Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona troche.

Dlaczego tak zalezy wam na wydziwnionych imionach dzieci???

Polecane posty

Gość zdziwiona troche.

kiedys zalozylam tu temat dla jaj, ze bede miala blizniaki i ze nie znam plci, no i zaproponowalam imiona w stylu: Leokadia, Eufemia, Alfons... kuźwa, zadna sie nie zorientowala, ze to prowo... naprawde myslicie, ze wasze dzieci beda szczesliwe z takimi "oryginalnymi" imionami???? kompleksy w ten sposob leczycie czy jak????

Gość zdziwiona bardzo bardzo
Moze dlatego, ze w naszym pokoleniu byly same Piotrki, Macki, Krzyski, Agnieszki, Kasie, Moniki... i ludziom sie to osluchalo wiec chca nazwac swoje dzieci inaczej. A ze jednoczesnie duzo dzisiaj Kubusiow, Szymonow, Maksow, Oliwek, Julek i Nikol, wiec ludzie szukaja czegos innego i czegos bardziej oryginalnego. Stad biora sie te udziwnione imiona. Taka moda, jak ze wszystkim.

Imiona to nie etykiety. Dzieci same z siebie nie wiedzą, które imie jest pretensjonalne, głupie, rzadkie czy nietypowe. To rodzice mówią, podziwiają lub śmieją się z imion jakiś dzieciaków- i ich to podłapują. czym w ogóle jest udziwnione imię? Rzadkie? Zagraniczne? Staropolskie? Bardziej mnie wkurza pytanie o opinię innych osób. Jak dorosła osoba spodziewa się dziecka niech sama podejmuje decyzję, a nie pyta innych ludzi o zdanie!

Gość po pierwsze to ciebie autorko
gówno powinno obchodzić jakie imiona rodzice dają swoim dzieciom. Po drugie to przez takich zacofanych debili jak ty imiona takie są wyśmiewane i dlatego nie ma się co dziwić, że dzieci cierpią z tego powodu. Każdy rodzić daje dziecku imię jakie mu się podoba a ty masz tu gówno do gadania. Może to ciebie rodzicie skrzywdzili nadając ci imię jakie masz, że jedziesz po innych? Zajmij się własnym życiem, bo jak widać nie masz go zbyt ciekawego skoro interesują cie imiona cudzych dzieci. Ps. nie mam dzieci więc nie jestem kolejna matką która według ciebie krzywdzi dziecko nadając mu "dziwne imię"

Tak jak dziewczyny pisza tutaj to dzieki takim osobom jak ty dzieci sa wysmiewane z powodu umion.. I dobrze ktos napisal ze gdyby nie postep nawet nie byloby nadal imion wg ciebie normalnych kasia basia itp itd... Moi rodzice mowili ze jak mi dawali Emilia na imie to tez sie ludzie dziwnie patrzyli kiedys ..a co teraz coraz czesciej spotykane.. Juz ludzie nie przesadzajcie z tym wysmiewaniem kazdy rodzic daje na imie dziecku tak jak chce..

Gość co to za pierdy
nie no, Alfons to przynajmniej na konkretny fach w przyszłości kierunkuje...

hmmm podejrzewam że autorce chodzi o tzw "udziwniane" imiona bo po co w Polsce dawać dziecku na imię np Kevin i to koniecznie przez v??? Sama szukam orginalnego imienia dla synka bo nie chce by było tuzinkowe ale jak słyszę że kolejny kevin albo jessica to mnie skręca :/ i podejrzewam że autorce właśnie o coś takiego chodzi :/ dawajcie jak chcecie ale jak ktoś zakłada temat czy dać kevin czy max (koniecznie przez x) to mi się tez robi słabo :/ co to mało mamy "normalnych" imion??? a wiadomo moda modą i teraz niestety jest moda na angielsko bądź francusko brzmiące imiona na szczęście imiona naszych babć tez wracają do łask i bardzo dobrze bo śmiać mi się chce jak na 22 dzieci w grupie w przedszkolu u mojej małej są 3 nicole, 2 jessici i do tego kevin i max :/

U mnie w mieście jest 15tys. ludzi, i są tylko dwie kobietki z imieniem Leokadia. Jedna niedługo się wyłoży, a druga to moja mama, która uważa że została okaleczona tym imieniem przez ojca :P Lepiej pomyśleć zanim nada się dziecku jakieś oryginalne imię i zrozumieć, że to nie my będziemy z tym dziwactwem żyli przez najbliższe lata. My, rodzice, kopniemy w kalendarz a to biedne dziecko będzie rosło w żalu do nas, że już od samego dnia narodzin zostało oszpecone. Mi osobiście z oryginalnych imion, które nie szpecą, i nie są uwłaczające dla dziecka podoba się np. Borys lub Nikola. Inne typu Alfons, Maksymilian, Ksawier itd. to jest po prostu masakra!! A Eufemia albo Pelagia? Ludzie!! To dziecko dopiero za 60-70lat będzie w stanie zaakceptować to imię, bo pasują do staruszki tańczącej pod krzyżem w Warszawie i modlącej się u Rydzyka na wizji. Dajcie GODNIE żyć swoim dzieciom!!

No właśnie! Tobie się podoba Borys i uważasz, że jak na "udziwnione" jest zupełnie spoko. A dla mnie jest paskudne i obrzydliwe. DLA MNIE! DLA CIEBIE! R Z E CZ G U S T U! A o gustach się nie dyskutuje!

Gość kwadrattowa
A co w tych imionach dziwnego? Jak ty i twoja rodzina siedzicie całe zycie w swoim kurwidołku, to faktycznie "to co nase to cacy, a co wase to be". Jestnp. w huk imion, które np. w Polsce nie są uzywane albo są rzadko - a brzmia normalnie, skromnie - np. Winga, Lea, Lara, Lia, Sora, Luna, Tila, Lawia, Dalia, Indra, Rima - a takie ciasnogłowe istoty jak ty powiedzą "nie znom - dziwne". A jak przyjdzie moda (tak jak kiedyś przyszła moda np. na Monikę, która teraz jest powszechnie znanym imieniem) i się zasiedzi, to się takim jak ty wydaje - staropolskie imię, można zaakceptowac. Wyjdź z kokonu i sie rozjerzyj, swiat to nie tylko twoja wieś