Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wtttttttaaaaaaaaaaas

Co już mogę podać 5-miesięcznemu dziecku?

Polecane posty

Co można podawać 5 miesięcznemu dziecka do jedzenie prócz słoiczków i mleka modyfikowanego? Mówię o takich potrawach domowych, które można samemu zrobić lub kupić. Czy mogę już spróbować podać Danonki lub parówkę cielęca?

napewno nie danonki ani parówki. 5 miesięcy to za mało jak na takie potrawy. Możesz zupki mu już gotować, zetrzeć jabłuszko.

Sama zrobić możesz to samo co w słoiczkach - obiadki , deserki tyle że domowe. I to w zasadzie tyle jak dla pięciomiesięczniaka. Żadnych parówek i Danonków - póki co... :)

Gość nie podawaj takiemu
malemu dziecku takich swinstw ! danonki sa od 3 rz , a w tych parowkach wiecej swinstwa niz prawdziwego miesa. podaj dziecku tarte jabluszko , ugotowana marchewke , zrob zupke ( marchew zmieniak na poczatek ) zmiksuj

Hmm tylko tyle? Można coś jeszcze podać?

Ok,dziekuje:)

Gość nie podawaj takiemu
a co ty chcesz mu jeszcze podac moze bigos ? przyjdzie czas na inne jedzenie jak skonczy 6 miesiecy mozesz do diety wprowadzic juz zoltko jajka , chude miesko .

Gość nie podawaj takiemu
sa juz kaszki mleczno ryzowe po 4 misiacu

Ok, dziekuje:)

Gość ja mojej ubierałam
chlebek mozesz dac

chlebek to chyba za wczesnie?

Gość gość
schabowego możesz juz podać

Gość gość
golonke mozna juz od 3 miesiaca

Gość gość
ja swojej córci daje Danonki marchewke banana gruszke jabłuszko gotuje jej zupke z (marchew ziemniak ) kaszke jej podaje soki z bobofruta powoli jej wszystko wprowadzam dziecku nic nie bedzie tylko trzeba dawac z umiarem . moja ma 5 miesiecy i sie nie najada sama kaszka

Gość gość
No co ty,co tak powoli? Ja dawalam kapusniak na wigilie i rybe w galarecie. Powoli,zeby sie oscia nie zadlawila.

Gość gość121212
Co Wy żeście się tak danonków uczepili, na stronie producenta pisze że danonki są po 3 roku życia. już lepiej dać jogurt naturalny, twaróg, oczywiście dziecku starszemu niż 5 mies.

Gość gość
Wiecie co , niektórzy to sobie chyba z tej strony jaja robią .... Dziewczyna chciała sie zapytać co może dac a wy o jakis golonkach i innych rzeczach... Ja sama mam 5 miesieczne dziecko i też cały czas o cos inne mamy pytam ale taka pisownia mnie przeraża :(

Gość gość
Dziewczyna to przedewszystkim provo strzeliła a wy chyba bardzo spragnione rozmowy skoro udajecie że tego nie widzicie.....albo nie widzicie.... :D. Zastanawiam się też jak można być tak mało inteligentnym by tak zepsuć wiarygodność tekstu tą parówką cielęcą bądź danonkami? Albo autorka ma was za tak mało inteligentne i wierzyła że nikt się nie pozna albo nie umie pisać prowokacji :D.