Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Iga1985

Kto rodził w szpitalu w Chrzanowie?? woj małopolskie

Polecane posty

Gość Iga1985

Tak jak w temacie. Proszę o wypowiedzi i opinie o szpitalu oraz o lekarzach ginekologach bądź położnych tam pracujących.

Gość Tyskie
Moja babiczka pochazi z Chrznowa :D

Gość Iga1985
No moja też, ale pytam poważnie. Błagam o wypowiedzi.

Czesc:) Bede rodzila tam w grudniu.Slyszalam same pochlebne opinie na temat opieki nad mloda mama - w miare mozliwosci pokazuja jak opiekowac sie malenstwem i samo zaplecze szpitalne chyba tez nie jest złe. Chetnie przeczytalabym cos wiecej na temat tego szpitala. Na stronce rodzic po ludzku jest troche opini

Gość Iga1985
Muszę poczytać tę stronę. Ja słyszałam złe opinie o jednym z lekarzy tam pracujących, nawet masakryczne bym powiedziała. Czy ktoś się jeszcze wypowie?? Moonlight shadow mogę wiedzieć z kąd jesteś?

Ja rodziłam w Chrzanowie w tym roku i 2 lata temu. 1 córę urodziłam w Olkuszu i za nic w swiecie już bym tam nie poszła!!! W Chrzanowie położne są miłe, lekarze też w porządku, opieka bardzo dobra, po porodzie troszczą się, nie pozwolą ci samej wstać 1 raz, są wyrozumiałe, pokażą ci jak wykąpać maluszka, przewinąć, a w Olkuszu.... musisz prosić, wołać, a one i tak mają cię w czterech literach!!!

Iga a o ktorym zle opinie slyszalas? Bo z Olkusza jak ostatnio sie dowiedzialam do jakiego "weterynarza" chodzilam w ciazy to az mi sie goraco zrobilo, moze podaj gg, bo tutaj na forum nie wyoada pisac o wszystkim

z Trzebini:) Moj ginekolog jest jednym z lekarzy tam pracujacych no i mysle ze jest dosc fajny:) Napisz mi co takiego strasznego slyszalas:d Mi tylko troche nie odpowiada to ze wszystkim babeczkom z ktorymi rozmawialam nacinali krocze - chcialabym chociaz miec szanse tego uniknac

Gość a dlaczego nie chcecie
rodzic w Krakowie? Tam większy wybór szpitali,

Niestety ale troche obawiam sie tego dojazdu do Krakowa - jednak to chwilkę zajmuje. Poza tym tak jak mowilam ja nie spotkalam sie z negatywnymi opiniami na temat tego szpitala i nie obawiam sie tam rodzic

Gość w sumie około 40 minut
z Trzebini się jedzie, ale z 2 strony to pierwszy poród raczej do błyskawicznych nie nazleży

W większości polskich szpitali zabieg nacinania krocza wykonuje się rutynowo. Dużo kobiet się go obawia, powinnaś porozmawiać o tym ze swoim ginekologiem, ale masz prawo sobie tego nie życzyć, bo te zabieg rzadko bywa niezbędny, jednak niektóre kobiety wolą przeżyć to (nie jest tak źle) niż pęknąć. A chodzisz do ginekologa który będzie przy porodzie czy nie?

będzie przy porodzie.Niedlugo mam zamiar omówic tą kwestie z nim. A powiedz mi jak jest z tymi salkami do porodu rodzinnego? Slyszalam ze jest bodajże tylko jedna no i jesli zajeta..no to nici..:(

No niestety salka jest jedna ale super, jeśli się zwolni masz szczęście jeśli nie ... :( Ale powiem ci ze w szoku byłam jak do mnie na porodówkę wpuścili męża!!!! Co prawda na 5 minut i tuż po porodzie, ale wpuścili. Ja niestety nie miałam porodu rodzinnego

Gość Iga1985
Te opinie to o doktorze NOWAKU !!!! Nawet nie chce straszyć tych które będą tam rodzić. Ja już tam rodziłam ale to było ponad 5 lat temu i jestem ciekawa jak jest teraz bo wtedy nie było najgorzej.

Gość Iga1985
Dodam, że miałam poród rodzinny, płatny 150 zł.

Gość Iga1985
I powiem szczerze, że jak zacznie się mój poród (a termin minął mi kilka dni temu) to zadzwonie na oddział i zapytam który lekarz ma dyżur. Jeżeli Nowak to raczej nie zdecyduję się na poród w Chrzanowie. Jaki możecie polecić szpital w Krakowie w razie czego:) ?

A widzisz ja uważam tego lekarza za bardzo sympatycznego człowieka, teraz za poró rodzinny się nie płąci, jest to niezgodne z przepisami!!!

Tez ostatnio czytalam o tym ze te oplaty pobierane przez szpital sa nielegalne. Ja chodzę do dr Nowaka :D Ma mnóstwo pacjentek - i ja jestem naprawde zadowolona. Nie mam pojecia co mogł nabroic ale lepiej mi nie mów:D

Gość Iga1985
monlight a chodzisz do niego prywatnie?

tak. Kurcze nie wyobrazam sobie ze na porodówce zamienia sie w potwora :D Zreszta uspakaja mnie fakt ze nie ja jedna mu ufam ale naprawde wiele kobiet ktore do niego chodza. Zawsze ma czas na rozmowe- odpowiada na wszystkie pytania. A jak sluchamy serduszka dziecka to zawsze sie usmiecha :D i smieje sie jak nie radze sobie z ubieraniem majtek (oczywiscie ja z siebie tez sie smieje wtedy) Przezyje szok jak okaze sie jakims bezdusznym gburem- w razie czego licze na to ze jednak salka rodzinna bedzie wolna i mój kochany bedzie mnie bronil w razie gdybym ja nie miala sily

Iga ja akurat teraz przy porodzie miałam samego ordynatora dr Ulfika :) Poród synka odbierał mi dr Nowak zaraz po nim dyżur przejął dr Strzyż :) Fajny był dr Bojar, niestety zrezygnował z Chrzanowa na rzecz Ujastka, prowadził moją 2 ciążę, le[szego lekarza nie spotkałam

Zanim urodziłam syna leżałam na patologii dr Nowak robił mi usg i faktycznie odpowiada na wszystkie pytania i nawet ma poczucie humoru, więc może ciebie niepotrzebnie ktoś nastraszył, a kojarzysz dr-a Milewicza z Krzeszowic?

Gość Iga1985
Niestety nie znam go? A o co chodzi?

Skoro go nie znasz to nie masz powodów do obaw, gorszego buca nie spotkałam byłam u niego 1 i ostatni raz, jest pruderyjny i ordynarny, a co do Chrzanowa ja osobiście mogę polecić bez obaw :)