Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajjjaaaca233

Jak sobie radzicie z grypą w ciąży??

Polecane posty

Gość pytajjjaaaca233

Jestem w 6 miesiacu i dopadło mnie chyba jakies choróbsko, okropnie boli mnie gardło, ze nawet przelykac nie moge.. dodatkowo męczy mnie suchy kaszel, przez który boli mnie w piersiach Dzwoniłam do mojego lekarza prowadzącego, ale on jedynie pozwolił mi na takie lekarstwa jak rutinoscorbin i calcium (wapń)...no, ale takim leczeniem doprowadze się do jakiegos zapalenia.. Macie moze jakies sposoby???

Mleko z masłem i czosnkiem (ohyda, ale naprawde pomaga), syrop z cebuli, duuużo herbaty z miodem i cytryną, ciepła kąpiel.

Gość martaL
Ciepla kapiel- napewno NIE!

ciepła. nie gorąca. ciepła jak najbardziej moze byc :) albo chociaz nogi wymoczyc. swoją drogą - co wy tak chorujecie w tych ciązach?...

Gość dlaczego wszyscy na głupie
przeziębienie mówią grypa? Gdybyś naprawdę miała grypę, to straciłabys dziecko... I nie przesadzaj z tym zapaleniem. Bierz ten rutinoscorbin, poleż ze 3 dni w łóżku, pij herbatę z miodem i malinami i będzie ok

bez przesady z tą kąpielą! nikt nie karze leżeć we wrzątku :D zwykła ciepła kąpiel nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie! do tego - sok z połowy cytryny + 2 łyżki miodu + ciepła (nie gorąca!!!) woda - pić po kilka razy dziennie! - czosnek - dodawać do wszystkiego - syrop z cebuli - cebula + miód + czosnek - produkty zawierające dużo wit C - przede wszystkim papryka czerwona, pomarańcza, czarna porzeczka - położyć się do łóżka i przeleżeć!

Gość PIPPPPIIIII26
ja jestem w 7 miesiacu, i tydzien temu tez przechodzilam moce przeziebienie: na gardlo- tantum verde do ssania, na przemian z cukierkami halls( dobrze inhalują) katar- homeopatyczny spray do nosa dla niemowlata0 EUPHORBIUM - jak masz goraczke to apap - herbata z sokiem malinowym, herbata z miodem i cytrynka, - na noc wypic miesznke goracego mleka z ząbkiem czosnku i dodatkiem masla na kaszel- bardzo dobry syrop specjalnie dla kobiet w ciazy- PRENALEN- JEST NA BAZIE NATURALNYCH SKLADNIKOW- CZOSNEK, MALINY, WITAMINA C ZYCZE ZDROWKA

Gość a może by tak
pojśc do lekarza?????? Jestem w 6 miesiącu. dopadło mnie mocne przeziebienie. gardło masakra, łzy w oczach przy przełykaniu. poszłam do lekarza, zapisał antybiotyk bezpieczny w ciązy, do tego wapno, halset do ssania. na zatkany nos za wiele nie mozna poradzić: mozna ale ostroznie, nie dłuzej niż 5 dni stosować np. otrivin, ale raz na dobe po jednym psiknęciu. ja sobie psikałam na noc żeby móc w ogóle oddychać. lekarz zaznaczył, że lepiej brac leki (bezpieczne w ciąży) niz nic nie robić, bo wtedy można tylko dziecku i sobie zaszkodzić

jak mnie złapało jakiś miesiąc temu to do lekarza poszłam bo stwierdziłam że moje normalne leczenie (coldrex, rutinoscorbin w mega dawkach i jakiś silny syrop) w ciąży odpada poszłam i się dowiedziała że: - w razie gorączki apap - na kaszel syrop prawoślazowy lub flegamina w zależności od rodzaju kaszlu - na katar otrivin lub maść majerankowa - na ból gardła tamtum verde spray lub tabletki i w razie czego chrolchinaldin - ogólnie dużo pić herbaty z sokiem z malin z lipą, cebula i czosnek zasadniczo po jakiś 3 dniach byłam zupełnie zdrowa z wyjątkiem kataru z którym męczę się nadal ale to dlatego że w zatoki przeszedł a z tym to w ciąży nie za wiele da się zrobić :D:D:D

Gość suw@lcz@nk@
Spróbuj homeopatii. Ja stosowałam i pomogło. Na katar wypróbowałam maść majerankową pod nos. Co do soku z malin, różne są opinie. Ponoć maliny mają moc rozgrzewającą co może wywołać przedwczesne skurcze. Poczytaj sobie na ten temat w necie. Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia!!!!:) p.s. No i oczywiście warto poleżeć w łóżku choć 3 dni.