Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olciaa226

Karmienie 3-miesięcznego dziecka

Polecane posty

Mam synka 3 miesięcznego. Rozcieńczam mu mleko kaszką nestle bananową bo lepiej usypia i nie budzi sie tak często w nocy,nie ma zadnych alergii kupka tez jest normalna. Własnie kolejny raz dziś w nocy go uspiłam i to mleko juz na niego nie działa,ciągle jest glodny i placze.. Może zaczne mu dawac samą kaszę bez mleka,jak myslicie???

Gość jak już tempa kozo
to nie rozcieńczasz tylko zagęszczasz:o nie powinnaś pdawać dziecku od razu kaszki smakowej, ale po poziomie twojej inteligencji widze ze tłumaczenie nie masensu:o zaczyna się od czystego kleiku ryżowego...

w wieku 3 miesięcy dziecko teoretycznie powinno być jeszcze tylko na mleku bez zagęszczaczy chyba że byłaś u pediatry i wyraził zgodę na dodawanie trochę kaszki do mleka by było sytsze moja mała tez jakoś tak miała jakieś 3,5 miesiąca jak jej zaczełam dodawać po 1-2 łyżeczek kleiku ryżowego do mleka na noc ale wszystko pod kontrolą pediatry!!!! kaszka bananowa jako zagęszczacz weszła po skończeniu 4 miesiąca a sama kaszka dopiero po skończeniu 5 miesiąca

ja jak moj mały miał 3,5 miesiąca po rozmowie z lekarzem ze mały sie nie na jada i ze zle śpi pozwoliła dodawać do mleka 2 miarki kleiku bez smakowego ryżowego. tym bardziej ze on jest drobnym dzieckiem to określiła ze moze od razu troszkę ciałka nabierze

no dokładnie tak jak u mnie :) dziecko się nie najadało i chudzinka więc ZA ZGODĄ LEKARZA trochę bezsmakowym kleikiem się zagęszczało mleko ale nie smakowym i NIE NA WŁASNĄ RĘKĘ!!!

Nie rzumiem po co niektóre kobiety z każdą pierdołą leca do lekarza, nawet pytaja ile łyżeczek kaszki i w którym dniu życia....jesteście matkami, to wasze dzieci-macie instynkt. Nie zawsze trzeba robić to co każe lekarz

Gość a myślisz ze leciały
specjalnie do lekarza po poradę??tak się sklada ze pediatra wypytuje o wszystko na szczepieniach:p mi położna zaleciła zagęszczanie już podczas patronażu...