Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szybko szybko szybko

Przekłuwanie uszu u maluszków.

Polecane posty

Gość szybko szybko szybko

są tu mamy, które przekłuły uszy swoim maluszkom? Kiedy to zrobiłyście?

Gość córka miała niespełna 2 lata
2 raz bym tak szybko nie przebiła. Poczekałabym jak będzie miała te 4 lata i sama się zainteresuje kolczykami. Nie było żadnych problemów z gojeniem się, ale często się zaczepiały wkrętki o czapeczki i opaski.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja przekłułam uszy córce kiedy miała 3 latka i sama o to prosiła przez kilka tygodni, jestem przeciwniczka przekłuwania uszu niemowlakom

Gość pół roku...
6 miesięcy.

Gość nkj
ja mialam 2 latka , kiedy mama mi przekluwala uszy, i sama tego chcialam, mama mowila ze stalam na stole, mama sie pytala czy boli a ja przez lzy mowilam nie :D

ja córce tez przekulam jak miala 2latka...dwoma pistoletami na raz...krzyk...lizaczek i po wszystkim...gojenie sie tez bez problemu...faktycznie trzeba troszke uwazac jak sie sciaga bluzeczke czy czapeczke zeby nie zachaczyc...ale tak to ok :)

a po co takiemu maluszkowi kolczyki? osobiście uważam że w okolicach gimnazjum jest dobry moment bo wtedy to świadoma decyzja dziecka będzie a nie widzimisie matki

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mami82 nie żartuj :D kilkulatki tez sa swiadome a nie dopiero gimnazjalistki :D

Gość pół roku...
Dla Ciebie wyglądają obleśnie, dla mnie wręcz przeciwnie. Przekłułam uszy mojej córce, jak miała niecałe 6 miesięcy i ma się całkiem dobrze, ładnie się zagoiło i w niczym nam nie przeszkadza.

Gość mami ja bym akurat nie przesa
dzala z tym gimnazjum. Myślę że 4-5 lat to już odpowiedni wiek.

Nie podobają mi się kolczyki u dziewczynek, kojarzą mi się z Cyganami, czyli źle. No i wygląda to śmiesznie, takie stare malutkie. Może jeszcze paznokcie pomalować i buty na obcasie włożyć? Nie pozwolę córce przebić uszu, póki nie będzie miała powiedzmy nastu lat.

Ja uważam że dziecko powinno samo zdecydować czy chce kolczyki czy nie. Ja przekułam uszy mając 9 lat bo chciałam mieć na I komunię św. I to była moja decyzja.

Popieram mami, ninę i faleę! Po co takim dzieciaczkom kolczyki? No powiedzcie mi, PO CO? Stare maleńkie z tych córeczek robicie... Była tu już taka jedna, co chciała kupić perfumy, błyszczyk i lakier do paznokci dla dwulatki :-O

ja sobie uszy przekułam w liceum dopiero i uważam że bardzo dobrze że wcześniej nikt mi tego nie zrobił bo niestety ale znam sporo przypadków że wcześnie przekłute uszy w starszym takim nastoletnim wieku wyglądają strasznie bo te dziurki są albo strasznie nisko albo wysoko poza tym takiemu maluchowi powiedzmy 4-letniemu to jakie założyć kolczyki? złote???? żeby gdzieś w przedszkolu zgubiło, czy ze zwykłego metal by uszy zaczernić od nich :/ a może srebro (chyba jedyny sensowny metal przy dziecku) abstrachując już od względów estetycznych bo wiadomo każdy ma inny gust a o nich sie nie dyskutuje to tak się zastanawiam co lekarze by na to powiedzieli albo panie w przedszkolu bo np w przedszkolu mojej małej w regulaminie jest że dziecko nie może mieć założonych kolczyków bo zdarzały się wypadki w stylu jedno dziecko pociągnęło za kolczyk drugie i ucho rozerwane no i uważam że to jednak jest ciało obce i sztuczne w ciele i że o tego typu sprawach każdy powinien sam decydować bo co w przypadku gdy np dziecko w wieku 15 lat powie że "skrzywdziliście mnie bo mi się kolczyki nie podobają a musze je mieć bo inaczej będę mieć blizny i dziury do końca życia"?

Popieram mamy które są przeciwne przekłuwania uszu takim maluchom...moja córka gdy jest senna ciągnie się za uszka, nie wyobrażam sobie żeby miała miec tam kolczyki :O Niech sama zdecyduje jak podrosnie czy chce czy nie.

