Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pomysł

kochane mamusie pomóżcie! proszę was o radę!

Polecane posty

Gość mam pomysł

Co myślicie o całodobowym przedszkolu, gdzie można by podrzucić dziecko na cały dzień, lub na kilka godzin zależy kto by na ile potrzebował? pisze na studiach projekt na pozyskanie dotacji z unii i tak własnie wymysliłam coś takiego. Kobiety często są w gorszej sytuacji na rynku pracy, nie mogą wrócić do pracy bo nie mają z kim zostawić dziecka, a opiekunki czasem są bardzo drogie. żeby obniżyć koszta takiego przedszkola do minimum dzieci by np przynosiły swoje jedzenie przyrządzone przez was mamy. Plusami tego projektu byłoby to że: - kobieta może spokojnie wrócic do pracy, lub podjąć pracę' -poprawia się sytuacja kobiet na rynku pracy, -zmniejsza się bezrobocie, -dzieci mogą uczyc sie np angielskiego od studentow za darmo, a studenci dzieki temu zdobywają doswiadczenie, -kobiety nie muszą pedzić na złamanie karku po odbiór dziecka bo za 5 min zostanie zamkniete przedszkole, co myslicie o takim projekcie, jest ok czy mam myslec nad czyms innym ? wymaga sporego dopracowania ale chciałabym zaliczyc ten przedmiot na 5. czy wy skorzystałybyście z usług i np na jak opłątę miesięczną byście mogły się zgodzić?

Gość fajnie tylko
ile za takie przedszkole trzeba by zabulic jak srednia to ok 1200 zl?

Gość dobre++sobie++
no pewnie bardzo dobry pomysł, tez mialam cos takiego na studiach i tez pisalam projket o przedszkoku tyle że nie calodobowym... a co do kosztó to ciezko powiedzieć....

Gość mam pomysł
no nie przesadzajmy z taką kwotą. myśle ze mozna by do tego podciagnąc program o dofinansowaniu przedszkola dla mam powracających do aktywności zawodowej. myslałam cos o kwocie do 500zł

Mieszkam w Niemczech. Spotkalam sie z czyms podobnym tutaj- jest to raczej "domowe przedszkole" dla ok 12 dzieci w sumie. Jedne przychodza rano, inne po poludniu lub na noc. Przedszkole jest w domu prywatnym malzenstwa, ktore sie tym zajmuje- maja dla dzieci przeznaczone 3 pokoje- w zaleznosci od wieku dzieci- roznie wyposazone i zabezpieczone. Maz tej pani przywozi w razie potrzeby dzieci do przedszkola, gdy rodzice nie maja mozliwosci przyjechania, bo np. nie maja auta. Koszty dla rodzicow sa takie, jak u niani. Przy niskich zarobkach rodzicow, wieksza czesc kosztow pokrywa urzad.

Gość mam pomysł
co myślicie o takim projekcie , prosze o opinie :)

miałam kiedys styczność z takim prywatnym przedszkolu wrazenia negatywne :( ale fgdyby to było naprwde dopięte na ostatni guzik i pod kontrolą to może

Gość mam pomysł
co byście do tego dodały, co zaproponowały? czekam na wasze sugestie :) dziękuję za każdy komentarz :)

Gość prosze odpisz
aga1979 czy mozesz napisac cos wiecej o takim przedszkolu bo ja wlasnie spodziewam sie dziecka tzn.mam dwa dni do terminu i mieszkam w niemczech ale czy sa tez moze takie zlobki dla wlasnie niemowlakow bo ja nie mam tu zadnej rodziny i nie ma mikto pomuc a chcialabym wrucic do szkoly no i moze jakas prace na kilka godz dziennie a o takim czyms jeszcze nie slyszalam mieszkam dopiero tu rok

za komuny były takie żłobki i przedszkola. Mój ojciec był oddawany nawet na tydzień w przypadku wyjazdu babci i traumę ma do dziś. Teraz też są prywatne przedszkola, które oferują takie usługi