Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amnesja

Ile przytyłyscie w ciazy,czy powinnam sie martwic???

Polecane posty

Gość Amnesja

Dziewczyny poradzcie bo nie wiem czy to dużo czy normalnie(chociaz mi sie wydaje duzo)przed ciaza wazylam 50kg teraz jestem w 18 tyg i waże 56kg czy 6 kg w 4mc i 2 tyg to dużo????Jem normalnie sniadanie (jogurt z musli zazwyczaj lub cos podobnego) obiad domowy i kolacje w miedzy czasie jakies winogrona slodyczy bardzo mało a fast foodow zero bo nie lubie.bede wdzieczna za odp.

Gość pytammozegarek
Ja przytyłam z 50 kg do 80 kg :) Teraz jestem rok po porodzie i mam znów 50 kg :) Zero rozstępów, wszystko super :)

Gość czy mam się bać?
Moja siora przytyła 20 a warzyła wcześniej 50 kilka przy wzroście 175 :) i wróciła bardzo szybko do wagi z przed ciąży... kwestia indywidualnej fizjologii człowieka

Gość i wiadro między nogami
współczuje wam :o

Gość Amnesja
To sporo przytyłas ale dobrze ze wrucilas do normy,nie wiem czy powinnam sie martwic czy moja waga jest dobra....moze ktos jeszcze poradzi czy tez tak przytylyscie jak Ja?

Gość UZI 28
ja w tym czasie też przytyłam ok 5kg. Pewnie pod koniec ciązy będziesz cięższa o ok 10 czyli w normie. Pozdrawiam.

Gość Amnesja
Aha czyli niby wporzadku;) tylko Ja sie zastanawiam czy 6kg w 4 mc to nie za duzo?potem podobno wiecej sie je jak dziecko jest wieksze....

Gość czy mam się bać?
i wiadro między nogami współczuje wam chyba żadna tego nie potzrebuje, przejmuj się sobą i sobie współczuj... tak zepsuć matce cipke... byś się wstydził/ła

Gość Amnesja
UZI 28 dzieki....to w takim razie sie nie martwie

Gość UZI 28
Dodam,że w sumie przytyłam 11 kg. Po połowie ciąży waga wolniej mi wzrastała. Na drugi dzień po porodzie ważyłam 9 kg mniej!!! czyli zostało mi tylko 2, które miałam za sobą po 3 miesiącach karmienia piersią. Oczywiście, jadłam normalnie:-)

Gość pytammozegarek
Haaaaa, wiadro między nogami...... chciałabyś mieć tak ciasno jak mam ja.....

Gość po pierwsze
Jestem w 33tc. Do tej pory przytyłam 8 kg. Mój lekarz jest ze mnie dumny.

Gość 222222
ja 20 kg, po 3 miesiącach nie ma po nich śladu acha, i wiadra nie mam, miałam cc :D

Gość zaczety 41tydz
i plus 18kg poprostu,jem jak jadlam ale kazdy jest inny

W pierwszej ciąży przytyłam w sumie 12 kg, przy czym najwięcej w pierwszych dwóch trymestrach, a potem już niewiele. Po 3 miesiącach od porodu już miałam 6 kg mniej niż przed ciążą. W drugiej ciąży przytyłam w sumie 10 kg, ale głównie tyłam w ostatnim trymestrze. Po 4 miesiącach od porodu mam 6 kg mniej niż przed ciążą :) Moim zdaniem to ile i kiedy się tyje jest kwestią indywidualną.

teoretycznie to sporo, ale jesli nie jest to skutkiem folgowania apetytowi to trudno, tak już bedzie. na niektore aspekty tycia nic nie poradzisz. jesli jesz rozsądnie i zdrowo a tyjesz, to pozostaje wykluczyc ewentualne choroby powodujące nadmierne przybieranie masy, a jesli zostaną one wykluczone - to sie pogodzic po prostu.

"W pierwszej ciąży przytyłam w sumie 12 kg, przy czym najwięcej w pierwszych dwóch trymestrach, a potem już niewiele." a moja bratowa dokładnie odwrotnie, przez pierwsze dwa trymetry przytyła moze ze 4 kg, a w trzecim to jej szedł kilogram na tydzien prawie :) tego sie nie przewidzi. ale ciąża to nie jest dobry czas na przejmowanie się wagą. oczywiscie o ile nie jest ona efektem niezdrowego trybu życia - ale jak jesz zdrowo, ruszasz sie na ile mozesz itp - to pal szesc ze tyjesz. widac taka Twoja uroda...

Gość zona ...........
ja w 18tc wazylam 2+ Ty stanowczo za duzo przytylas bo w II trymestrze tyje sie do max 6kg

Gość ja wazylam przed
53 w koncowce 62.....teraz 2 tygodnie po porodzie jeszzce tylko 3kg na plusie ale sporo z tego to biust wiekszy od karmienia.... sporo przybierzesz chyba....ja w w twoim czasie wazylam z 1,5kg wiecej i nikt nie wiedzial ze w ciazy jestem, ale to sprawa indywidualna..... a na kaffe to wszystkie przytyly 30kg a pozniej wrocily tylko na ulicach tych szczuplycy jakos nie widuje tylko same grubasy..... jedz tyle ile jesz nie opychaj sie...

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
ja też przed ciążą ważyłam 50 i w ciąży przytyłam 30 kg. wróciłam do swojej wagi.mówię o 1 ciąży natomiast w drógiej też 30 kg doszło i zostało 4 kg ale po mały to zgubię

Gość jaMMM
JA W CIAZY PRZYTYLAM 5 KG I UWIEZCIE MI ZE TAK BARDZO SIE BALAM ZE COS JEST NIE TAK ZMIENIALAM LEKARZA JAK GLUPIA JAKAS A KAZDY MOWILA TO SAMO ....ZE NIE MA REGOLY CZY PRZYTYJE SIE 5 CZY 15 KG....NAJWAZNIEJSZE JEST ZEBY JESC TO CO NAJWARTOSCIOWSZE DLA DWOJGA A NIE JAK SIE UTARLO JESC ZA DWOJE.......