Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nauka soczewek

soczewki

Polecane posty

Gość nauka soczewek

Powie mi ktoś jak sie z tym obchodzić?? Byłem u okulisty kupiłem sobie zestawik... ale żadna miła pani nie pomoże :( No nic jutro jakoś sie zmęcze... to nie moze byc takie trudne

Bardzo prosta sprawa:)Chociaż jak sie okazuje nie dla każdego.Najważniejsza chigiena:)i jak kilka razy użyjesz to później pójdzie jak z płatka:)Ja juz parę dobrych lat nosze soczewki i jestem mega zadowolona ponieważ w olularach mi źle a soczewek wogóle nie czuje:) :) :)Jak masz konkretne pytania to pytaj:)

Z soczewkami to bardzo prosta sprawa:) chociaż jak sie okazuje nie dla każdego.Najważniejsza chigiena.Jak masz jakieś konkretne pytania to śmialo:)

Gość ależ możecie być
Higiena

Gość nauka soczewek
Czytem instrukcje.... Ja zawsze słyszałem że ich lekarz albo sprzedawczyni uczyła... A u mnie maz pan tu pudełko męcz sie pan.. Pytanie na dzien dobry Jak otworze pudełko z soczewką to moge ją dawać do oka czy musze pierwsze płynem przepłukać ??

Spokojnie odrazu do oka:)Ona jest w tym samym płynie w pojemniczku:) A jak czasem skonczy ci sie płyn to spokojnie możesz zastąpić solą fizjologiczną:)Ale to w szczególnych wypadkach:)

Gość nauka soczewek
pyt 2 Czyli z tego co sie domyślam A CO WYRAŹNIE NIE PSIZE W INSTRUKCJI Co 3 miechy mam wymieniać płyn i pojemnik tak ??? Więc podejrzewam że dzienne wychodzą tanio. Ja mam miesieczne + gratis dzienne

ja kupuję soczewki miesięczne i płyn w pojemniczkach które je przetrzymuję na noc, wymieniam średnio co 2 dni.Cały duży płyn( chyba 250ml) starcza mi spokojnie na dwa trzy miesiące. A co do wyboru soczewek to zdecydowanie opłaci sie bardziej miesięczne:)

Ja mam Oxy Genone All Vue:) Płace za miesięczne ok.32 zł za parę i płyn tak jak pisałam raz na 2, 3 miesiące za 35zł.Dodam że miesięczne soczewki noszę około 1,5 miesiąca gdyż oko samo wyczuwa że juz czas zmienić na nowe.Odczuwalna jest wtedy suchość w oku i dyskomfort:)Raz miałam nawet 2 miesiące, ale zależy dużo od pomieszczenia w którym najwięcej przebywasz.Jeśli jest to pomieszczenie klimatyzowane to wiadomo że krócej:)

Gość miskapyska1
Soczewki noszę od kilku lat. Ja zostałam poinstruowana przez panią okulistkę, ale i tak swoim sposobem mi łatwiej. A z tymi pojemniczkami to jest bez sensu. Płyn kupuj ę duży, bo się lepiej opłaca, ale on mi spokojnie by starczył na pół roku, ale po otwarciu trzeba wymieniać więc się połowa butelki marunuje. A pudełka najchętniej wymieniałabym co miesiąc, ale pojdeynczych pudełek bez plynu nie sprzedaja nigdzie i jest kijowato. Ale same soczewki koocham okulary sa do bani:P

Gość miskapyska1
Ja za moje soczewki u oklustki place 300 zł masakra. Ale ostatnio zmadrzalam i kupuje przez internet za 200

Można kupić same pojemniczki:D Np. w sklepie z soczewkami "Twoje Soczewki"tylko nie wiem czy w Twoim mieście jest bo u mnie jest:) Dodam że kosztuje 5 zł:)

Gość nauka soczewek
Jakieś ciba vision 69 pln za zestaw jak mowilem 2 pary miesiecznych 5 soczewek jednodniowych 60ml pojemnik Do dziennych odpada ci płyn i pojemnik wiec chyba taniej dzienne popatrze na allegro

Gość miskapyska1
Nie nie ma niestety. Są zwykłe optyki z okularami a soczewki to dodatek no, ale zamawiam przez allegro tylko tu z przesylka sie nie oplaca;/.

