Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżony siwy wąs

pomocy!angielski!

Polecane posty

Gość dżony siwy wąs

Proszę o pomoc w przetłumaczeniu zdań z angielskiego,nie piszcie mi że są różne translatory bo próbowałem i kazdy tłumaczy inaczej,sam nie dam rady bo jestem "noga" z anglika.Dzieki za pomoc dobrzy ludzie. 1. O której wstajesz do pracy? 2. Co zwykle robisz w wolnym czasie? 3. Co twoja rodzina robi w niedziele? 4. O godzinie 19.00 moje dzieci oglądają dobranockę. 5. Czy twoje lekcje angielskiego zaczynają się o 16.00 czy o 16.30? 6. Nie pamiętam bym zjadł kolację po godzinie 21.00. 7. Mój brat gra w koszykówkę w każdy piątek. 8. Ostatni pociąg do Warszawy odjeżdża o 22.30. 9. Codziennie rano od godziny 7.00 do 9.00 uczę się angielskiego. 10. Czy pamiętasz, że Adam ma urodziny 22 października?

Gość pijanapowietrzem
juz to bylo wczoraj

Gość dżony siwy wąs
Pomogłabyś a nie narzekała ;)

Gość pijanapowietrzem
bo ci prawie dobrze napisala,2 bledy chyba tylko bylo,w pierwszym zdaniu zabraklo time,a w ktoryms odmienienia czasownika be

Gość Paulana
1 at what time do you get up to work

Gość Paulana
2 what do you do usually in your free time

Gość Rachunek przesle poczta
What you get up for work? Second What do you usually do in your spare time? Third What does your family do on Sundays? 4th At 19.00 my children watching cartoons 5. Is your English lessons start at 16.00 and at 16.30? 6th I do not remember I had dinner after 21.00 7. My brother plays basketball every Friday 8. The last train to Warsaw, leaving at 22.30 9. Every morning from 7.00 am to 9.00 am learning English. 10 Do you remember that Adam has a birthday on Oct. 22?

Gość Paulana
ah no widzisz nie zdazylam ale co do translatorow to naprawde baaaardzo dobry i nawet dokladny jest www.translate.google.com

Gość pijanapowietrzem
rachunek przesle poczta kopiowales/as to z wczoraj,sa te same bledy...

Gość Paulana
what you get up to work??? to prawidlowe zdanie?? nie sadze

Gość o translatorze
najlepszy jest łumacz i słownik wydawnictwa Kompas sprawdz en a przełumaczy najlepiej

Gość Paulana
3 What does your family do on Sundays 4 At 19.00 my kids watching cartoons 5 s your English lessons start at 16.00 and at 16.30? 6 I do not remember I had dinner after 21.00 7 My brother plays basketball every Friday

Gość pijanapowietrzem
what time jest juz poprawne... nie musisz pisac tego at(bardzo czesto ludzie to pomijaja)

Gość Paulana
8 The last train to Warsaw, leaving at 22.30. lub will leave at 22:30 9 Every morning from 7.00 am to 9.00 I learn English (w translatorze blo Im learning ) ale to chyba nie poprawnie 10 Do you remember that Adam has a birthday on October 22

Gość pijanapowietrzem
nadal sa bledy i to proste gramatyczne

1. O której wstajesz do pracy? What time do you get up for work? 2. Co zwykle robisz w wolnym czasie? What do you usually do in your free time? 3. Co twoja rodzina robi w niedziele? What does your family do on Sunday? 4. O godzinie 19.00 moje dzieci oglądają dobranockę. At 19 my children watch cartoons. 5. Czy twoje lekcje angielskiego zaczynają się o 16.00 czy o 16.30? Do your English lessons start at 16 or 16.30 6. Nie pamiętam bym zjadł kolację po godzinie 21.00. I don't recall eating supper after 21 7. Mój brat gra w koszykówkę w każdy piątek. My brother plays basketball every Friday 8. Ostatni pociąg do Warszawy odjeżdża o 22.30. Last train to Warsaw leaves at 22.30 9. Codziennie rano od godziny 7.00 do 9.00 uczę się angielskiego. I learn English everyday from 7 to 9 10. Czy pamiętasz, że Adam ma urodziny 22 października? Do you remember that Adam's birthday is on 22 October? to jest zadanie na uzycie czasu Present Simple, dlatego osoby ktore uzyly present continous nie maja racji

