Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kierowczyni od 7 bolesci:P

Musze kupic szybko samochod

Polecane posty

Muszę kupic sobie samochód ale mam problem. Nie jestem jakimś wybitnym kierowcą. Prawo jazdy zdałam za pierwszym razem i na kursie wszystko mi wychodziło. Po zdaniu prawka myslalam, ze będzie dobrze mi sie jeździlo i bezproblemowo. Ojciec ma combi a ja takim wielkim w ogole sobie nie radzę. Po prostej spoko, zaparkowac tez spoko, ale wyjechac z miejsca parkingowego gdzie jest ciasno juz mniej spoko, bo sie boje ze walne w te samochody nie moe wyczuc rozmiarow tego auta. Przerazona wkupilam lekcje w moim osk zeby pocwiczyc parkowanie i nie bylo problemow. Juz wiem w czym problem po prsotu nie radze sobie z duzym samochodem. Chce kupic wiec jakis maly nie musi to byc wielkosci malucha oczywiscie samochod jakas osbowka, ale dosc mala, bo nie chce mi sie meczyc z wiekszymi samochodami. Wygodniej bedzie mi jeździć mniejszym bede czula sie pewniej i w nikogo nie przywale. No to co proponujecie? dysponuje 25tysiacami i nie wiem jaka marke i wiecie takie kobiece zeby takiej babie jak ja nie sprawialo problemow:P jezdzde dobrze, ale pewneij czuje sie w mniejszych autach poradźcie cos muszew tym tyg juz cos kupic bo bez samochodu zyc sie nie da, a nie lubie jeździć tym ojca . Jeżdzę bo musze, ale troszke jestem zdygana wole miec pewnosc, ze sobie poradze

peugot 206 mi sie podoba, a Wam?

Gość matacz ,,,..
tylko opel corsa ! albo nissan micra fiat 500 ale tu moze braknać ...

Gość ładny i fajny
i wygodny jest opel corsa C

Opelki mi się podobają to fakt. Micry nie to moja Lka i nie nawidzę tej marki zaraz przejrze twoja oferte dzieki

ten fiat mi sie nie podoba wizualnie, zreszta to benzyniak i za 28 tys to mnie nie stac

Gość ładny i fajny
ooo i świetne są Woldzwageny te garbuski ale nie wiem po ile sa

hmm czy cos wygodne i ladne to ocenienie sama na moj gust:) ale sama nie jestem w stanie coenic samochodu pdo wzgledem technicznym, ktore sa dobre i ktore sie nie psuja za mocno:)

tez nie sa zbyt tanie niestety... zle sie tym parkuje ponoc tak slyszalam od znajomych.... tak jak fordem Ka ... jak sama ogladalm auta dla siebie to wszystkei fordy ka mialy zderzaki z tylu sluczone popękane... jamam corse b i jestem zadowolona bardzo :) to moj 1szy samochod ...

Gość matacz ,,,..
tak tak szajwagen to najlepszy wubór ha ha ha

napisalam jakie w 1 poście mam 25 tys chcialabym w tej kwocie zmiescic sie juz razem z rejestracja i w ogole z tym wszystkimi formalnosciami.

ojciec to mi mowi zeby nie kupowac malego samochodu bo sie nie oplaca juz lepiej kupic wiekszy, a jak bede jeździć to i wprawy nabiorę a jak kupie mały to za kilka lat będę wymieniac, bo rodzina, bo dzieci. I w ogole odradzaja mi wszyscy maly samochod. Ale tak źle mi się jeździ tym ojca, że sie uprzedzilam.

Gość Kafe poradnik
Weź pod uwagę również ford fiesta, skoda fabia, VW polo Ten drugi ma tę zaletę , że kupują go głównie kobiety lub stateczni mężczyźni a więc nie będzie on zajeżdżony. Nie kupuj białych i powypadkowych. Najlepiej jedź do jakiegoś warsztatu niech przed zakupem go dokładniej obejrzą i Ci doradzą. Acha i nie polecam komisów bo często oszukują. Udanego zakupu!

oj przepraszam nie zauwazylam, rejestracja to nie tak duze koszta ale ubezpieczenie dla mlodego kierowcy to makabra i dla tego ponizej 24 lat tak jak w moim przypadku, no chyba ze na zagranicznych blachach...to kupa papierologii...

Gość Gonzo 2300
Kup se cinquecento za 2000 zł. Mały, łatwo się jeździ, jak rozwalisz to się nic nie stanie. Zero zmartwień. Tylko gorzej na trasie.

mi sie bardzo podoba ford fusion i bardzo fajnie sie nim jezdzi ma przestrzenny bagaznik :) duzoo zakupow sie zmiesci :D tylko nie jest taki malutki ale az taki wielki tez nie :):) wysoko wsio widac lusterka tez ma duze :)

No żeby bylo taniej to zamierzam zarejestrowac z wpolwlascicielem ojca ktory prawko ma juz 35 lat. Mam nadzieje, ze samochodu od razu nie rozwale. Nawet tym ogromniastym nie stuknelam jeszcze nikogo wiec chyba źle nie bedzie:) nie chce kupowac auta za 2000 skoro moge pozwolic sobie na lepsze. To bedzie pierwsze autko, ale jezdze juz 2 i pol roku najwiecej jeździlam tico:P hehe i tym ojca. Teraz chce cos swojego normalnego i ladnego:)

będzie w czym wybierać. Mam nadzieję, że mnie nikt nie oszuka. Bo jestem zielona bardzo w tym momencie nawet jak zajrze pod maske to nie bede wiedziala czy zurzyty jest czy nie. Nie znam sie i pewnie mi kity beda wciskac. Wezme ojca, ale on tylko tyle ze jeździ samochodami, ale na naprawach sie nie zna nawet z byle pierdola lata do mechanika.

nie masz kogos znajomego kto sie "zna" troszke wiecej? to zanim kupisz mow ze cchesz na przeglad jechac i go sprawdzic jak CI sie jakis bardzo sppodoba i bedziesz go chciala.

jakiegos znajomego mechanika najlepiej:D:D moze tato jak chodzi ciagle do jednego umowi z nim jak da arde jak juz Ci ktorys tak wpadniew oko zeby go dokladniej obejrzec/