Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość park

Mam pytankie do MAMUŚ: czy w zimie ubieracie swojemu niemowlaczkowi...

Polecane posty

Gość park

body z krótkim rękawkiem, kiedy jesteście w domku? I na to np. śpiochy? Niby w domu grzeją i nie jest zimno, ale jestem ciekawa, czy taki np. 2, czy 3 miesięczny maluch leży sobie w krótkim czy jednak coś z dłuższym rękawem? :)

Gość park
Bo czeka mnie to i nie wiem, jak powinnam go ubierać zimą w mieszkaniu, żeby go nie przeziębić.

Gość ja mojej ubierałam
samo body z długim lub samego śpiocha z długim. Nigdy nie miała w domu dwóch warstw

ja miałam w domu zimą max 15-17 stopni (mieszkałam w domku, nieocieplonym, z dziurami pod oknami, wiatr mi hulał nieźle po pokojach) więc mały nigdy w krótkim rękawku nie leżał. zawsze miał body i na to pajacyk, albo śpiochy, zależy jak było zimno. obecnie mam w mieszkaniu ok 18 stopni i mały biega w krótkiej bluzeczce i krótkich spodniach :D jesli masz cieplej, tak ok 20 stopni to spokojnie może być w krótkim rękawku :D

Gość park
Dzięki :D A jeszcze mam pytanie, body na wzrost 62 cm to mniej więcej jaki wiek dziecka?

Gość rusaleczka na kamyczku
po pierwsze ZAKLADACIE body a nie UBIERACIE. Moze byc UBIERACIE w BODY... po drugie lepiej dziecko cieplej ubrac, ewentualnie w rozek wsadzic czy w kocyk, niz grzac w domu... wtedy to na pewno bedzie ci sie przeziebial... :-P

zależy jakie duże dziecko. niektóre noszą taki rozmiar jeszcze w szpitalu :) na mojego były dobre około 3 tygodnia zycia i nosił około miesiąca, potem przeszedł na 68 cm.

Gość 62 to raczej na 3 miechy
zalezy jakie dziecko, ja ubieram mała w pajacyk a w domu mam 22,5 stopnia

Gość park
OK, dziękuję Mamom za instrukcje obsługi niemowlaka :D 🌼

Gość jak mozna w takim upale
siedziec... Ja mam 19 :-O