Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbbbbbbbbbb

Allegro-co byscie zrobili?

Polecane posty

Gość bbbbbbbbbbbb

Hej! Kupiłam buty na kup teraz na all-w opisie, jak byk ze jeden but ma cyt.:malutkie przytarcie.Ok, cenaokazyjna, wysłałam mail z prosba o fotke tego przytarcia.Zero odpowiedzi przez 3 godziny, a ze cena dobra skusiłam sie-kupiłam.Fotki niewielkie, wad nie widac zadnych.Wieczorem dostaje od sprzedawcy zdjecie przydarcia ok 1 cm *1 cm zdarta skora z przodu buta!!!Biały kleks na czarnej skorze!Odmowiłam zapłaty, skoro opis i fotki nie zgodne z opisem.Sprzedajacy zwrotu prowizji, qrwa przeciez to nie ja dałam doopy i napisałam, ze malutkie przydarcie a na bucie mega zdarty kleks!Kasy nie oddam. Kto ma racje wg was?

Gość bbbbbbbbbbbb
zada zwrotu prowizji, zjadło mi słowko:-)

Moim zdaniem sprzedający ma rację, bo mogłaś czekac na fotkę zanim kupisz. Określenie " malutkie przetarcie" no cóż dla jednego 1/1 cm to małe dla innego nie.

Gość bbbbbbbbbbbb
pisze ze cena była ok, mialam czekac az ktos inny je kupi?na fotkach wygladały na super staan.Jesli to jest tak duza wada powinno byc napisane plus fotka wady, prawda?

Gość grzybicaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kto kupuje uzywane buty ffffffffffffffffuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Gość bbbbbbbbbbbb
tak, wszyscy maja grzybice, nie sadz po sobie i wypowiadaj sie na temat:-)

Gość a ty mi patrz tu
Moim zdaniem racje ma Sprzedający. Ty musisz kupić teraz ten towar, ponieważ zawarłaś umowę. Możesz go ewentualnie reklamować, ale dopiero po jego otrzymaniu. Mówię Ci to jako wieloletni Sprzedawca na Allegro, który miesięcznie sprzedaje ok. tysiąc przedmiotów. W tej chwili Sprzedawca absolutnie ma prawo wypełnić FZP (ale dopiero po 7 dniach), Ty dostaniesz ostrzeżenie, on zwrot prowizji, a Tobie pewnie da nega. Mogłaś nie licytować przed ostrzymaniem zdjęcia. Swoją drogą - takie przetarcie można po prostu zapastować i nie będzie widać zbytnio.

Gość przetarcie niewielkie
jest. Zreszta to rzecz gustu. Sprzedajacy ma jak najbardziej racje. Najlepiej bedzie jak polubownie zwrocisz mu prowizje. Dla Ciebie o najlepsze wyjscie, skoro nie chcesz butow ;)

Gość bbbbbbbbbbbb
nie da sie zapastowac to sa martensy czarne w kolorowe kwiaty i to biele przetarcie, całkowicie jest zdarty wzor i skora jest bardzo widoczne, fotki zrobione tak, zeby nie było tego widac-tak sie nie robi!Nie zwroce prowizji, czuje sie oszukana i tyle

Gość Janek 0000000
trzeba być niezłe szurnietym by kupowac buty bez przymiarki dotkniecia zreszta sprzedajacy ma racje ze powinnas mu zwrócic prowizje trzeba było nie spieszyc sie z tym kupnem i zaczekac na foty a tak jestes udupiona z tymi butami

Gość bbbbbbbbbbbb
nie moj drogi-ukrywanie wady przedmiotu to jest oszustwo!i tyle?chcesz, sprzedam ci zepsuty telewizor?:-Pna to samo wyjdzie

Gość a ty mi patrz tu
Dokładnie tak. Zwróć mu prowizję. Normalnie zapytaj ile i przelej na jego konto, wtedy nie wypełni FZP i pewnie nie da negatywa. To pewnie nie będzie duża kwota, pewnie góra kilka zł.

Gość bbbbbbbbbbbb
ale dlaczego mam ja zwracac?to on opisał nieuczciwie towar, czy wy tego nie rozumiecie?gdybym zapłaciła i dostała te buty to szlag by mnie trafił i gosc dostałby siarczystego negatywa za ich stan

Gość a ty mi patrz tu
To nie jest ukrywanie wady, opis mówił o tej wadzie. W aukcjach wiążący jest opis, a nie zdjęcie. Zdjęcie jest tylko pomocnicze. Jest mnóstwo aukcji np. z kosmetykiem, a na zdjęciu jest twarz kobiety - czy to znaczy że Sprzedawca sprzedaje kobietę? Podobnie jest np. z kolorami, które mogą wyglądać inaczej na różnych monitorach - ważny jest kolor w opisie, nie na zdjęciu. To że zdjęcie było zrobione z takiej strony butów że nie widać wady - to nie jest oszustwo. to tylko chwyt reklamowy. Najwazniejsze i wiążące jest tylko to, że o wadzie wspomniał w opisie.

Gość a ty mi patrz tu
No dobrze, zrobisz jak uważasz. Ale licz się z tym, że z całą pewnością wypełni FZP, Allegro da Ci ostrzeżenie (to jest pewne), a 3 ostrzeżenia = blokada konta. Dodatkowo zarobisz nega. Nie piszę Ci tego złośliwie, tylko mówię Ci jak będzie.

