Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalolina

czemu ma służyć taki prezent na chrzciny?

Polecane posty

Mi osobiście nie podobają mi takie rzeczy na pamiątkę.A ileż to można mieć pamiątek :P;)? Tak naprawę taka łyżeczka czy smoczek będą lezeć w szafie.Chyba że rodzice chcą się pochwalić to i ulokują na komodzie :D Ja też na chrzest czy komunie dostałam sto łańcuszków,kolczyków które jako nastolatka nie nosiłam bo były za dziecinne :D:P Po wyprowadzeniu sprzedałam za grosze i tyle było po mojej "pamiątce". Osobiście źle się czuję jak ktoś kupuje drogi prezent mojemu dziecku.Uważam że chrzest jeśli ktoś chce kupić prezent powinien być to podarunek symboliczny,przemyślany .Ale nie na zasadzie który droższy i lepszy!

jasne :D założ dziecku ksiazeczke oszczednosciowa ;D za parenascie lat, jak zmienimy walute na euro :D to na pewno bedzie mialo duza wartość :D :D bardzo przyszłościowe:D:D:D

Gość trabantyna
Hoho, jak przyszłosciowo powiało. Ksiażeczka to przeżytek. Trzeba kupic chrześniakowi mieszkanie - bedzie praktycznie i na pewno sie nie zdewaluuje

o matko, ale ten smoczek jest okropny! i myslicie ze to inwestycja? Warta ponad 200 zl? :) w zyciu! Swoja droga czy ktoraz z was ma jakas pamiatke z chrztu i wyciaga ja z szuflady i rozmysla o rodzicach chrzestnych?

Gość trabantyna
Ja na chrzciny kupuję 2-3 bajki jakieś porzadniejsze i do widzenia.

Gość angelinaaa jolieee
Ja mam złoty medalik i kolczyki i maja dla mnie wartość sentymentalna- taka tez jest materialistki...

ja uwazam, ze chrzcinsa wlasnie taka okazja, gdziemozna sobie pozwolic na takie pamiatki. pozniej jest co wspominac jak sie wyciagnie z szuflady pamiatkowa kartke czy taki srebrny smoczek. a gdyby mi rodzic dal liste tego co mam kupic jego dziecku z okazji chrztu to bym w odpowiedzi dala mu taka sama liste z rzeczami, ktore maja stac na stole:D a co, z materialistami trzeba walczyc taka sama bronia;)

Gość gela 236
hej ,moja coreczka na chrzest dostala od chrzesnej zlata branzoletke ,pamiatke i kase od chrzesnego zabawke .to zalezy na co kogo stac ,mysle ze nie liczy sie ile kasy wydac bo to jest dla dziecka a nie dla rodzicow prezent ,ja osobiscie bylam zadowolona z prezentow zabawka sie przydala a branzoletka jest nadal noszona chociaz mala juz ma 3 lataka mysle ze kiedys jak moja corcia bedzie miala swoje dzieci to brazoletka sie przyda hih z pokolenia na pokolenie .pozdrawiam

Gość redfred
to mądry prosi o taki prezent jak pieluchy,mleko itp - co niektórym to się dziwię,bo jak masz dziecko to stać Cię na pieluchy, a mleko jest w cycku - moim zdaniem najlepszy prezent to jakas pamiątka i wszystko zależy od zasobności portfela osoby,która taki prezent kupuje - moim zdaniem nie pasuje dawać prezentów typu pieluchy i takie mam zdanie,bo kazdy chce mieć pamiątkie,nawet ktoś wyżej słusznie napisał pieluchy się zużyje,mleko wypije i nie pozostanie nic.

"ja dostalam na chrzest zloty lancuszek.zloto jest zawsze w cenie,mozna przetopic kiedys na obraczki albo sprzedac." ile Ty tam za ten łańcuszek dostaniesz, jakies smieszne grosze... chyba że gruby na centymetr to moze wiecej. osobiście wychodze z założenia że jedyną okazją "sakramentalną" na ktora wypada dac prezent stricte materialny jest slub (wiadomo, poza wymiarem duchowym - powstaje nowa rodzina, ktorej - przynajmniej teoretycznie - wypada ułatwić start we wspólne życie). pozostale sakramenty - chrzest, komunia, bierzmowanie - to święta DUCHOWE. prezenty są "skutkiem ubocznym". prezent na tego rodzaju okazje nie ma byc drogi czy wartosciowy - ma miec wartość sentymentalną i duchową właśnie. różne drobiazgi pamiatkowe typu lyżeczki i smoczki - OK. mleko i pieluchy - omg. chyba ze rodzina biedna i artykuły pierwszej potrzeby naprawde sa bardziej potrzebne niz co innego...

"Swoja droga czy ktoraz z was ma jakas pamiatke z chrztu i wyciaga ja z szuflady i rozmysla o rodzicach chrzestnych?" ja :) i chyba większosć dzieci z naszego regionu bo u nas takie są zwyczaje :)

Gość patusia 07
A mnie wlasnie ostatnio tak naszlo ze wyciągnęłam z szafki wszystkie moje pamiątki i kartki ktore dostałam z okazji chrztu i pierwszej komunii i je sobie przeglądałam czytałam życzenia jakie mi napisali, aż sie wzruszyłam serio a mam juz 20 lat. a te pieluchy i mleko w prezencie to jakis zart???:O

Gość Chrzest.co
Moim zdaniem prezent na chrzciny powinien być oryginalny i stanowić pamiątkę na całe życie,jak w przypadku prezentów ze strony www.Chrzest.co