Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ??????

Maly przyrost bhcg? Czy faktycznie az tak maly?

Polecane posty

Gość ??????

Witam. Pomozcie! Pierwszy raz jak robilam bete wynosila 64 po tygodniu 278 a po nastepnym tygodniu 1445 i moj lekarz twierdzi ze jest no jednka slaby przyrost ale powiedzcie czy on naprawde jest taki tragiczny czy lekarz dmucha na zimne? A i jak bylam u niego przy becie 64 to jeszcze nic nie bylo widac a jak szlam juz za tydzien to byl pecherzyk wiec no chyba nie jest tak zle skoro ciaza sie rozwija. POMOZCIE

przyjmuje się, że beta powinna przyrastać co 48 godzin o nie miej niż 66% lub o nie mniej niż 114% w ciągu 72 godzin lub o nie mniej niż 175% w ciągu 96 godzin. gdy osiąga stężenie 1200-6000 podwaja się średnio co 72-96 godzin. ty miałaś badaną betę w odstępie tygodnia, co jest chyba niepraktykowane ze względu właśnie na te normy. możesz sobie policzyć, że ten pierwszy przyrost był faktycznie trochę mały, ale ten drugi wydaje się w porządku. chociaż to takie trochę liczenie na oko, ze względu właśnie na ten czas, w jakim beta powinna przyrastać - tygodnia nikt nie uwzględnia. jest pęcherzyk - jest ciąża :D

Gość Mamusia2010
No nie chcę Cię martwić ale faktycznie wydaje się mały.U mnie było tak 128 po dwóch dniach 568 po trzech następnych dniach 2780.

Gość Mamusia2010
Ekspertem nie jestem więc kontroluj bętę i rozwój pęcherzyka