Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pazdziernik 2010

zaczynamy ludzie

Polecane posty

Gość pazdziernik 2010

dziwne zachowania polakow ktorzy mieszkaja za granica.zaczynam:wtracanie niemieckich slow w zdanie .

Gość smierdzacy klocek
spolszczanie angielskich wyrazow: 'pojechalem dzublilka, ale wczesniej zaladowalem ojsterke, no a pozniej spotkalismy sie z chlopakami na stratfordzie, bo ja normalnie to mieszkam na ilingu, a wtedy moja mala wrocila z kolezankami z szopingu w westfildzie i byla niezla beka na flacie :classic_cool:

Gość dokładnie tak jak napisała
zdesperowana - do tego bluza z kapturem, białe sportowe buty i jasne jeansy, ewentualnie ciemne z przetarciami i Polak za granicą jak malowany a kobitki - włosy mysi blond, ewentualnie platyna+odrosty, związane w kitkę lub spięte klamerką, do tego koniecznie 10 spinek żeby się fryzura nie rozpadła, biała torebka, jasne jeansy, i telefon przy uchu + głośna rozmowa, bo i tak nikt nie rozumie, że obmawiasz byłą swojego faceta (oczywiście również od tej reguły zdarzają się wyjątki, są Polacy nierozpoznawalni)

Gość na przyklad ja
:P

Gość figo fago nago
Polacy: - wystawanie z puszka piwa na przystanku, w parku, na chodniku - slynne ku... chu... co drugie slowo - jak jada do polski to nagle sami managerowie, supervisorzy, szefowie, z kupa kasiory, obwieszeni w zlote blinty i najlepsze dresy, opowiadaja jak to im sie powodzi, jakie wypasione mieszkanie maja, ile kasiory zarabiaja heheeh - wracaja z roboty (szczegolnie budowlanka) w ciuchach roboczych, smierdza potem - glosne rozmowy przez telefon w autobusie, sklepie - sknerstwo, liczenie kazdego funta po dwa razy, - gadzieciarstwo ( zakup jakis firmowych koszulek w Sports Direct czy spodni w TKMaxie traktuja jak wizyte u conajmniej Armaniego) - wbijanie innym rodakom noza w plecy byleby drugi nie mial lepiej niz ja) -dziewuchy polskie tez lubuja sie w dresiwie, starsze panie tez co nieraz przekomicznie wyglada

Gość łoł lol
heheheh to niczym jak POLACY W POLSCE!

Gość a wiecie co jest smutne
Nie kwestia ubrania tych ludzi, ktorych obszczekujecie tylko wasze zachowanie :O To chyba jest kwintesencja "polactwa". Chyba jestesmy jedynym narodem, ktory wstydzi sie samych siebie, ma tak wielkie kompleksy i tak sie nawzajem podgryza. I po co? Lepiej sie poczuliscie, dowartosciowaliscie sie tym topikiem? Smutne to...

Gość wsew3era
dokladnie takie panny to wsyd i szok. jezeli ktos przyjechal z Bydgoskiego.Mazury.lub innej koziej wolki to potem takie topiki.

Gość lyzeczka wazowa
kolejny topik marudy jakies popsuja...nie podoba wam sie to nie czytac, to ze jestem Polka nie oznacza, ze nie moge sie ponasmiewac z wlasnego narodu, wlasnie tego nam brakuje, poczucia humoru, Polacy nie potrafia smiac sie z samych siebie i sie oburzaja za kazdym razem jak ktos ich skrytykuje...tak czy siak polak polakowi wilkiem za granica wiec o co sie tak pienicie? nie zdazylo wam sie nigdy, ze wasz kochany rodak urzadzil was na szaro? ile to sie slyszy historii z piekla rodem jak to sie mieszka wspolnie Polakami, albo jak sie pracuje u Polakow... wrzucice na luz ponuraki i nie psujcie kolejnego topiku...

