Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cococo

Złamane czy stłuczone?

Polecane posty

Gość cococo

Zależy mi na szybkiej informacji. Wczoraj niefortunnie upadłam na schodach, na szczęście ( w pewnym sensie ) ratowałam się lewą ręką.. Ręka natychmiast mi spuchła ( okolice kciuka ) Dziś nie mogę ruszać dłonią, ani nadgarstkiem, dodam jeszcze że jest to lewa ręka. Ból jest straszny, promieniuje na całą rękę.. niby nic nie jest spuchnięte prócz właśnie okolic kciuka.. ból rozprzestrzenia się od kciuka (lewa strona najbardziej boli) do łokcia .. nie mogę poruszać całą ręką.Czy to złamanie, czy zwykłe stłuczenie? Jeśli złamanie to jakiej kości.. Z góry ślicznie dziękuje ! :)

Gość cococo
jest zasinione (nie bardzo) .. poczekam do jutra i udam się do chirurga :)

Gość beata55x
Zadowolona jestem z kompresu Flex na zimne okłady. Szybki w przygotowaniu, prosty w nałożeniu na bolące miejsce. Córka miała mały wypadek na rowerze ostatnio to na obtłuczoną rękę taki okład był w sam raz. Szybko się siniak wchłonął, zeszła opuchlizna, ogólnie można było dziecku oszczędzić całego bólu i długiego gojenia.

Gość gość
Często korzystamy z kompresów żelowych Flex, mam cztery różne rozmiary, mniejsze są lepsze przy okładach na głowę, a większe na nogę, plecy, barki...Można i na ciepło i na zimno używać.

Gość gość
Super są kompresy żelowe Flex jakie Sanity robi, długo potrafi mi taki żel wytrzymać w temperaturze – zimnej czy ciepłej, nie chłonie tak łatwo temperatury otoczenia jak poprzedni kompres którego używaliśmy

Gość Słuchaj szumowino
Głupi c***u, podgrzej kompres Flex i wsadź go sobie głęboko w doopę jak tak go uwielbiasz W*********j z postu gdzie ktoś szuka pomocy sępie j****y Autorko jedź na sor, z tym nie ma co czekać. Mi też się wydaje że może być złamane

Gość gość
NOOOOOOOOOOOOO autorka czeka 10 LAT

Gość gość
Wydajne są kompresy żelowe jakie Sanity robi, one się dokładnie nazywają Flex, szybko można je obrobić na zimno czy ciepło i potem taką tempkę są w stanie długo utrzymać już podczas okładu

Gość gość
Na opuchliznę przy jakimś stłuczeniu to bardzo dobrze sprawdza mi się zimny kompres żelowy Flex. Ten żel faktycznie się mocno schładza, czuć takie przyjemne złagodzenie bólu i opuchlizna schodzi wyjątkowo szybko.

Gość gość
75. Niestety zima zawsze sprzyja upadkom na śliskich chodnikach itd. Moja mama ostatnio upadła i poleciałyśmy szybko na Piwną 22 zobaczyć czy nic złamanego nie ma, bo nie chciała jechać na sor. A tam szybko i sprawnie zrobiłyśmy zdjęcie rentgenowski świetnej jakości i tego samego dnia był opis, więc można było spać spokojnie. Tu ich znalazłam praktyka.info.pl. Jak ktoś potrzebuje w Krakowie to polecam.

Gość gość
kompresy Flex są bardzo dobre, to jest polski produkt od Sanity, szybkie nagrzewanie w mikrofalówce, wygodne i bezpieczne dla ciała. Nie mam tutaj problemów z osłonką, nie przerywa się nie pęka, a wiem że w takich kompresach innych marek to potrafi być problem.