Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdgfgf

On nie chce się zenić.

Polecane posty

Gość fdgfgf

Spotykam się z moim acetem już dwa lata, od ponad pół roku jesteśmy zareczęni, mamy datę ślubu, opłacony zadatek w lokalu. Okazało się jednak, że jestem w ciąży. Chciałam przyspieszyć nasz ślub, żeby dzidziuś urodził się w pełnej rodzinie- mjiał po urodzeniu nazwisko taty itp. Ale mój narzeczony nie chce sie teraz żenić "na szybko", bo oto przecież idzie zima, on nie tak to sobie wyobrażał, nie chce kokalu znalezionego w dwa dni, chce się spokojnie przygotowac do slubu. Od jakiegoś czasu bardzo kłócimy się o to, już nawet zaczęłam wątpić, czy on naprawdę mnie kocha. Mówi, ze mu na nas zależy, ze kocha, ze chce, zebym miała wesele bez brzuszka i jak z bajki, a nie takie zorganizowane w 2 m-ce.. Jednak do mnie te argumenty nie przemawiają... Nie wiem co robić, bo on wie, ze chce ślubu, a jednak twardo stoi przy swoim. twierdzi, ze skoro mam pierścionek i mamy date, to nie znaczy, ze unika slubu i ze nie ma zamiaru w ogóle się ze mną ozenić.

Gość lele po lele
wg. mnie on ma racje

Gość fdgfgf
Ja juz zgłupiałam totalnie. Moze mam inny sposób myslenia, ale wydawało mi się zawsze, że skoro pojawi się dzidziuś, to dobrze byłoby wziąć ten ślub...

nie masz co panikowac. jest wiele kobiet ktoer wychodzily za maz zaraz po urodzeniu dziecka albo jeszcze z brzuchem i zyja. twoj facet ma racje. slub to jedyny najwazniejszy dzie w waszym zyciu i wszystko musi byc dobrze zaplanowane. tez nie chcialabym slubu na szybkiego w pospiechu. a o dziecko nie masz sie co martwic. zalatwicie wszystko jak sie urodzi i bedzie mialo nazwisko teojego meza itd. wszystko da sie zalatwic. naprawde nie mysl ze facet nie chce sie wcale zenic bo gdyby nie chcial to odwolalby slub itd. rozumiem go i mysle ze ma racje

rozumiem Cie.W tej sytuacji wolalabym tez szybszy slub. Moze twoj narzeczony nie lubi improwizacji. Wszysko zaplanowane , tylko maluszek chyba pospieszyl sie na swiat. Pogadaj jeszcze raz i przedstaw mu argumenty .

Gość on chce się zenic
tylko nie na szybko ile po terminie porody wypadnie data ślubu?

wlasnie ze nie masz czego przyspieszac. to ze dziecko sie urodzi a wy wezmiecie slub to niczego miedzy wami nie zmieni. pomysl tez o gosciach o rodzinie musieliby na szybkiego sie przygotowac itd. a jak bedac w ciazy zle sie poczujesz na weselu ? co wtedy zrobisz? lepiej poczekaj

Gość fdgfgf
Rozmawialismy już miliony razy na ten temat, dwa razy w ciągu tego miesiąca się rozstalismy- ale to ja zostawiłam jego, bo nie chciał się żenić. Dla mnie to będzie naprawde trudne i chociaż przystanęłam na to, ze ślubu teraz nie będzie, to wciąż mnie to gryzie:( On jednak nie może tego zrozumiec i twierdzi, ze nawet jeśli teraz nie rozumiem jego decyzji, to po pewnym czasie zrozumiem...:o

Gość fdgfgf
Date mamy w lecie za 2 lata, a dzidziuś będzie juz za rok...

Gość po la tam po la tam
autorko? ile ty masz lat? wg mnie zachwujesz sie jak bachor

Gość fdgfgf
po la tam po la tam--> Nie pisałam tu, zeby mnie obrażać, tylko poznac opinię innych. Nie mam 17 lat.

Gość autorko jestes nienormalna
zostawic faceta, bo nie chce przyspieszyc slubu? 15 lat masz? Facet ma racje, po co przyspieszac wszystko, nic to nie zmieni, nie wiem co Cie ma gryzc bo nawet jak byscie ten slub wczesniej wzieli to i tak wszyscy by wiedzieli ze jestes w ciazy i gadali - slub bo wpadka... tego chcesz? Gdybym ja byla Twoim facetem to bym Cie zostawila bo zachowujesz sie jak nierozsadna rozwydrzona panienka

Gość on chce się zenic
mi tez sie wydaje, ze ślub jest raz w życiu i ten dzien powinien byc ta25 , a nie na szybko. może będzie mu pasował taki kompromis teraz szybki ślub cywilny ze świadkami - dosłownie pare osób. A kościelny z suknią , goścmi , rodziną, imprezą według planowanej daty.

