Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna z nad morza

Norwegia- jak się żyje?

Polecane posty

ale konkretnie? ile tam może zarobić fryzjerka?? ciężko znaleźć pracę?

Gość moze napisz tez jakie sa ceny

No wlasnie z cenami nie jest tak, ze sa niby jakies z kosmosu. Wiadomo, ze uslugi sa o wiele drozsze, ale reszta - wiele produktow mozna kupic nawet taniej niz w PL, np. elektroniczne, spozywcze. Poza tym lepiej zarabiac 8k i wydawac na zycie 4k, gdzie sporo jeszcze zostaje, niz zarabiac 1,5k i wydawac 1,5k na zycie i sie jeszcze zapozyczac ;)

Gość Nietuczace przegryzki
W Norwegii jest super. W ciagu roku mozna dorobic sie tego czego w pOlsce przez cale zycie

Gość polankaaaa
Czy mozna znalesc prace w norwegii z podstawa angielskiego naprzyklad w sprzatniu?ma ktos jakies namiary na firmy sprzatajace w norwegii?

Gość ceny z kosmosu moze nie ale
Chleb srednio 16 - 20 koron /10 zl/ wedlina lepsza 1 paczka 25- 35 koron /13-15 zlotych. Ryba zwykla /tania/ 60 - 80 koron / 30 - 40 zl Jablka srednio 20 korn / 10 zl za kilo

Gość krghhipw
Czy tam tez trzeba miec tyle papierkow i referencji jak w Anglii? Odechcialo mi sie Anglii.

Gość mieszkaniec Swinoujścia
piękny kraj zycie ok tylko ze tam wcale ludzi nie widac te miasteczka to wygladaja jak miasta-widmo wymarłe jakieś jakby ludzie non stop w domach siedzieli

Gość trocheoszukanaa
Zycie jest za krótkir ,zeby tam marznąc!!!!!! I ludzie nieprzyjażni. No ale Polaczki lubią sie izolować... Wyjezdzajcie wszyscy, bedzie luzniej w PL.Po roku wrócicie z chorobą psychiczną.

z ta choroba psychiczna to nie przesadzaj !!!!i z tym marznieciem tez nie .... A co do tego ze Polacy sie izoluja to racja

Gość bylam Norwegii ale zeby
zwiedzac, piekny kraj, piekna przyroda, czysto i swieze powietrze, a co do tych wyludnionych miejsc, to sie zgadza, dosc duzy kraj, ale malo zaludniony, jakies 4 mln mieszkancow (nie liczac przyjezdnych) z tego co pamietam, a wiec dlatego tam wydaje sie tak pusto.

Gość Magunia
Ceny w Norwegii są bardzo wysokie, jedne z najwyższych w europie jak i nie na świecie. Poniżej podaje kilka cen z tego roku (2011) Cena Big maca w Norwegii (Stren) to ok 15 zł, bochenek chleba 10zł, snickers 8zł, paczka malboro 30zł, benzyna ok 7zł za litr, ścięcie mężczyzny u fryzjera to ok 130zł, więc zdecydowanie więcej niż u nas Ostatnio w sieci widziałam dość ciekawą stronkę właśnie o cenach, odsyłam http://jakieceny.pl

ja osobiscie uwazam, ze nie nalezy przeliczac cen norweskich na polskie, a jesli to sie juz robi, to nalezy przeliczac rowniez zarobki... w Norwegii zarabia sie duzo i wydaje sie tez inaczej... kto tu jest to to wie... w Polce zarabia sie srednio okolo 2000 zl... i dokladnie tyle samo wydaje sie na zycie... a nieraz nawet w gre wchodza pozyczki... za to w Norwegii, zarabia sie srednio okolo 20000 nok a wydaje sie okolo 10000 nok... jaki z tego moral...?? latwiej jest w Norwegii :)

Gość taka mala milutka
zakladanie tipsów tanio zapraszam dla zainteresowanych podam dalsze dane i wiecej info

Gość gość
Jak żyje się w Norwegii przekonam się już niedługo bo jak tylko przyjdzie mi prawko z offshoreidcardscom to pakuje manatki i już mnie tu nie ma!