Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no szlag mnie trafi!!

niekulturalna teściowa

Polecane posty

właśnie wróciłam od teściowej WKURZONA maksymalnie Mąż jest w delegacji na 3 mce Teściowie odkąd wyjechał dzwonili i zapraszali mnie na obiad do nich Ustaliliśmy, że wpadnę dziś około 17 No i wpadam Teścia nie ma, wypadło mu jakieś zlecenie Rozmawiam z teściową, jem jakąś zupkę i ona nagle w trakcie rozmowy: ale dziś ladna pogoda, zaraz idę na działkę podwiązać krzaczki Poczułam się naprawdę niekomfortowo Jak niechciany gość, a to oni mnie zapraszali (ja zaś zrobiłam to z grzeczności, bo nie mam raczej wspólnych tematów z teściami) Zażenowała mnie ta sytuacja Opowiedziałam o tym mężowi, ale nic nie powiedział Mam niesmak do niej i nie mam już ochoty na "kontakty" z nią.

a wszystko przez to że mąż w delegacji w związku z czym nie miałam w sobie penisa od 3 tygodni !!!! Przez to jestem opryskliwa w robocie i dla znajomych.

proszę o normalne wypowiedzi

Gość ale w czym...
ale w czym ty masz problem?? Nie jesteś księżną dianą żeby Cię obsługiwac i siedzieć z Tobą przy stole. Mogłaś iść do ogródka razem z teściową, pomóc jej, można wtedy pogadać.

nie jestem księżną, ale jak kogoś zapraszasz to się raczej nie wychodzi z domu Tak postępują kulturalne wychowane osoby Po drugie teściowa ciągle podkreśla, że to jej działka i lubi być tam sama nawet teść z nią nie chodzi na działkę A co najważniejsze, ja się nie wpraszałam do nich, tylko oni mnie zapraszali Mnie rodzice tak wychowali, że jak kogoś zapraszasz to go przyjmujesz w domu A jeśli zmieniasz plany to go zawiadamiasz odpowiednio wcześniej i nie fatygujesz na próżno :)

Gość marchweczkaaa
No mi właśnie na myśl przyszło, że teściowa napomniała o działce, bo myślała, że jej pomożesz, a nie dlatego że chciała się Ciebie pozbyć.

no i to nie jest ogródek przydomowy, tylko działka odległa o 4 km Inna sprawa, że nie widzę powodu, dla którego miałabym pracować na działce teściowej Jeśli potrzebuje pomocy ma 2 siedzące w domu bezrobotne córki Więc rąk do pracy chyba dość ;)

Gość .olej zapomnij
bywaj u nich tylko z mężem i traktuj raczej ogólnie nie musisz się z nimi przyjaxnić

marcheweczko wyraźnie powiedziała, że nie ma to jak pójść na działkę i w samotności się zrelaksować (ją relaksuje praca na działce) Nie odebrałam tego jako zaproszenia :)

Gość ale w czym...
ZAprosiła Cię na obiad, obiad zjadłaś (zupę) i nara do domu!!! O to jej chodziło. A Ty się chciałaś rozsiadywać. to jest niekulturalne

ale w czym ... byłam tam 15 minut Wypowiedź o działce nastąpiła po 5 minutach Po 10 wyszłam, szybciej nie dało się zjeść ciepłej zupy ;) Widać, że poziom kultury jest różny ;) olej zapomnij tak zrobię, tylko tak na świeżo przezywam Rzadko się spotykam z niekulturalnymi ludźmi i stad ten szok

Gość marchweczkaaa
No ok, nie musisz ich lubić i nie musisz zabiegać o ich sympatię, ale powinnaś ich szanować i wyrażać się o nich z szacunkiem, bo to rodzice Twojego męża. Jakieś to wszystko co piszesz takie nieprzyjemne w odbiorze, a Ty wydajesz się bardzo wrogo nastawiona. Ja bym machnęła na to ręką.

nie musze lubic, ale umiem traktować uprzejmie Dotąd nie spotkałam się z takim zachowaniem Zawsze miałam do czynienia z uprzejmymi ludźmi W pracy niekoniecznie musisz lubić każdego, ale nie oznacza to, że trzeba być niemiłym Nie wiem jak wy, ale ja bym tak nie postąpiła i razi mnie takie postępowanie Nie spodziewałam się takiego zachowania i stąd zaskoczenie

Gość marchweczkaaa
Oj tam, starzy ludzie mają swoje różne dziwne zwyczaje i zachowania, mnie to akurat nie dziwi. Teraz już wiesz czego się spodziewać i następnym razem dostosujesz sie do sytuacji w odpowiedni sposób. Ale nie ma co tego rozstrząsać już i emocjonować się, bo nie ma czym.

Gość ta zosia to niezły numer
ale w czym ... to chyba taka "wychowana" jak twoja teściowa brak kultury i tyle olej jak pisał ktoś wyżej Nie odwiedzaj już sama tylko z mężem Nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji musiało być nieprzyjemnie dla ciebie

no dostosuję się do sytuacji i nie będę ich odwiedzać - no i nie są starzy 50 lat to nie starość No i marcheweczko to nie jest jedyne takie zachowanie, wiele tego było w przeszłości Myślę, że to dzisiejsze przelało czarę goryczy ;) Posłucham tych co radzą olewać i tak też poczynię Przeżywać nie będę - szkoda czasu ;)

Gość marchweczkaaa
Ale w tym wieku to juz zdecydowanie zaczynają się te niezrozumiałe i dziwne zachowania i wybiegi, a na to nie ma siły, bo takim ludziom nic nie wytłumaczysz, bo wszystko wiedzą najlepiej i są najlepsi. Więc trzeba machnąć ręką, bo czasu szkoda to raz, ale przede wszystkim nerwów:)

Gość tarotowow annoo
nie masz tak zle Moja teściowa to okropna baba Na dodatek uważa, że jej syn a mój mąż ma obowiązek dawać jej pieniądze Nie mam tu na myśli biedy, choroby itd Ale takie przypadki, jak wyjazd na zagraniczne zakupy Ostatnio "pożyczyla" w ten sposób 8 tys Mija drugi rok ona nie oddaje, mąż sie nie upomina Za te pieniadze kupila obrania sobie i swoim bezrobotnym doroslym córkom !