Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce być w ciąży

chce być w ciąży!

Polecane posty

Gość chce być w ciąży

W pażdziernkiu mija rok od momentu naszych starań ;( Zaczynam się martwić, chyba czas pójść do lekarza.... Kochamay się tak co 4 dni mniej więcej ale bez jakiś tam szaleństw - chcemy zajść ale nie myślimy o tym przy każdym kochaniu....

Gość chce być w ciąży
mam tylko od jakiś 3 miesięcy takie klocie i ciągnięcie jajnika z lewej strony.... powinno mnie to niepokoić? Torbiel to nie jest - usg bylo na początku tych 3 miesięcy... ;(

oj w dolegliwosciach ciazowych nie pomoge gdyz nic mi nie dolegalo jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy. spoznial mi sie okres i tylko dlatego zrobilam test ciazowy, a ciaza byla mozliwa gdyz staralismy sie o dzidziusia :)

Ja jak planowałam z mężem malucha to kochaliśmy się dokładnie w dni owulacji a nawet troszkę wcześniej i pilnowaliśmy żeby nie kochać się codziennie i co, i nic rok minął nam bezowocnie aż po roku zaczeliśmy przez cały czas trwania owulaci kochać się bez umiaru i zaskoczyło;) z tym że ja dodatkowo brałam ten sławetny castagnus ( przez 2 miesiące)

Gość chce być w ciaży
czyli mozna brac jakies leki co pomagaja? Musze isc do lekarza w takim układzie :) Ja moge miec problem ze sluzem bo mam go malo jak sie kochamy to moze przeszkadzac prawda?

Gość chce być w ciaży
a myslicie że to kluci w jajniku takie az promieniujace na cala lewa noge moze cos dobrego zwiastowac? ;)

Gość chce być w ciaży
Nikt nie chce dołączyć do starań/pytań i kochania z dodatkowym "celem" ? Zastanawiam się też czy moje bardzo malo obfite miesiączki tez mogą o czyms świadczyć? Mieć na to pwlyw jakiś?

Gość DOBRA SPACERÓWKA
wiesz, nie chcę cie niepokoic , ale skoro przez cały rok sie kochaliście systemetycznie, to może naprawde powinnaś iść do lekarza i to z meżem najlepiej bo wiesz że niepłodnośc w równym stopniu mężczyzn dotyka..:(

Gość suzi izus
jestes jeszcze??

Do autorki starania o ciaze to przedewszystkim regularne wspolzycie w calym cyklu co 2,3 dni a nawet jak nasienie jest OK w czasie owulacji 1 dziennie prawda ze czasami jak sa problemy i to nie pomaga, co 4 dni to malutko ja staram sie od ponad roku i wlasnie oddalam sie w rece specjalisty.

Gość chce być w ciąży
jestem dziś... pójdę do lekarza... ale boje się strasznie tego wariactwa ;( eh, czasem żałuje że wpadki nie było ;) A tak dlugop sie zasatawialiśmy kiedy zaczać starania... Moim plusem jest to że mam dopiero 24 lata :)

Gość krowaaaa
a kogo to obchodzi, najlepiej daj innemu, jak ten nie umie ciebie zapłodnić

Gość chce być w ciąży
Krowaaaa skoro nie Ciebie to nie pisz :) I już :) Jak ma być Ci lżej :)

Gość krolewnaaaa
a ja chce pałac

Gość asasasasasa
my się z męzem staraliśmy o dziecko równo 9 miesięcy ..... niby też staraliśmy się nie mysleć ale presja podswiadomie jest i w momencie, gdy zrobiliśmy miesiąc przerwy w staraniach, bo stwierdziłam ze moment może nie ten - to zaszłam w ciążę :-) .... więc może urlop i miesiąc odpuśćcie???? poza tym ja mam niedomóg ciałka żółtego, a to chyba często się zdaża, wtedy jest problem z drugą fazą owulacji, że mimo tego że jajeczko jest nie dochodzi do zapłodnienia, wystarczy łykać progesteron .... ale to musi lekarz stwierdzić po wizycie i monitoringu cyklu w okresie owulacji. Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!!