Gość i87o76o98p89
jak dla mnie to facet ma racje a nie ty

to brzydko z jego strony, jesli Ci na tym tak bardzo zalezy. W zyciu roznie moze sie wydarzyc i czasem trzeba plany zmienic czy wprowadzic korekte. Na sali porodowej tez bys sie lepiej czula, gdybys byla mezatka a nie panna z dzieckiem, ktora tak naprawde bedziesz. Nie od dzis wiadomo, ze mezatki latwiej znosza ciaze, bezpieczniej patrza w przyszlosc bedac legalnymi zonami. Tak mi przyszlo do glowy, ze moze wezcie slub cywilny szybko a cale przyjecie z pompa bedzie w wyznaczonym terminie. No na to juz nie powinien krecic nosem :-)

Gość po la tam po la tam
napisalas po to zeby cie skomentować, a takiej głupoty nie da się inaczej. to on powinien kopnąć cię w dupe! powiedz co za różnica? dziecko bedzie mniej kochane? będziecie gorsza rodziną?

Gość fdgfgf
On chce cywilnego, ale ja nie chcę. Potem będzie tak, ze skoro mamy już cywilny, to po co brać koscielny? :o zresztą po cywilnym łatwiej się rozwieść:O Już sama nie wiem co mam o tym myśleć, mam straszny mętlik. Niby nas kocha, a jednak widzi, jak zalezy mi na slubie i nie chce się na niego zgodzić. Już mi nawet przychodziły do głowy myśli, że on po prostu się przestraszył, nie chce się angazowac już tak szybko...Ale w sumie gdyby tak bylo, to by się nie zaręczał.

Gość po la tam po la tam
"Na sali porodowej tez bys sie lepiej czula, gdybys byla mezatka a nie panna z dzieckiem, " szczena mi opadła... faktycznie, może nawet będzie ją mniej bolało. podobno mężtkom sie lepiej rodzi xD muahahahhaha

Gość po la tam po la tam
" Niby nas kocha" masz dowód na to że cie kocha... że cie nie zostrawił! bo ja bym za takie cyrki ze go zostawiasz to dawno już zrobiła! hormony ci buzuja bo w ciąży jesteś

Gość facet ma racje
to ze jestes w ciazy to nie powod zeby przyspieszac slub. jak nie chcialas byc w ciazy to trzeba bylo nog nie rozkladac. moglas poczekac do slubu.

Gość on chce się zenic
moi znajomi mieli właśnie taki szybki ślub cywilny A gdy dziecko miało 2 lata wzięli śub kościelny. Skoro tak planujecie ten ślub, to nie widze powodu, żeby odwołał później slub kościelny i impreze.

dziewczyno nawet się nie napijesz na własnym weselu :P poza tym co jak będziesz mieć mdłości czy coś jeszcze. Odchowaj sobie dzieciątko, przecież nazwisko i tak dostanie po ojcu. Dlaczego tak naprawdę chcesz przyspieszać ten ślub? Skoro będziecie razem, spokojnie, kochając się, to dziecko będzie miało pełną rodzinę, ślub do tego nie potrzebny, a zanim dziecko podrośnie będziecie formalnie rodziną, w czym problem?

Gość fdgfgf
Sala porodowa to nic, bo chcemy rodzic razem i wiem, że z tym nie będzie problemu. On chce być ze mną w tych chwilach. masz dowód na to że cie kocha... że cie nie zostrawił! bo ja bym za takie cyrki ze go zostawiasz to dawno już zrobiła!---> sam powiedział, ze gdyby mu nie zależało tak bardzo, to już dawno bym go nie widziała. A on ma anielską cierpliwośc do mnie :O

poczytaj troche zamiast bez sensu komentowac :-) moze przemysl slub cywilny. Potem spokojnie wezmiecie sobie slub koscielny i wydacie przyjecie dla rodziny i znajomych. Ty ustapisz troche i on troche, czyli jakis kompromis. W twoim stanie nie sa potrzebne takie stresy, masz sie cieszyc i czekac na maluszka z radoscia:-D

Gość kot13
a mi nie opada szczęka i uważam autorko, że masz rację.Formalności związane z pojawieniem się na świecie dziecka warto załatwiać, gdy się jest pełną rodziną . Te pozerskie wielkie wesela rodem z amerykanskich filmów nie są dla mnie zadnym dowodem miłości.

Gość piczkaxxxxxxxx
jak dla mnie to jestes głupia co ślub zmieni w twoim zyciu? nic to tylko papierek a sie srasz za tym ze az glowa boli twoj facet ma racje czy jestes tak zdesperowana ze slub musisz brac juz od razu ? nie rozumiem takich desperatek :O moze dzidzius tez sie przez przypadek nie wział , pewnie zaplanowałaś tą wpade zeby szybciej zaciągnąc narzeczonego do ołtarza?

Gość on chce się zenic
no ale do formalności związanych z dzieckiem wystarczy ten cywilny. A potem spokojnie mogli by sobie wziąc kościelny według planów.

Gość fdgfgf
Jasne, wszystko sobie zalanowałam :O:O:O ekh...

Gość kot13
i tak jak powiedziało parę osób wcześniej można wziąć cichy ślub cywilny a przyjęcie i kościół zostawić na za 2 lata ( o ile jesteś osobą wierzącą oczywiście).

Gość kot13
nie słuchaj osób, które twierdzą,że ślub niczego nie zmienia. Są albo bardzo niedoświadczone albo bez urazy zwyczajnie głupie. Gdyby nie zmieniało, Twojemu facetowi ani nikomu nie robiłoby różnicy. A ROBI.