Gość asabamba
lyzeczka wazowa Wejdz na jakies angielskie forum internetowe i poczytaj co Anglicy sadza o Polakach. Wlasnie prze takich jak wy, z "poczuciem humoru" :O Beznajdziejne jest to wzajemne opluwanie sie. Nie, ten topik nie jest dowcipny, jest zajadly i osmieszajacy wlasnych rodakow. Myslicie, ze Brytyjczycy nie widza jak probujecie sie utopic w lyzce wody? Dobrze, ze istnieja normalni Polacy i dobrze, ze takich mam wlasnie w gronie swoichz najomych :-)

Gość ggyyuu
dzieki osamba za twoj post.jednak sa wychowani ludzi czyt polacy.

Gość jakas krowa
no i jakas krowa zepsula topik

Gość przeciez mozesz nadal pluc
jak musisz wlasne kompleksy gdzies leczyc.

Gość prezesowa henryka
dobram, jak wam sie nei podoba opluwanie polaczkow i ich przywar proponuje zmiane topiku, niech kazdy napisze, o pozytywnych przykladach zachowan naszych rodakow, tak, ze np byliscie dumni, ze jestescie polakami, piszcie jak ktos wam pomogl i takie tam....zobaczymy czy damy rade wyciagac pozytywy, ja zaczne: - w poludniowo-wschodnim londynie jest polski sklep ze swietna obsluga, nie oszukuja, nie sprzedaja przeterminowanych produktow, pani ekspedientka jest zawsze mila, usmeichnieta, mozna z nia pogadac o wszytskim i dowiedzieci sie wielu ciekawych informacji

Gość na szczescie ja nie mieszkam
w takim falszywym srodowisku i popieram osambe. My tutaj gdzie mieszkam przyjaznimy sie, pomagamy sobie i jestesmy aktywnymi,rozpoznawanymi i szanowanymi czlonkami miejscowej spolecznosci - ale moze takie rzeczy sa mozliwe tylko poza Londynem i metropoliami :o

popieram asabambe - nie doczytalam nicka ;)

a co do strojow to ja wciaz nie wiem jak rozpoznac Polaka :D Nie widze roznicy, chyba ze po prostu ubiera sie z gustem.

Gość jak już coś to
ja musiałam się nauczyć ubierać tak, że by od razu nie było widać, że jestem z Polski :P na początku było ciężko przestawić się, ale dałam radę :)

Gość jeszcze nie spie
Polacy mysla ze im sie wszystko nalezy bo juz ruszyli swoja dupe z polski i wszedzie na nich tylko czekaja i beda ich prosic o prace a zarobki beda miec wieksze niz minister:o

Gość cos milego
mi wiele razy pomogli Polacy :) i ani razu nie oszukal nikt... za to zostalam zrobiona na szaro dwa razy przez arabow! i co wy na to? Dlatego ja zawsze probuje prostowac stereotyp ze polak polakowi wilkiem za granica i sama chetnie pomagam polakom w potrzebie gdy i jak tylko moge

Gość Jasiek___
Wtrącanie niemieckich słów - to się zdarza, choć ja staram się pilnować. Najgorsze jest coś zupełnie innego. Po pewnym czasie człowiekowi zaczyna być wszystko jedno, co o nim mówiąc. Przestaje rozumieć typowo polskie sknerstwo (jadę na AI, bo mnie na to stać, nie zastanawiam się, czy HP byłoby tańsze). A co jest najgorsze, zupełnie nie rozumiem polskiego zaangażowania w politykę, nie interesuje mnie, co jeden z drugim w telewizji powiedział. spływa po mnie, a powinienem się przejmować, bo to przecie niepatriotyczne tak się wypinać na polskie sprawy. Za dużo luzu, niestety. Polak musi mieć swoje zasady, określone typy zachowań, nie wolno w myśl: bo tak mi wygodnie! No ale tubylcy tak właśnie się zachowują, ich też najbardziej interesuje własne podwórko, a nie polityka, czy co sąsiad ma w garnku. Przesiąkam?

Gość alaskldfkltziooprklc
ja nie mam problemu z rozpoznaniem rodakow za granica.przyklad:obieta ok 50 lat.wlosy krotkie farbowane na jakis tam fiolet albo bordo do tego kolczyki zlote male koleczka.reklamowka a w niej ciuchy i buty do roboty czyli do sprzatania

Gość khbuuub
ee tam,......mnie nikt za polke nie bierze ..nieraz sie naslucham glupot bo mysla ze ja nie polka wiec gadaja swobodnie.