Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kijanka*

Jak spedzaja czas wasze 4-latki, jezeli nie sa w przedszkolu???

Polecane posty

Gość kijanka*

Moj prawie 4-latek nie chodzi do przedszkola, nie chcial, ma mlodsze rodzenstwo, jestem w domu, wiec mu w tym roku odpuscilismy. Zastanawiam sie, jak zapelnic mu ten czas....

Gość moja chodzi ale
sporo choruje. Teraz już 2 tydzień w domu siedzi. Bawi się z bratem, wywalają zabawki, robią jakieś szkoły dla miśków. Nawet tam nie zaglądam bo im nie chce przeszkadzać. Staram się ją przez chwile w ciągu dnia czegoś pouczyć. Pokazać jakąś nową literkę, albo coś policzymy, ale to tak 10 minut najwyżej bo szybko się nudzi. No i raz dziennie rysujemy żeby ćwiczyła tą umiejętność bo ma z tym kłopot. No a tak to zabawy w domu, na dwór na chwilkę tylko bo antybiotyk daję, pomagają mi gotować, sprzątać, wieczorem bajki im włączam i mogą trochę pooglądać, przed snem książki czytamy i tak czas płynie.

moj po przedszkolu najczesciej koloruje, bawi sie farbami, ma takie do malowania pedzelkiem i palcami (czesto z mlodsza - siostra 2 latka) maluja mi po scianach :-o na szczescie mozna to latwa zmyc poza tym zabawy w chowanego, chodzimi zbieramy kasztany, liscie, lepimy z ciastoliny, ale na 1 miejscu zdecydowanie rysowanie i wycinanie

Gość moja chodzi ale
moja o rok młodsza od syka Evi. W zasadzie to 3,5 latka.

Gość kijanka*
czyli generalnie nie udziwniacie jakos szczegolnie, tylko po prostu dzieci sa w domu.

Gość moja chodzi ale
Nie udziwniam bo w przedszkolu tez udziwnień nie ma. Jest w 1 grupie. Jedzą śniadanie, bawią się, rysują, idą na spacer, potem obiad, leżakowanie, podwieczorek i do domu. Bez wielkich szaleństw no bo co można z maluchami robić. Dla nich najlepsza nauka jest przez zabawę.

ja jak nie mam pomysłu to wchodze sobie na http://www.rodzinny-krakow.pl/index.aspx i tutaj sa różne pomysły jak sie bawić z dzieckiem, gdzie pojść w wolnym czasie, są różne konkursy my z synkiem sobie ostatnio gre planszową taką super wygraliśmy, także polecam tą stronkę pod każdym względem

ja jak nie mam pomysłu to wchodze sobie na http://www.rodzinny-krakow.pl/index.aspx i tutaj sa różne pomysły jak sie bawić z dzieckiem, gdzie pojść w wolnym czasie, są różne konkursy my z synkiem sobie ostatnio gre planszową taką super wygraliśmy, także polecam tą stronkę pod każdym względem