą godzinami.Jest mi bardzo bliska, ja jej również. Mama mieszka sama, mąż nie ma rodzeństwa. Mamusia ma w zasadzie tylko nas i siotrę mieszkającą daleko. Dziewczyny, doradźcie mi jak jeszcze można pomóc chorej osobie? Kocham mamę i chcę dla niej jak najlepiej:)

Bardziej już chyba nie możesz jej pomóc. Ważne, żeby czuła, że ją kochacie i że ma dla kogo żyć. Może wygra.

Gość marysia_zawiercie
Staram sie robić co mogę.To nawrót choroby, 2 lata temu miała usunietego guza. Teraz pewnie będzie mastektomia. Mama chce być samodzielna, ale jeśli spełni się czarny scenariusz to zaproponuję jej by mieszkała z nami. Najgorsze,że mieszkamy w mieszkaniu pracowniczym (akademik) i mamy fatalne warunki. A nie wchodzi w grę przeprowadzka do mamy:( Tak się o nią boję...

Gość marysia_zawiercie
Nie mogę takich decyzji podejmować sama, nie rozmawiałam o tym z mężem. On jest taki skryty... Mamusia mieszka od urodzenia na wsi i miasto ją męczy. Ale jak będę widziała,że sama sobie nie radzi (np. palenie w piecu) to po może wspólnie rozważymy jeśli mamusia w ogóle będzie chciała, by sprzedać jej dom i kupić mieszkanie blisko nas, bym mogła się nią opiekować.

Gość marysia_zawiercie
Zazwyczaj się narzeka na teściową, a ja o moją mamę tak bardzo sie martwię...

Gość marysia_zawiercie
Może ktoś się jeszcze wypowie...

Jak możesz pomóc chorej osobie? Przede wszystkim odwiedzaj ją w szpitalu i patrz pielęgniarkom na ręce, bo pacjenci, kórych nikt nie odwiedza, są bardzo podle traktowani. Nie podaje im się leków przeciwbólowych, słyszałam ostatnio o przypadku, że taka osoba dostała podmienioną chemię, a tę prawdziwą pielęgniarka opyliła. Smutne to, ale prawdziwe :O A miała już operację twoja teściowa? Jak ją leczą?