Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baranek shaun212

boję się

Polecane posty

Gość baranek shaun212

mam roczną córeczkę, boję się kochać z mężem bo nie chcę zajść w ciążę, zabezpieczamy się ale wiadomo że żadna metoda nie daję 100% pewności, a ja dziecka teraz nie chcę, ostatnia ciąża bardzo się odbiła na moim zdrowiu psychicznym przeszłam okropną depresję poporodową, a z tego względu że mieszkam w bardzo małej wiosce nie było szans ani czasu aby iść do lekarza, przecież dziecka nie mogłam zostawić a nikt się nie zajął córeczką, mąż cały czas w pracy, a ja walczyłam z depresją, myślę że mi się udało bo teraz nawet jest w miarę dobrze, myśl że jest dziecko które beze mnie sobie nie poradzi pomogła mi aby walczyć z chorobą, ale teraz jest strach przed drugą ciążą, za kilka lat tak, ale nie teraz, odepchnęłam męża, bo jak nie będzie zbliżeń to zajść w ciążę nie mogę, ale wiem że tak cały czas nie można,

Gość w nerwach
jak tak panicznie się boisz ciąży idź do gina po tabletki anty.

jak się tak boisz to połącz 2 metody to skuteczność bardzo wzrośnie :) np tabletki anty i prezerwatywy :) a jak męża za bardzo odepchniesz to hmm różnie może być wiesz facet to facet i dla niego sex jest bardzo ważny :) porozmawiaj z nim wytłumacz mu o co chodzi razem podejmijcie jakąś decyzję co zrobić :)

Gość baranek shaun212
czy nikogo nie ma kto by mnie zrozumiał

Gość kjhjjhjh
pewnie napisze ze nie moze ze wzgledow zdrowotnych:d ten argument zawsze mnie rozsmiesza:D polecam zastrzyk raz na 3 miesiace, a jezeli nie chcesz hormonow to spirale..i tyle

Gość baranek shaun212
rozmawiamy z mężem bardzo często, mamy ze sobą znakomity kontakt, ale jakoś to wszystko nam zbrzydło

Gość baranek shaun212
jestem zdrowa i czekam aby odstawić córkę od piersi i spróbuję tabletek

Gość wirowarka
niech cię mąż pakuje a kakao:classic_cool:

Gość baranek shaun212
mój mąż jest czarnoskóry i pochodzi z Gabonu. wstydzę się pokazać gdziekolwiek z czarnym dzieckiem na ręku:(

Gość baranek shaun212
padszywacze won z tąd!!!!!

Gość baranek shaun212
ale nie ma tego złego... ma za to takiego wielkiego badyla, że za każdym stosunkiem dotyka mi wątroby :classic_cool:

nie trzeba odstawiać dziecka od piersi by tabletki brać :/ idziesz do gina mówisz że karmisz i on ci odpowiednie przepisuje albo faktycznie zastrzyk depo provena czy jak on się tam nazywa niech ci lekarz wypisze po zastrzyku masz 3 miesiące spokoju i przy karmieniu możesz tez go stosować :)

Gość gergtert
" padszywacze won z tąd!!!!!" - jak już coś to "STĄD" zapoznaj się z językiem polskim, z słownikiem to może przestaniesz głupio myśleć a przynajmniej pisać poprawnie się nauczysz...

Gość kjhkhk
przeciez sa tab. miedzy innymi cerazette, ktore mozna stosowac karmiac piersia..

jak tak panicznie boisz się po raz drugi zajść w ciążę i oboje nie chcecie mieć więcej dzieci to niech mąż się wysterylizuje, dlaczego zawsze obieta ma się szpikowac jakimiś hormonami??

Gość odwaznie, bez obawy
idź do lekarza, bo strach jest najgorszy, przynajmniej widzę, ze jesteś na tyle świadoma, ze nie chcesz kolejnego dziecka, tak jak niektóre kobiety idą na żywioł, nie patrzą, czy będzie kolejne dziecko i czy je stać i z kim. Także, nie bój się, śmiało do lekarza po pomoc, oni od tego są

Gość baranek shaun212
chcemy drugie dziecko ale za kilka lat, nie teraz....

nie ma się czego bac, jechac do lekarza, poprosic o tabletki, kupic gumki, lub tabletki i globulki . jest masa sposobów żeby się zabezpieczyc, pogadaj z lekarzem.