Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thgthehth

czy posiadanie dziecka w Polsce to luksus?

Polecane posty

Gość Tak ..
Ronja, a ja uważam za ważne i to i to. I naprawdę nie zapędzajmy się - w nosie mam markowe zabawki (z ciuchami itp. jest gorzej, bo potem dziecko dorastając cierpi, że np. odstaje od rówieśników i jest przedmiotem kpin, bo chodzi w starych łachach, tu już wchodzi kwestia samooceny i inne rzeczy). Ale powiedzmy że przeżyję bez markowych zabawek (świat to już bym bardzo chciała dziecku pokazać), ale ja uważam, że my nie mamy podstaw, naprawdę!. Mąż ma dziś pracę, jutro nie. W tej pracy zarabia ok 1, 5 zł. Ja mam pracę bardzo odpowiedzialną i mogę na pysk wylecieć, jak zawalę, żyję w tego cieniu. Dziś jest ok, w następnym tygodniu może być nas nie stać na opłacenie wynajmu. Jak mamy dziecko mieć?

Gość kikujujuj
Tak no nikt ci nie karze przeciez miec dziecka twoj wybór ,twoje zycie ale nie krytykuj innnych za to ze mamaja dzeci lub je chca miec terz niechcesz dzieci a na starosc bedziesz sama jak pies!!!!!ludzie co za chore wpisy na tym topiku sa ale niektorym zal dupe sciska bo nie maja dzeci albo niewiem to jest wlasnie podlosc i zawisc polaków!!!!noi mentalnosc...

gowno prawda---a bierzesz pod uwage taka sytuacje, ze kobieta zaszla w ciaze, bo byly pieniadze i perespektywy, a potem buuum i maz traci prace, jakas choroba, wypadcek losowy...i co? Nie badz tak bezduszna i autorytatywna osoba w wyrazaniu sadow.Sa rozne sytuacje,....

A ja uwazam ze dziecku nie sa potrzebne ubrania markowe czy wakacje za granica. Jest za to mu potrzebny dom, wlasny kat, ksiazki do szkoly, ubrania, buty, byc moze i leki. I ktos kto nie posiada warunkow na dziecko decydowac sie nie powinien. Nie oszukujmy sie ze dziecko bedzie szczesliwe w wynajetej kawalerce z dwojka rodzenstwa i rodzicami. Podobnie tez nie bedzie szczesliwe gdy cala klasa bedzie jechala na wycieczke, szla do kina a ono nie, bo mamusia z tatusiem woleli zadbac o zaspokojenie swojego zwierzecego instynktu niz o dobro dziecka.

Gość Docent seksuologii z PiS i PO
knigu wsio putiewoditiel, świnina und matiematiku! alles klaar und wunderbaar!

Gość asksdsmdidsfdnfjdsnckcmkdfc
gówno prawda i prawda a jakbys wpadła to co usunelabys dziecko???????????????? ze jestes taka madra wiesz nigdy nie mów nigdy chdzbys sie niewem jak zabezpieczlaa ryzyko jest zawsze i co bys wtedy zrobila?? muslabys jakos zyc niestety

za to Ty jestes i swiatla, i tolerancyjna, i obeznana z kultura dyskusji:) zapytaj autorytetow medycznych - zaden prawdziwy nie powie, ze antykoncepcja w kazdym przypadku jest w pelni skuteczna. I nie jest to zapisane w Ksiedze zabobonow, ale w Ksiedze Natury.

Gość taja jedaaaaa
gówno prawda i prawda no tak wypowiadaSZ sie itd tylko jak byS wpadla to ciekawe cp by zrobila wyrzeklabys sie?? bo jesli uwarzasz ze prezerwatywa ,tabletki antykoncepcyjne daja ci 100% pewnosc ze nie zajdziesz w ciąże to jestes w grybym blędzie kolezanko!!!!

Gość ehehehehheeeeeeeeeeee
A tak na marginesie to muszę powiedzieć że wiele ludzi kompletnie nic nie wie o zabezpieczaniu się przed ciążą... i to jest straszne bo potem rodzą się dzieci mimo że nie były na świat proszone... A nie wiem jak wy ale ja wychowałam się w domu gdzie co chwile kasy nie było i nie dlatego że rodzina patologiczna tylko po prostu pech. Nie miałam dobrych ciuchów. Wszystko pozbierane po rodzinie i dość miernej kategorii. Zabawek też wiele nie miałam. Na żadne kursy ani wakacje kasy nie było. Mimo to umiem teraz 4 języki obce, studiuje na 2 kierunkach i świetnie sobie radzę w życiu. Dzięki Bogu że rodzice nie myśleli że jak się nie ma kasy to dzieci sie nie robi...

dlaczego jestes taka zlosliwa?jakis gorszy dzien czy ogolnie ci zle? Nie czuje potrzeby dowartosciowania siebie i swojej corki wydumanymi i niezwyklymi imionami. Nie czuje takze potrzeby tlumaczenia sie przed toba dlaczego i po co zazywalam pigulki.

Gość ludzie ktory decydują sie
na dziecko powinni robic to odpowiedzialnie i liczyc tylko na siebie. Co nie znaczy,ze akurat w Polsce ma to byc luksusem. No i nie chodzi tylko a kase, ale tez o czas, a przede wszystkim o to, ile milosci da sie dziecku. Ktos moze miec dozo pieniedzy ,ale na dziecko bedzie mu szkoda czasu, bedzie je traktowac jako luksus wlasnie.