Gość bbbbbbbbbbbb
mam ponad 300 transakcji i zadnego naga, na bank wystawie mu odwetowca z opisem całek akcji.Szkoda, ze nie umiem wrzucic tu fotki, moze zmienicie zdanie jak zobaczycie "malutkie przytarcie"

Gość a ty mi patrz tu
Szczerze Ci powiem, że Twój odwetowiec z opisem aukcji nie będzie świadczył o Tobie dobrze. Gdybym ja przeczytała "owszem, zrezygnowałam z zakupu, bo się okazało że buty mają wielkie przetarcie", pomyślałabym że jesteś niepoważna jako Kupująca. Większość osób tak pomyśli - będzie ważne jedyne to, że po zakupie zrezygnowałaś z transakcji.

Gość El Hombre
bbbbbbbbbb ty albo na serio nie kumasz albo udajesz ze nie kumasz wyraznie ktos wczesniej ci wyjasnił ze w opisie bylo napisane ze jest przetarcie teraz kwestia jest taka ze dla jednego to przetarcie jest male a dla innego duze wiec licz sie z tym ze dostaniesz ostrzezenie od Allegro i nega od sprzedajacego

jak mozna kupic uzywane buty a tymbardziej marentensy przeciez jakis brudas chodzil w tym nawet w upal i pocil swoja stopa but, juz nie chodzi o grzybice ale ogolnie bleeeeeeeee o jakakolwiek higiene!!!!!!!!!

Gość bbbbbbbbbbbb
ok, ale jestem skłonna załozyc sie, ze gdybym załozyła topik z hasłem-dostałam zniszczone buty, w opisie było, ze jest tylko niewielkie przytarcie, na fotkach tego nie widac, to zaraz byłby krzyk, ze mam wystawic negatywa i zadac zwrotu kasy.Nie przekonaliscie mnie, jesli cos ma wade to pisze o tym i pokazuje wade na zdjeciach tak zeby kazdy wiedział co jest piec.Nie piszcie ze zdjecie jest mniej wazne niz opis, bo moze teraz zaczniemy spprzedawac stare łachy i wrzucac fotki z katalogu?niech sobie pisze nawet do Papieza, grosza oszust ode mnie nie wydusi i basta!

Gość no skoro masz inne zdanie
niz wszyscy, ktorzy Ci odpowiedzieli w topiku to po cholere w ogole pytasz? :D

Gość wwtetwetwetwett
źle robisz

TO PO CHUJ PYTASZ NA FORUM SKORO I AK WBILAS SOBIE DO PUSTEGO LBA SWOJA WERSJE?!?! GOWNO MNIE OBCHODZA TWJE SMIERDZACE UZYWANE BUTY Z GRZYBEM, NIE CHCIALABYM TYLKO KTOREGOS DNIA ZARAZIC SIE GRZYBICA OD TAKIEGO TYPA JAK Y KTORY NOSI PO KIMS OBUWIE FUUUUUUUUUUJJJJJJJ PONOSISZ JE, SPOCISZ SWOJA STOPE I POTEM OPCHNIESZ DALEJ?!

Gość bbbbbbbbbbbb
ty masz mozg zagrzybiony:-D

Gość co tu duzo gadać
zrozumiałbym jakby te buty były nowe ale te były używane bleeeeeeeeeeeeeeeee nigdy bym używanych butów nie kupił nawet nowych nieużywanych bał bym sie kupować bez przymierzenie dostaniesz negatywa i ostrzezenie a ty mozesz się z tym nie zgadzać nic nie wskórasz

ZEBYS SIE NIE ZDZIWILA SYFIARO, BIELIZNE TEZ KURWA KUPUJESZ NOSZONĄ?

Gość bbbbbbbbbbbb
dziwi mnie wasze rozumowane, gosc nie opisal stanu faktycznego, fotki wrzucił takie na ktorych buty wygladaja idealnie a ja mam z usmiechem na twarzy zapłacic i potem wystawic nega bo buty zdarte...?czekałam na fotke tego zdarcia, szkoda mi bylo, zeby kupił je ktos inny skoro tak fajnie wygladały na fotkach i cena ok, a tu taki zonk.Czuje sie oszukana i tyle.Wystarczyło, zeby było w aukcji to zdjecie ktore dostalam po zakupie, w zyciu bym ich nie kupiła, zreszta pewnie nie tylko ja...

Gość maliboo
ja cie popieram autorko tez nie lubie oszustwa, a sprzedawca jawnie zamanipulowal informacja nie znam sie na regulaminie, ale jezeli fotka znacznie roznila sie od oryginalu to czy to nie jest proba zamaskowania wady? poza tym ten sprzedawca to amator, zaden szanujacy sie nie odp... za przeproszeniem takich numerow

Gość maliboo
ludzie, ktorzy ci odpowiedzieli pewnie sami sa sprzedawcami na allegro i moze nie sa zbyt obiektywni... albo samoi maja taka podwojna moralnosc i takie male oszustwo to dla nich pryszcz nie wypowiadam sie od strony regulaminu, nie wiem na czym bys najlepeij wyszla, ale jezeli chodzi o moralnosc to ja bym mu utarla nosa

Gość a ty mi patrz tu
Słuchaj, nikogo nie obchodzi Twoje WYOBRAŻENIE o sprzedawanym towarze. Nie byłaś pewna jak wygląda przetarcie - mogłaś nie brać udziału w aukcji. Mogłaś poczekać na zdjęcie. Lub mogłaś się spodziewać że małe przetarcie to 1x1 cm. Ponadto ta "okazyjna cena" powinna dać Ci do myślenia? No ale chytry 2 razy traci. Ze strony Sprzedającego wszystko było ok. W tej chwili masz obowiązek kupić towar (potem ewentualnie reklamować). Możesz to załatwić polubownie - wypłacając Sprzedającemu prowizję. Możesz też odmówić zakupu, ale z całą pewnością dostaniesz ostrzeżenie i nega. I w sumie zasługujesz na to. Nie czytasz nawet tego co wszyscy Ci tłumaczą, tylko toczysz pianę.