Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izabelka www.com

odparzenie pupy

Polecane posty

moja córeczka skończy nie długo roczek, zrobiło jej się straszne odparzenie na pupie, smaruje sudocremem, sypie pudrem nawet mąką ziemniaczaną, no oczywiście nie wszystko na raz, ale nie mogę się tego pozbyć, córeczka cierpi bo widać jak ją to boli, piecze, zastanawiam się czy nie iść do lekarza, a może wy macie jakieś sprawdzone sposoby na szybkie pozbycie się odparzenia????

najlepiej do lekarza ja z małą miałam straszne problemy z odparzeniami miała je co chwilę i to bez powodu tak naprawdę jak to lekarz stwierdził taka jej uroda a na wyleczenie stosowaliśmy taką kurację: -orginalne pieluchy pampersa -chusteczki nawilżone z rumiankiem -przy każdym przewijaniu smarowałam maścią linomag zieloną -po nocy i przed snem nocnym smarowałam maścią tranową po 3-5 dni takiej kuracji śladu po odparzeniu na jakieś 2-3 miesięcy nie było :)

Gość syrop z cebuli
Idz do lekarza,da ci masc z antybiotykiem . Moj syn tez przez to przechodzil ,wiec wiem co to znaczy.

dzięki kochane dzis pójdę moja córka po raz pierwszy ma takie duże odparzenie nawet w lecie gdzie takie gorąca były nie miała nawet czerwonej pupy a teraz tragedia,

jest taka masc, robi sie ja na zamowienie, naprawde bardzo pomaga, a kostzuje tylko 5 zl, mozesz tez sprobowac kapieli w krochmalu, u mnie maka ziemniaczana najabrdziej pomagala, ale jesli u ciebie nie dziala to radze isc po recepte na ta masc, jest rewelacyjna

dobrze byłoby abys sie przeszła do lekarza po maść ... moja tez tak miała niestety i puszczaj czasem mała bez pieluchy ...

a domowe sposoby to posypać dziecku dupę zwykłą mąką kartoflaną i niech biega bez pampersa jak najwięcej żeby tyłek miał dużo powietrza

Wietrzyć dupsko, sypać mąką... wystarczy, jeśli dzieciak cały czas jest ściśnięty pieluchą to normalne,że ma odparzenia.

Gość syrop z cebuli
Moj syn juz nie robil w pieluchy i sie odparzyl .wiec do lekarza po masc!!!