Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasobiejednabeznicka

pomocy allegro

Polecane posty

Witam, jestem nowym uzytkownikiem tego serwisu. Chcialam kupic torbę i kliknelam przez przypadek dwa razy na przedmiot w wyniku czego na liscie kupujacych przy moim nicku jest informacja, ze kupuje dwie torby. Chcialabym to cofnac ale nie wiem jak. Prosze o pomoc.

up up

Jak to zrobiłaś, skoro zakup trzeba co najmniej 2 razy potwierdzić. Teraz pozostaje Ci napisać e-mail do sprzedawcy, że chciałaś jedną torbę, ale jesteś nową użytkowniczką i się pomyliłaś. MOżesz także poprosić o anulowanie tej transakcji - Allegro zwróci sprzedawcy prowizję. Ale musisz z nim się grzecznie dogadać. Zawsze w danych jest podany e-mail i nr telefonu. Możesz spróbować zadzwonić. Bezpośrednia miła rozmowa może więcej zdziałać, jak wytłumaczysz w jaki sposób się to stało.

dostep do konta mam ja i moje siostra i widocznie bez mojej wiedzy kliknela 2. raz na kup teraz i potwierdzila. ehh a czy gropza mni za to jakies konsekwencje jesli zaplace za 1 torbe? :(

Gość liczbapi
jeśli się nie dogadasz a zapłacisz za jedną to pewnie jej nie dostaniesz, bo sprzedający będzie czekać na kase za całość. Najlepiej napisz/zadzwoń, powiedz że się pomyliłaś i tyle.

Gość o kurcze nie wyobrazam sobie
negatyw ale napisz do sprzedawcy a za udostepnienie konta siostrze - dozywotni zakaz korzystania z Allegro

a jelsi w ogole nie zaplace to co moze sie stac? poniase za to jakies konsekwencje? :(

Gość o kurcze nie wyobrazam sobie
negartw, 1/3 drogi do zawieszenia konta, w ostatecznosci sprawa na policje, ale watpie czemu nie chcesz napisac i zwrocic prowizji?

up up :(

juz napisalam. teraz tylko pozostaje czekac. masakra :( a zafdzownic nie zadzwonie bo sprzedawca jest z uk

Gość liczbapi
do uk też można się dodzwonić, a na przyszłość uważaj komu udostępniasz dane do konta.

Gość Karawaning to sposób na życie
Spokojnie przeciesz tam też są ludzie... Napisz że się pomyliłaś i że zapłacisz za 1 torbę + prowizja Allegro tej drugiej. Maila wyśli z allegro i zachowaj go wrazie czego morzesz interweniować przez allegro opierając się na tych mailach.

Oj spokojnie, u mnie też się to zdarzyło, tylko ja jestem sprzedającą :) też nowa użytkowniczka sobie tak kliknęła, pisałam do allegro to mam się starać o zwrot prowizji i musimy całą transakcję anulować, towar jej i tak wysłałam za pobraniem (bo tak chciała) a wyjdę na tym lepiej bo mi zwrócą prowizję i tak ;) Zadzwon albo napisz do sprzedawcy :)