Gość aha i achh
masz i myśl o mnie ciepło, ale sie naucz!! 1. O której wstajesz do pracy? What time do you get up to work? 2. Co zwykle robisz w wolnym czasie? What do you usually do in your free time? 3. Co twoja rodzina robi w niedziele? What does your family do on Sundays? 4. O godzinie 19.00 moje dzieci oglądają dobranockę. At 7p.m. my children watch cartoons. (Chociaz tu nie wiadomo, czy dzisiaj o 19 czy codziennie, zakladam, ze codziennie) 5. Czy twoje lekcje angielskiego zaczynają się o 16.00 czy o 16.30? Do your English classes start at 4pm or at 4.30? (Możesz po pm dawać kropki albo nie) 6. Nie pamiętam bym zjadł kolację po godzinie 21.00. I don't remember having dinner after 9pm. (remeber + czasownik z -ing mówi właśnie o pamiętaniu ze coś sie zrobilo) 7. Mój brat gra w koszykówkę w każdy piątek. My brother plays volleyball every Friday. 8. Ostatni pociąg do Warszawy odjeżdża o 22.30. The last train to Warsaw leaves at 10.30pm. 9. Codziennie rano od godziny 7.00 do 9.00 uczę się angielskiego. Every morning I learn English from 7am to 9am. 10. Czy pamiętasz, że Adam ma urodziny 22 października? Do you remember that Adam's birthday is on October 22?

Gość Paulana
to tez wlasnie mowie ze ten -ing uzywany przez translatory to blad

Gość aha i achh
o żesz kurwa :D faktycznie :D

Gość dżony siwy wąs
Dziękuję Wam dobrzy ludzie.Jestem niezmiernie wdzięczny. A mam jeszcze ostatnie pytanko bo kazała nam też napisac ogłoszenie o znalezieniu psa.Chodzi mi tylko o przetłumaczenie jednego zdania: 4 października o godzinie 19 w parku koło ulicy Mickiewicza znaleziono psa rasy husky.

Gość Paulana
its hard to help so lazy people, what do you think?

Gość dżony siwy wąs
Nie jestem leniwy tylko za nic nie mogę zrozumieć tych czasów w angielskim. Wszystkim którzy pomogli bardzo dziękuję.

Gość Paulana
no ale to zrozumiales wiec nie jest tak zle;)

Gość dżony siwy wąs
Paulana dobra kobieto a jakbyś przetłumaczyła: 4 października o godzinie 19 w parku koło ulicy Mickiewicza znaleziono psa rasy husky?

dla wszystkich kotrzy chca zrozumiec czasy w angielskim polecam ksiazke Lucyny Golebiowskiej pt Przewodnik po czasach w jezyku angielskim. 10 lat temu przygotowywalam sie z niej do matury, szczerze polecam. wszystko wylozone lopatologicznie Zanim zakupisz to krotkie streszczenie Present Simple ktory aktualnie przerabiasz. Czas terazniejszy prosty operator do/does (does dla 3 osoby liczby pojedynczej) czasowniki uzyte w tej formie dla 3 osoby liczby pojedynczej maja dodana koncowke S lub ES. dla pozostalych osob uzywa sie formy podstawowej czyli bezokolicznik - to wok 1-2 os lp i 1-3 os lm - work np They work from 10 to 17 3 os lp - works np Susan works from 10 to 17 bezokolicznik - to go np 1-2 os lp i 1-3 os lm - go I go to church every Sunday 3 os lp - goes Mary goes to church every Sunday bezokolicznik - to speak 1-2 os lp i 1-3 os lm - speak np We never speak about his dad 3 os lp - speaks np She never speaks about his dad bezokolicznik - to leave 1-2 os lp i 1-3 os lm - leave We leave work at 4.30 3 os lp - leaves John leaves work at 4.30 bezokolicznik - to watch 1-2 os lp i 1-3 os lm - watch You watch football every Saturday 3 os lp - watches Sam watches football every Saturday bezokolicznik - to drink 1-2 os lp i 1-3 os lm - drink I don't drink wine 3 os lp - drinks Helen doesn't drink wine bezokolicznik - to learn 1-2 os lp i 1-3 os lm - learn We learn German & English 3 os lp - learns Mary learns German & English lapiemy?? do zdan przeczacych i pytan uzywa sie operatora do/does (dla 3 os lp) np I don't work on Sunday she doesn't work on Sunday do you work on Sunday? Does she work on Sunday? w ksiazce jest wytlumaczone o wiele lepiej, polecam zakup

* pierwsze oczywiscie to work not wok :( Husky was found on 4th October at 19.00 in the park next to Mickiewicza Street.

Gość dżony siwy wąs
Dziękuje Ci bardzo,rozjaśniłaś mi co nie co, po książkę też się wybiorę,jak to dobrze że są jeszcze tacy pomocni ludzie na kafeterii.