Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalali

co dla chrześniaka

Polecane posty

Gość tralalali

wiem, ze tego typu tematów było pewnie wiele, ale nie chce mi się szukać, liczę na to, że pomożecie:) będę chrzestną dla chłopczyka, chrzest ma być w styczniu, więc jest trochę czasu, a ja nie mam pomysłu na prezent Może rodzice będą czegoś potrzebowali, zapytam, ale gdyby nie mieli pomysłów i potrzeb, to co kupić?jakieś propozycje?

ja kupię jakąś pamiątkę typu smoczek z grawerem czy też św. obrazek są na allegro takie srebrne czasem w ramce. + to pieniążki bo rodzice raczej wszystko mają a nie chcę żeby kolejna rzecz leżała niepotrzebna w kącie.

Gość bbnnmm
na chrzest to raczej pieniądze i do tego jakaś pamiątka, łańcuszek z medalikiem, lub obrazek na ścianę ż aniołem stróżem

u nas jest tradycja że dziecko na chrzciny dostaje srebrną łyżeczkę ze swoimi "danymi" urodzeniowymi, a potem tą łyżeczką wcina tort w swoje urodziny (czy tam cokolwiek innego pełniącego funkcję "torta"). te łyżeczki pozostają na dłuuuuugo i sa dobrą pamiątką. ja swoją mam cały czas i cały czas nią jem tort w urodziny :) inne popularne prezenty to "patroni" - czyli albo medalik z patronem dziecka, albo obrazek czy "rzeźbka" z patronem do postawienia na półeczkę. jak dziecko ma patrona nietypowego, ktory nie występuje na "obrazkach", to moze być medalik/obrazek/itp ogólnie "święty" albo wisiorek z imieniem, albo chociaz pierwsza literą imienia (ale to dla dziewczynki raczej oczywiscie). odradzam duże obrazy na ścianę (różnie rodsice do tego podchodzą, szkoda zeby potem sie prezent kurzył w piwnicy) i pieniądze.

Gość matka-chrzestna,
A jaki przydatny - praktyczny prezent mogłabym kupic dla chrześnicy? kolejna badziewna grzechotka czy zabawka to tylko wyrzucanie kasy bo zabawek ma mnóstwo a to i tak się nudzi i pójdzie do wyrzucenia.Można kupić coś praktycznego? macie jakies pomysły? wszelkie kołyski wózki odpadają bo też ma.Na 1e urodziny.

ale ten praktyczny prezent ma byc na urodziny jak rozumiem? to najlepiej spytac rodzicow dziecka w tym momencie. oni najlepiej wiedzą czego dziecko potrzebuje z takich własnie praktyczniejszych rzeczy.

Gość matka-chrzestna,
tjaa rodziców :p wymyśliłaś, oczywiście pytałam, ale jak o oni "nic nie kupuj nie wygłupiaj się". Ja ją widuję raz na kilka miesięcy ale chrzestny o chwilę przez cały rok obsypywał prezentami to ja nie wiem co mogłabym kupić...

no to nikt Ci nie pomoze :) musialabyś wiedziec co dziecko juz ma (bo praktyczne rzeczy tez sie przecież kupuje na bieżąco, nie tylko w ramach prezentu) i czego potrzebuje żeby praktyczny prezent mial sens. chyba ze chcesz wydac pieniadze bez sensu, ale to juz masz pełną dowolnosc i mozesz kupic cokolwiek bez podpowiedzi :) w tej sytuacji z praktycznych prezentów zostają Ci rzeczy typu ciuszki (kombinezonik na zimę np).

matka-chrzestna, albo kup jakąś zabawkę "na wyrost" rowerek biegowy, hulajnogę trzykołową coś czego nie ma bo jest za małe a na pewno za niedługo się tym zainteresuje. No albo jakieś ubranka ale to też nie takie na styk tylko np. rozmiar do przodu

Gość tralalali
dzięki za pomysły:) co do kwoty którą chcę przeznaczyć-wlaśnei nie wiem, nie mam teraz zbyt rózowej sytuacji finans no i wolałabym kasy nie dawać-bo 100zł nie dam-trochę za mało, a może kupię za to coś fajnego