Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pani wiosnaaa

Studia medyczne,a orzeczenie i niepełnosprawności .

Polecane posty

Gość pani wiosnaaa

Witam,mam pytanie . Czy można być lekarzem mając orzeczenie o niepełnosprawności ? Mam tarczycę i nie wiem czy to krzyżuje moje plany związane z tymi studiami. Proszę o pomoc :( P.S Teksty typu "te studia są trudne itp.",darujcie sobie,bo ja wiem co bym chciała w życiu robić i jestem tego pewna !

Gość ja nie wiemale co to za niepe
lnosprawnosc chora tarczyca?alem moze ja sie nie znam?

Gość pani wiosnaaa
mam niedoczynnosć :( no i mam jeszcze osteoporozę-wrodzoną łamliwość kości . Ale ostatnie złamanie miałam jakieś 10 lat temu i niby wszystko już jest ok . A teraz zaczęłam liceum,jestem w klasie o profilu biologiczno-chemicznym i chciałabym studiować medycynę,tylko czy będę mogła ? :(

Gość pani wiosnaaa
To dla mnie naprawdę bardzo,bardzo ważne :(

mam niepełnosprawną znajomą studiującą medycynę, podejrzewam, że w twoim wypadku nie powinno być większego problemu.

Gość pani wiosnaaa
lekarz zapowiedział , że za jakieś 6 lat pewnie umre a jak bede żyla to jak Hiob, ale żeby mnie zmotywować powiedział "jak pojdziesz na medycynę to bede sie z tobą umawiał na randki"

Gość pani wiosnaaa
W sumie wszyscy mi mówią,że gdyby moja niepełnosprawność była jakaś znaczna,widoczna to mogłyby być problemy,ale ta to .. przecież nawet tego nie widać,jak ktoś nie wie to tego nie widać .. Ale z drugiej strony .. w papierach to gdzieś jest ..

Gość pani wiosnaaa
to wyżej to podszyw ! !!!!

Gość pani wiosnaaa
microtech- a co Twoja znajoma ma,ze ma stwierdzoną niepełnosprawność?

Gość pani wiosnaaa
To może ja też będę mogła to studiować ... Dziękuję Ci,pocieszyłaś mnie ; )

bez przesady; problemy z tarczycą to mogą Cię wykluczyć, jakbyś startowała do jakichś służb specjalnych, jednostki antyterrorystycznej, na pilota - oblatywacza, itp - czyli w takich zawodach, gdzie się wymaga super-zdrowia; jak Cię to tak niepokoi, to idź sobie do jakiejś przychodni medycyny pracy i pogadaj z lekarzem, czy takie schorzenia uniemożliwią Ci studiowanie medycyny i pracę w zawodzie (z resztą, chyba są jakieś badania lekarskie przed podjęciem studiów? nie pamiętam...) w żadnych legendarnych PAPIERACH tego nie będzie; jak chcesz gdzieś się przyjąć do pracy, to Twój pracodawca wymaga od Ciebie badań profilaktycznych i, już pracując, co jakiś czas musisz sobie te badania zrobić; często-gęsto wygląda to tak, że lekarz Cię pyta: nie choruje pani? zdrowa jest? po czym przybija pieczątkę i tyle tego :D

a Ty masz orzeczenie o niepełnosprawności w związku z tą tarczycą czy osteoporozą??? wydane przez komisję orzekania?

Gość pani wiosnaaa
w sumie i z tym i z tym . Wydaną przez urząd do spraw orzekania o niepełnosprawności . p.s mam 16 lat,ale wiem co chcę w zyciu robic !