Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia bez ograniczeń

Czy rozpuściłam moje dzieci?

Polecane posty

Ciągle kupuje im drogie zabawki córce co tydzień nowe ubranie starszemu synowi gry komputerowe a mojej najmłodszej córce pluszaki figureczki itp Mam 3 dzieci syn 13 lat córka 11 i jeszcze jedna córeczka 6 lat i niestety ale w szkole ich oceny się pogarszają nie nawiązują kontaktów z dziećmi ze swoich klas i niegrzecznie odzywają się do mnie do mojego męża dziadków boję się że są zabardzo rozpusczone ale gdy im czegoś zabronie odrazu stroją miny zaczynają się wściekać wtedy są do niewytrzymania!macie jakieś rady jak temu zapobiec co mam z tym dalej robić

Gość chyba prowo bo kazda
matk wie, ze wychowanie a kupowanie rzeczy to zupelnie inna sprawa

Gość Miriam12345
Niech Pani usiądzie z mężem i dziećmi pewnego wieczoru i powie , że zasady się zmieniają :) . Wytłumaczy Pani,czego oczekuje :) . Tylko z umiarem * !!! To może być szok dla dzieci

ja już próbowałam im wytłumaczyć ale to niedziała może miesiąc dwa spokoju a później znowu to samo i tłumaczenia mamo ale już święta,mamo ale za tydzień mam urodziny,mamo już jest wielkanoc lub poprostu coś im się spodoba i nie ma wybacz

Gość nie no co ty
jestescie rodzicami roku!

wiem że to co pisze to nie żadkością ale chyba wasze dzieci nie mają wydadków na same zabawki gry i ubrania 2 tys miesięcznie!!!

Gość wiadomość w butelce
wszystko jest w porzadku. nie sa rozpuszczone :) maja swietna mame

Gość Boratka
Jeśli to nie prowo to pracujesz na niefajną przyszłość swoją i swoich dzieci. Egoizm, chciwość i miłość do kasy i tego co za nią można kupić to nie są cechy ogólnie lubiane i szanowane

najgożej jest z 11 letnią córką wprost nienawidzi gdy czegoś jej odmuwie z reszta jescze wyrabiam ale ona niestety jest niereformowalna nic się jej nie da wytłumaczyć że to jest za drogie a gdy tylko nie dam jej kieszonkowego płacze całymi dniami krzyczy na młodszą siostre i wyżywa się na wszystkim gdy prubuje z nią poromawiać zawsze kończy się na tym samym mamo przecież to mało pieniędzy

pomyślałam też żeby kupować podobne żeczy do tych co chcą ale tańsze jak myślicie to wypali?

moim zdaniem nalezy wprowadzic kary i nagrody......za dobre zachowanie jakies punkty naklejki kolorowe czy cos takiego i jesli uzbiera sie ich odpowiednia ilosc kupic cos w nagrode dziecku, a kara to odejmowanie uzbieranych naklejek.......powinno pomoc choc troche tylko trzeba uwazac zeby dzieci specjalnie nie zbieraly punktow dla nagrody.A inna kwestia jest to ze trzeba dzieci nauczyc ze nie ma sie wszystkiego co sie chce ,ja wiem swoim dziecia chce sie dac wszystko ale nie mozna sobie kupowac spokoju ciagle imulegajac wiecej szkody z tego niz pozydku ........

Gość Boratka
Zacznij od tego, że kasa nie jest za darmo tylko za prace domowe. Chce jakiekolwiek kieszonkowe to niech zarobi. Na początku będą bunty, ale trzeba przetrzymać dzieciaki i pokazać, że teraz Ty dyktujesz zasady. Wszystko tłumacz żeby rozumiały dlaczego tak postępujesz. I pamiętaj, że najważniejsza jest konsekwencja