Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaczuszka bez uszka

Zostalam kura domowa z przymusu! Spelnil sie moj najgorszy koszmar

Polecane posty

Gość Kaczuszka bez uszka

Witam Pisze, bo normalnie potrzebuje sie do kogos odezwac. wszystko mi sie zawalilo na glowe i nie umiem sie odnalezc w nowej sytuacji. Od zawsze stawialam na kariere, wyjechalam za granice i w ciagu kilku lat osiagnelam sukces. w miedzyczasie poznalam swietnego faceta ,postawilismy dom i mieszkamy razem. niestety z powodu kryzysu w mojej firmie byly ciecia i nie przedluzono mi umowy:( W tym samym czasie dowiedzialam sie ,ze jestem w ciazy (obecnie 4 ty mies*). i zalamka. Siedze w domu i gdzie zawsze bylam taka grzeszna zona jak z tamtego topiku ( nie gotuje , nie sprzatam itp) teraz te czynnosci staly sie wyznacznikiem mojego dnia. Szukam pracy, ale ofert w moim zawodzie jest niewiele, miasteczko male... Znajomych nie mam tutaj - odcielam sie od Polakow , kiedy to najlepsza przyjaciolka mnie oklamala i okradla, do tego zawistnie obrobila dupe. Moj facet rozkreca firme - nie ma Go 14 godz dziennie , lacznie z sobotami ( nie narzekam, zarabia bardzo dobrze, ale niestety kosztem naszego wspolnie spedzonego czasu ) mam 26 lat i kompletnie puste zycie. Kocham spelniac sie zawodowo , brak pracy mnie niszczy! Chyba oszaleje!!

Gość zdziwiony-24
Ty masz faceta i jeszcze jesteś dziewicą. DZIWNE.

Gość może to sytuacja przejściowa
na pewno prędzej czy później uda Ci się znaleźć pracę. Głowa do góry.

Gość kakakak
to dlaczego sie zdecydowalas na dziecko ja nie rozumiem w czym problem?a mozesz oddac do adopcji?

poszukac pracy niekoniecznie w zawodzie..wiele ludzie nie pracuje w swoim zawodzie...

Gość ja jestem po studiach
dokladnie poszukac jakiejkolwiek pracy zeby nie siedziec w domu

Gość a nie możesz zacząć
"dorabiać" i pracować u męża? oczywiście do tąd do puki Ci ciąża pozwoli.

Gość Kaczuszka bez uszka
nie, bo mialam umowe na czas okreslony

Art. 177. 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy. 2. Przepisu 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym, nie przekraczającym jednego miesiąca. 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.