Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiedzzax

choroba? dieta bezglutenowa

Polecane posty

Gość niewiedzzax

czy ktos mi powie co to jest za choroba przez ktora dziecko musi byc na diecie bezglutenowej? skad sie to bierze????bo mam niezly metlik w glowie

Gość niewiedzzax
no dobrze chodzi mi o dziecko,jest to choroba genetyczna tak?tylko skad sie to wzielo jak ja tego nie mam zona ani nikt w naszych rodzinach nie ma????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość niewiedzzax
ważne, proszę o wiadomości

Gość prawnik szwagierka Malej Adwo
czasem dziecko do roku czasu nie moze jesc glutenu bo dostaje wysypki, a po roku samo przechodzi jak reką odjął, moj siostrzeniec tak mial i po roku przeszlo, teraz moze jesc wszystko

Gość niewiedzzax
nie chodzi mi tez kiedy przechodzi,czy jest to choroba genetyczna czy jak?nie ma u mnie ani u zony takiej choroby nawet do pra pra dziadkow,wiec skad?

Gość prawnik szwagierka Malej Adwo
moze ktos mial i nie wiedzial o tym, jakis pra pra pra dziadek, zreszta poczytaj w necie, google nie gryzie :o

Gość niewiedzzax
no wlasnie!! a wiec tak napisze wam teraz cos....jestem w trakcie rozwodu jak tylko sie dowiedzialem ze dziecko na to choruje stwierdzilem ze bede robil dziecku badania czy moje,wiem ze mnie zdradzala a osoba z ktora ma rodzinie wlasnie takie cos ze dzieci pija tylko mleko z apteki dla bezglutenowcow itp ale ok,jak jej powiedzialem ograniczyla mi juz prawa do dziecka....a dlaczego? bo mi teraz nie wolno zrobic tych badan wiem ze to nie moje dziecko na bank ale placil na czyjes nie bede do tego ta choroba genetyczna a moja CALA rodzina i jej jest czysta,to skad?moze ktos mi powie??????????????czy moge miec racje?

Gość niewiedzzax
W A Ż N E !!!!!!!!!!!! pomocy

Gość Niewiedzzax
Czy ktoś napisze mi czy mogę mieć rację?

Gość Niewiedzzax
Czy ktoś napisze mi czy mogę mieć rację?

Gość zimna cola
Moja siostra tez ma celiakie a nikt z rodziny na to nie chorował!

Gość ktossss
człowieku co Ty za bzdury wygadujesz?! celiakia nie jest chorobą genetyczną

Gość Niewiedzzax
Dziwne że wcześniej ktoś napisał że gen recesyjny....a niby co to jest? Wydaje mi się że mam jednak rację.

Gość moim zdaaa
niem masz rację,jest to choroba genetyczna jeśli jesteś pewien tego co piszesz zrób te badania przez detektywa bo wiadomo jeśli masz ograniczone prawa to Tobie nie wolno....no i jeszcze coś....moim zdaniem wystraszyła się i tyle coś w tym jest

Gość weronik@@@
noj,ja też bym robiła takie badania tzn d.n.a. myślę,że nie jesteś ojcem tego dziecka pozdrawiam

Gość wredny typ człowieka
masz 90% na to że ojcem dziecka jest ten kochaś

Gość Celiakia2
Moje dziecko też jest na diecie bezglutenowej a celiakę ODZIEDZICZYŁO niestety po tacie. Co wy za głupoty piszecie co niektórzy. To jest choroba dziedziczna. Nie bierze się ot tak. Masz rację możesz mieć wątpliwości a do tego dziwne zachowanie żony. Ja jestem za badaniami bo będziesz płacił alimenty na nie swoje dziecko

Gość k jisjt g0jse] jaw
mpj narzeczony ciepri na postac skorna celiekii czulu chorobe duhringa ai nie wiedzialm ze to dziedziczne

Gość Niewiedzzax
A jednak przewaga że mogę mieć rację. Wszystko na to wskazuje teraz jeszcze dowiedziałem się że u tamtego w rodzinie jest napewno 3dzieci chora na to. Tak jak mówili robili mnie w konia oboje no ale cóż trzeba brać sprawę w swoje ręce a ona popamięta

Gość Niewiedzzax
Duhringa jest u osób starszych u dzieci to celiakia. Gen recesywny ,przewaga genu od jednego z rodziców więc jeśli ja jestem czysty moja rodzina i jej także gen pochodzi od kochanka z którym spotyka się do dziś mało tego ów facet wysyła jej pieniądze na dziecko niby nasze dziecko:) więc co tu dużo mówić prawda?!

Gość CIEKAWY TEMAT NAPRAWDĘ

Gość mizurri
Tak to jest choroba przenoszona w genach

Gość niewiedzzax
a wiec wychodzi na to ,ze moge miec racje co do moich podejrzen???

Gość WYDAJE MI SIĘ
że jednak masz rację coś w tym jest,ale uważam że będziesz miał ciężko cokolwiek zrobić

Gość agrafka84
a mnie sie wydaje ze cos tu nie tak ... jestem chora na celiakię od urodzenia, przeczytałam MASĘ publikacji na ten temat, i wiem, że niekoniecznie jest to genetyczne ... może być, ale nie musi ... u mnie w rodzinie nikt nie chorował, ani ze strony matki, ani ojca (no, chyba że 150 lat wstecz)

Gość WYDAJE MI SIĘ
przepraszam ile masz lat? w Twoim wieku to celiakia????

Gość agrafka84
26. celiakia to celiakia. zawsze. choroba durhinga - nie jest celiakią. to różne rzeczy. i nie jest tak że w małym wieku jest celiakia, a w późniejszym choroba durhinga !!!

Gość Celiakia2
a co ty agrafka za głupoty tu wypisujesz???????? jak nie jak tak? nie czytałam materiałów ale zostałam o tym powiadomiona przez mojego lekarza........ a może ty to jego zona jesteś hahaha :P