Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozżalonaaa

poronienie - czy któraś z Was też ciagle to przezywa?

Polecane posty

Gość rozżalonaaa

Dokladnie 4 lata temu poroniłam, był to 4 miesiąc. Poronienie samoistne. W szpitalu miałam Łyżeczkowanie, po 2 dniach wróciłam do domu znów okropny ból brzucha.Diagnoza- nie wszystko mi usunęli i resztki zaczęły gnić. Znowu narkoza i czyszczenie. Do tej pory nie moge o tym zapomnieć. Zrozumie mnie chyba tylko ta kobieta, która też to przeżyla. Choć minęło tyle czasu nie zaszlam w ciąże. Na poczatku sie balam, nie chcialam żeby znowu mnie to spotkalo. Obawiam sie, że cos może byc nie tak, juz od 3 lat nie biore tabletek i nie zabezpieczamy sie. Lekarz mowi ze narazie nie ma czym sie przejmowac. Nie wiem co mam robic. Czy wy też macie podobny problem , jesli tak powiedzcie jak sobie z tym poradzic?

Gość taka jednaaaaaaa
ja sie staram juz ponad 2 lata o dzidzie...

Gość anka1234
ja poronilam 4 lata temu w 4 miesiacu,mam teraz synka 3 lata bedzie mial, ale jak sobie przypomne a mysle bardzo czesto o tym to placze placze i czuje okropny bol .Synka kocham przeokropnie ale mimo wszystko nie moge zapomniec ...

rozzalona wiem ze nie da sie zapomniec ale postaraj sie z tym pogodzic widocznie tak musialo byc. Podejzewam ze jedynym powodem przez ktory nie mozesz zajsc w ciaze jest blokada psychiczna spowodowana strachem zeby ta tragedia znow sie nie powtorzyla. Do puki nie pogodzisz sie ze strata malenstwa i nie pozbedziesz sie leku ze znow to sie nie powtorzy to nie uda Ci sie slonce zostac mama. Jezeli sama nie potrafisz sobie z tym poradzic pojdz do psychologa lub psychiatry(nie uwazam ze jestes wariatka) ktory pomoze Ci sie uporac z tym problemem. Pozdrawiam Cie serdecznie i uwierz ze z calego serca zycze Ci abys w koncu ujzala II na tescie a po dziewieciu miesiacach tulila swoje malenstwo cale i zdrowe :) Buziak

Gość małp@
Ja poroniłam 2 razy, wiem jaki to ból. Wczoraj dowiedziałam się, ze mój mąż nie chce mieć dzieci. Od listopada mieliśmy sie ponownie starać:(

Gość nnnnnnnnn
do autorki, mialam identyczna sytuacje jak Ty, w pierwsza ciaze zaszlam za pierwszym razem, takze jak po pol roku nie bylo zadnych efektow to natychmiast przystapilam do leczenia, hormony, nasienie , hsg, itp, inseminacje, i nic, dopiero po laparoskopii okazalo sie ze mialam lekka endometrioze i jakies mikrozrosty,(osobiscie uwazam ze zrosty powstawly na skutek zlego oczysczenia macicy) ktore zostaly usniete, w 2 miesiace po laparo zaszlam w ciaze, staralismy sie troche ponad 2 lata, obecnie koncze 32 tydzien,