Gość chce być w ciąży
my tak do lipca odpuszczaliśmy, nawet wtedy ciaża nie byla mi do końca na rękę (praca;)). Ale dopiero pare tygodni temu uświadomiliśmy sobie ze juz od roku sie nie zabezpieczamy. W pn zadzwonie do lekarza by umowic sie na wizyte :)

My staralismy sie rowny rok, od marca do marca, w koncu sie udało;) Moja siostra w zeszłym roku wzieła slub w sierpniu, podejrzewam ze od pazdziernika tez sie staraja o dzidzie i tez im nie wychodzi;/ Ale wydaje mi sie ze w przypadku mojej siostry zawodzi to ze ona bardzo chce, a ponoc im bardziej chcesz tym bardziej nie wychodzi;/ Odpusc sobie staranie sie... Kochajcie sie spontanicznie, bez mysli o dzidziusiu i napewno sie uda!!!!!!!!

Gość bejbik...
Witam. Od roku staramy sie o dziecko. Ale mój mąż jest kierowcą i w domu jest co dwa tyg na 5 dni. Co robic??

Gość Kleoooo88
Witajcie dziewczyny.. chcę tak jak i wy być w ciązy:( Ponad 1,5 tygodnia oddawałam mocz 8-10 razy dziennie do tego w nocy też mi się zdarzało przez ten czas , co wcześniej nie mialo miejsca... Od wczoraj mi przeszło i już rzadziej chodzę do Wc... Mialam też przez ten okres 1,5tyg częste zaparcia na przemian z lekką biegunką,,, Zrobilam test wyszedł negatywny ( w 21dc ) a moje cykle ostatnio są nieregularne 28-30 DZis jest 28dzień i jak narazie okresu brak... ale pewnie przyjdzie:/ Dzis rano wyszła mi na ustach opryszczkaa *2 na ustach;/// tak jakby od przeziębienia, ale dodam że pracuje w klimatyzowanym pomieszczeniu więc pewnie klima mnie zawiała;////// :((( Jutro ide do stomatologa na wyrwanie zęba;/ i bede miała go wyrywanego na znieczuleniu oczywiscie;/ no i czekam za tym okresem ktory ze stresu może mi się spóźniac;// :(((((((((((((( Jutro rano przed wizytą u stomatologa zrobię znowu test;/ pozdrawiam dziewczynyyyyyy

Gość skoda 12
OvuFriend to miejsce dla kobiet starających się zajść w ciążę. Codziennie poznasz tutaj status swojej płodności i dowiesz się kiedy prawdopodobieństwo zajścia w ciążę w Twoim przypadku jest najwyższe. Ponadto czeka tu na Ciebie wiele cennych porad na temat starania się o dziecko. Można tu równiez prowadzic kalendarz ciąży. Bezpłatna rejestracja zajmie Ci zaledwie 27 sekund. Zarejestruj się tutaj: http://ovufriend.pl/?code=e29f73b02184f17414f32d2ece6451af170a19b2

Gość jjgg
Kleoooo88 i jak jeateś w ciąży???y

Gość całujpsawnos
No i na co wam ten kłopot?!

Gość klaudixx
kochałam się podczas okresu w moim partnerem, skończył we mnie 6 razy. czy mogłabym zajść w ciążę?

Gość gość
Nie wiem czy mogłaś zajść, bo za mało informacji podałaś. Ale 6 razy... gdzie Ty takiego partnera wyczarowałaś... :) Zazdroszczę. Teoretycznie każdy stosunek bez zabezpieczeń może skończyć się ciążą, ale przy cyklach ok. 28 dniowych, szanse niewielkie.

Gość klaudixx
podaję więcej informacji. a więc miałam okres 1-6 sierpnia później 29 sierpnia do 4 września kochałam sie z chłopakiem mniej więcej 3-4 września i wtedy właśnie tyle razy skończył we mnie. Chciałabym wiedzieć czy mam szanse na to by zajść.

Gość gość25
hej czy ktoras z was zaciazyla do tego czasu? mam podobny problem od roku i nic...

Gość gość
Badalas sobie TSH?Ja przez to nie moglam zajsc. Dla starajacych sie mlodych kobiet powinno wynosic max 2. (mimo,ze normy z laboratorium sa do 4,20)