Płyn i tak Ci sie przyda, choćby mały, bo jak coś sie zawieruszy w oku to przecież nie wyrzucisz tylko lepiej przemyć;)

Gość mały odkrywca
ogólnie zasady są takie: 1. Przed wyjęciem soczewki czy to z oka czy z pojemniczka dokładnie umyć ręce i wytrzeć (a najlepiej poczekać aż wyschną albo mokrymi gmerać) w papierowy ręcznik 2. Pojemniczki na soczewki należy myć najlepiej płynem do soczewek po każdym użyciu- wyjmujesz soczewkę, wkładasz do oka a płyn z pudełeczka wylewasz, pudełeczko przemywasz i zostawiasz do wysuszenia. Wieczorem uzupełniasz płyn w pudełeczku i wkładasz tam soczewki. Wymiana płynu jest bardzo ważna bo różne paprochy się w nim zbierają. 2. Jeśli coś będzie nie tak po założeniu soczewki należy ją wyjąć z oka i przepłukać płynem. Czasem pękają, wtedy włożyć nową 3. Należy przestrzegać "terminu ważności' soczewki tzn jeśli masz miesięczne noś tylko miesiąc, jeśli jednodniowe wyrzucaj je po wyjęciu. Umiesz zakładać i zdejmować?

Gość miskapyska1
mam astygmantyzm i z moja wadą pojedynczych par nie sprzedaja a soczewki mam z jJ&J no i zamawiam dwa opakowania po6szt. Innego wyjscia nie ma. W pojedynke by tyle nie kosztowaly, ale nie sprzedaja pojedynczych i trzeba bulic. A kiedys były one miesieczne, a teraz producent zmienil, ze sa dwutygodniowe. I musze co 3 miesiace placic za nowa dostawe soczewek:( ale za komfort trza placic

Gość mały odkrywca
"ale pojdeynczych pudełek bez plynu nie sprzedaja nigdzie i jest kijowato" sprzedają tylko trzeba poszukać dobrego optyka, nawet na allegro są pojemniczki na soczewki. http://allegro.pl/pojemniczki-na-soczewki-promocja-2-99zl-i1249348947.html chyba że źle zrozumiałam i chodzi ci o jakieś inne pojemniczki? Ja zmieniam pojemniczki za kazdym razem jak zakładam nowe soczewki.

Gość mały odkrywca
miskapyska1 może poszukaj tańszych soczewek?

Gość mały odkrywca
acha i pamiętaj przy zakupie nowych soczewek żeby zgadzala się krzywizna czy coś w ten desen. Nie pamiętam jakto się dokładnie nazywa ale ważne jest żebyś miał takie same parametry jak na starych

Gość nauka soczewek
pyta 1 "A pudełka najchętniej wymieniałabym co miesiąc," Moze mi ktoś powiedzieć po co?? Nie nie umie zakładać ani zdejmować jutro od rana mam zamiar sie uczyć :( Dzienne 10 sztuk - 15 pln Koszt miesiecznych to 2 szt 15 pln + płyn ok 10 pln trzeba liczyć No fakt dzienne drogie :)

Gość nauka soczewek
a propos tej krzywizny właśnie Mi chyba doktorek tego nie badał jakoś :( ???

Gość miskapyska1
ja wymienialabym czesto, bo mam wrazenie, ze maja duzo bakterii jak tak stoją. Ale ja to w oogle mam obsesje;P wystarczy zwyczajnie plukac plynem to bedzie dobrze i nie bedzie trzeba tak czesto wymieniac chcesz by ci dokladnie opisac jaksie zaklada? to opisze spoko jesli o to pytasz

Gość nauka soczewek
lepiej jak sie ściąga :) ale jak chcesz to to i to ponoc kazdy ma sposoba

Gość miskapyska1
musial badac. A skoro masz soczewki to na opakowaniu wszystko masz napisane wiec sobie to zantouj zebys potem wiedzial jakie kupowac

Gość miskapyska1
Ja to robię w ten sposob otwieram sobie pudełeczko. Łapię na palec soczewkę i ustawiam ją w dobrą stronę ( żeby nie była na lewą stronę) i rozchylasz sobie oczko. Ja kciukiem odchylam dolną powiekę, wskazującym górną, a drugą ręką wskazującym palcem nakladam soczewkę. Ona jakos tak sama łapie sie oka. Tylko nie mozna mrugac zeby jej rzesami nie stracac wystarczy oko szeroko tworzyci rozchylic powieki. Potem juz jak siedzi na oku to trzeba pomrugac i sie ladnie usadzi. Jesli chodzi o zdejmowanie to musisz ją tak uszczypnąć i zdjąć z oka. Albo delikatnie zsunąć i złapać jak się zwinie na dolnej powiece ciężko tak opisać:P