Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy mam się bać?

czy mam się bać? Moja prolaktyna

Polecane posty

Gość czy mam się bać?

Czy mam się bać? dzisiaj ide do swojego endo a to moje badanie 34.03 przy normie 0.33 - 27.33 po tabletce 333.5 Czego mogę się spodziewać? zaznaczam że choruję na chorobę autoimmunologiczną tarczycy.

Gość czy mam się bać?
nie żebym jakąś panikę wprowadzała, ale nie znalazłam żadnego topiku na którym prolaktyna lekko przekraczała górną granicę, czy ktoś doświadczony mógł by ocenić sytuację w której się znalazłam?

Gość : )))))))
jest temat na wiele stron o podwyższonej prolaktynie poszukaj,

Gość czy mam się bać?
"nie znalazłam żadnego topiku na którym prolaktyna lekko przekraczała górną granicę" To były tylko dużo wyższe wyniki od mojego a ja mam takie nie wiadomo co . Ale dziękuje za wypowiedź. :)

skopiuj cały link bo nie wiem czemu nie da się go otworzyć tam masz baaaardzo dużo o podwyższonej prolaktynie

ja miałam lekko podwyższoną prl zanim zaszłam w ciażę. byłam umowiona do endo na koniec kwietnia, bo chcialam zacząć starać się o dziecko, ale pod koniec lutego zaszłam w ciażę :) takze u mnie podobny wynik o niczym złym nie świadczył :D teraz po porodzie prl znów skoczyła, ale tym razem mocno w górę. jestem na bromergonie. zobaczymy co dalej, bo walka dopiero rozpoczęta!

Gość czy mam się bać?
ah dziękuje :) mam to obczytane wszystko :) Zastanawiałam się tylko czy któraś z was też miała lekko podwyższony poziom, ale chyba nie :) trudno :) szukam dalej... Jak się która natnie na ten topik to niech pisze :) będę wdzięczna i będę zaglądać :)

Gość czy mam się bać?
mała_agatka dziękuje... ja jestem po stratach i z tarczycą więc podejrzewam że to też ma wpływ ale taki mały wynik ?! Aż mi się wierzyć nie chce ale chyba tak, u mnei chyba ma wpływ chociaż miesiączki mam regularne, owulacja też itp itd

Gość czy mam się bać?
up :)

Gość czy mam się bać?
no to sobie poup'ałam :)

ja mialam prolaktynę 32, z obciązeniem nie robiłam. w ciąże zaszłam. nie pamietam jak to jest z tym obciązeniem, czy wzrost ma być poniżej 10X czy jak. lekarz Ci wszystko wyjasni. poki co - bez paniki.

Też miałam lekko podwyższoną prolaktynę. Przed ciążą brałam parlodel na jej obniżenie (ale tylko pół tabletki co drugi dzień). Po zajściu w ciążę jeszcze przez jakiś czas kontynuowałam branie parlodelu, ale stopniowo miałam zmniejszaną dawkę. Ciążę donosiłam :)