Gość do tej madrej ktora
przeklula uszy polrocznemu dziecku - corka pewnie ma na imie Nikola albo inna Sandra? Patologia totalna :O Tacy jak ty powinni miec zakaz rozmnazania sie :P

Gość myslę że kolczyki u
niemowlaków wyglądają nieładnie, faktycznie stare maleńkie, ale z kolei falea tez przesadza. żeby córka musiała mieć naście lat żeby uszy przebić:O bez przesady, to nie tatuaż zeby tak przeżywać...ja np. miałam 2,5 roku jak mam przekuła mi uszy(a właściwie kosmetyczka, pistoletem). pamiętam to dokładnie, nawet dostałam kukułkę za to że nie płakałam i była dzielna:)uważam ze kolczyki w uszach wyglądają super (jest teraz taki wybór że każda dziewczyna/kobieta znajdzie coś dla siebie), bardzo elegancko i dodaja uroku. natomiast poczekałabym do tego ok.3 roku życia, u takich dziewczynek wygląda to ładnie ale nie u 6 miesięcznych niemowlaków:O

Jestem kosmetyczką i często przychodzą do mnie mamy z np. rocznymi dziewczynkami aby przebić im uszy. Pomimo tego że jest to dla mnie zarobek zawsze odmawiałam. Mówiłam zeby wrocila z córką jak córka sama zdecyduje i będzie epwna że chce tych kolczyków (najczęściej jest to okres przedszkola i pierwszych klas podstawówki). Nie widzę sensu przebijania uszu rocznemu dziecku, które cierpi, płacze i do tego nie wie dlaczego, mama trzyma takie dziecko na kolanach na siłe aby się nie ruszało a ja mam mu robić krzywde - NIGDY. Przez pierwsze dni miejsce po przekłuciu boli, dziecko będzie niespokojne, będzie płakać. Dziewczynka w wieku np. 5 lat która przyjdzie może wybrać sama jakie chce kolczyki, będzie czuła się ważna że to jest JEJ wybór. Wiadomo takie dziecko też płacze, po przekłuciu jednego ucha zawsze pokazuję lusterko aby mogła zobaczyć kolczyki przez siebie wybrane jak się prezentują itp. Potem pytam czy chce aby przekłuć drugie...pomimo bólu zawsze się zgadzają bo już wiedzą że tego chcą. Całkiem inaczej uszy się goją bo dziecko wie że nie powinno dotykać rączkami miejsca po przekłuciu itp. A i odradzam przekłuwania uszu w zimę bez względu na wiek - czapka która będzie na głowie sprawi że przekłute uszy będą bardziej boleć.

No i co z tego, że przesadzam? Nie podobają mi się i już. Zresztą, nie ma się co zarzekać, mała ma dopiero dwa lata, kto wie co z niej wyrośnie, może już w pierwszej klasie będzie miała dwa kolczyki w nosie i jeden w pępku i irokeza na głowie. :P

Gość KOLCZYKOM U MALUCHOW
mowimy NIE!!! Tylko matki kretynki przekuwaja maluszkm uszy....

Gość myslę że kolczyki u
falea młodość ma swoje prawa;) do AB- Ty jestes kosmetyczką? i takie bzdury wypisujesz? jaki straszny ból, jakie cierpienie? przeklucie pistoletem "boli" mniej niz ukłucie komara, wystarczy dziecko zagadać, pyk w jedno ucho, pyk w drugie ucho i nawet nie wie co się stało:D a później pokazac kolczyki i sie mała cieszy:) większych bzdetów nie słyszałam:O

Omg ......jakie wy jestescie kretynki!!!!! W jakim wieku wy zyjecie??? Co kogo opchodzi czy moje dziecko ma kolczyki czy nie?? Istne wariactwo i jakie prymitywne nadgorliwe mamuski lepiej sie jedan z druga rozejrzyjcie do okola co robia wasze dzieci a nie pierdolami sie zajmujecie aa pozniej o Bozeee co sie stalo jak moglo do tego dojsc a tak to wazniary na kafie z siebie robia masakra!!!!Normalnie " KROWY DOIC"

Masz rację, Twoje dziecko może mieć na głowie nawet krowi placek, mnie nic do tego. Ale moje własne osobiste dziecko nie, bo mnie się to nie podoba. I o to chodzi.

Gość myslę że kolczyki u
to z tym krowim plackiem to do mnie?

Gość do Towy!!!!!!!!!!!!
dziewucho napij się melisy i niech cie stary bzyknie!

Gość skarrpetka
Nigdy nie zrozumiem, z jakiego powodu niektóre osoby z takim pełnym przekoanniem przebijają tak młodym dzieciom uszy. One maja jakieś tam swoje powody, ale ja ich nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem Dla mnie taka akcja ma same minusy -zadaje sie ból -uszy są przez jakis czas rozbabrane -mozna łatwo zaczepic o sweter, czapkę czy cokolwiek przy zabawie -nie wygląda to w ogóle ładnie, bo dziecko to cos, co sie kojarzy z naturalnoscią, a nie ze sweicidelkami -zawsze to mozna zrobic póxniej i dziecko NIC na tym nie straci Ja nie mam kolczyków, nigdy nie miałam i nie chcę mieć. Gdyby rodzice mi byli zrobili dziury, to bym teraz nosila blizny na uszach. Moja siostra chciala miec, to poszła z mamą, jak miała jakieś 10 lat, przebiła i już.

Gość okowo
Ja przebiję mojej córce jak skończy roczek