Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilaaaaaaaaaaaaa

nikon d5000 czy sony alpha 450?

Polecane posty

Gość kamilaaaaaaaaaaaaa

witam.;) jestem amatorka jesli chodzi o fotografie. wczesniej pstrykalam tylko cyfrowkami, moze z trzy, cztery razy mialam w reku lustrzanke kolezanki (sony alphe 350) i cos tam skumałam i nawet spodobała mi sie fotografia. jezdze konno, chce miec jakies ladne zdjecia z konmi, na wycieczkach szkolnych czy tez z wakacji lub imprez rodzinnych. rodzice proponuja mi lustrzanke do 2000zl. i teraz mam dylemat. czy kupic nikona d5000 czy sony alphe 450? ktory aparat jest lepszy? do nikona mnie ciagnie, bo ma mozliwosc nagrywania filmow, a do sony za to, ze ma wiecej megapixeli i jest lekksza. co mi radzicie, ktory aparat jest lepszy, tz. robi ładniejsze zdjecia? ;d

Gość Zuza.9507
osobiście mam Nikona D5000 i szczerze polecam! :) a jeśli chodzi o alfę 450 to pare razy robiłam nią zdjęcia, ale dużej różnicy między nikonem a nią nie widzę :) także proponuję kupić Ci Nikona ze względu na nagrywanie filmów :) a co do tego, że sony jest lżejszy... każda lustrzanka jest dość ciężka, wiadomo. ale to, że jakaś jest ciut lżejsza to nic. bo każda po noszeniu jej w rękach czy na pasku na szyi robi się baaaardzo ciężka. więc nie sugeruj się w wyborze małą różnicą w wadze :)

Gość Zuza.9507
osobiście mam Nikona D5000 i szczerze polecam! :) a jeśli chodzi o alfę 450 to pare razy robiłam nią zdjęcia, ale dużej różnicy między nikonem a nią nie widzę :) także proponuję kupić Ci Nikona ze względu na nagrywanie filmów :) a co do tego, że sony jest lżejszy... każda lustrzanka jest dość ciężka, wiadomo. ale to, że jakaś jest ciut lżejsza to nic. bo każda po noszeniu jej w rękach czy na pasku na szyi robi się baaaardzo ciężka. więc nie sugeruj się w wyborze małą różnicą w wadze :)

Gość Zuza.95074567890

Gość gość
Z Alphy nie byłem zadowolony z tej lustrzanki, mimo że jestem totalnym amatorem. A z tego, co tutaj czytam: www.cosiepsuje.com/produkt/160/alpha-a200.html , to jest to też wadliwy sprzęt.