Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eee tam ....

Co myślicie o obrzezaniu noworodka ?? ....

Polecane posty

Gość Eee tam ....

Właśnie prowadzę wojnę się mężem o to że mój syn nie będzie obrzezany w wieku 8 dni bez znieczulenia (jak to robią) Dla mnie to nie normalne stać tam i patrzeć na coś takiego i w życiu się na to nie zgodzę ... Dla jasności wkleję filmik z przebiegu takiego zabiegu i proszę mi powiedzieć jakie macie za i przeciw ... http://www.youtube.com/watch?v=XcIf6xRFPpw

Gość qwertyuioplkjhgfdsa
jak zrobią mu to prądem to mogą spalić kutasa taka mówili u nas na studiach:D

Gość Eee tam ....
Dodam , że mąż jest liberalny i zapowiedzial że nie muszę jeść skóry która zostanie zdjęta z żółędzia na surowo

Gość Eee tam ....
ale on się upiera przy swoim że tak jest czyściej ... !!!! Szlag mnie trafi zaraz ... Jak normalna matka mogła by stać tam i patrzec bez emocji na coś takiego

Gość Eee tam ....
Podszywaczom dziękujemy

Gość pawel94333
co wy żydami jestescie??

Gość Eee tam ....
nie , ale mąż powiedział że woli obrzezane członki bo fajniej je ssać ja uważam że nie dobrze bo skad wezme serek na kanapki ?

Gość Grażynka nie Lubiczówna
No i ma racje że tak jest higieniczniej.

Gość Eee tam ....
a ja nie chce żeby on pozniej molestował nam synka :( a wiem że ma ciągoty do małych chłopców

Gość Eee tam ....
Weź wypierdzielaj podszywie śmierdzący z tego topiku !!!!

Gość Eee tam ....
Up Up Podnoszę !!!

Gość Eee tam ....
podnosze ...up ...podnosze jak moje cycki u chirugrga plastycznego

Gość Macha Yayami Yako Tako
myślimy, że najlepsza do obrzezania, jest katana.

Gość ja mysle ze
nie ma wiekszej glupoty jak obrzezanie noworodka

Gość XYZ....
Ale po co dziecko obrzezać? nie rozumiem?

U niego w rodzinie wszyscy obrzezani ... rozumiem że to może i bardziej higieniczne ale to wbrew moim moralnym zasadom i nie wiem jak mam mu to z głowy wybić ;-/ =(

Gość XYZ....
pierwsza słyszę o czymś takim. Wiem, że u Żydów to na porządku dziennym, ale u nas? Niewiarygodne. Nie pozwalaj, to też Twoje dziecko. Powiedz lekarzom, że się nie zgadzasz, bez Twojej zgody chyba nie mogą niczego zrobić.

Gość XYZ....
jak syn osiągnie swój wiek, to niech sam zadecyduje czy chce być obrzezany.

napletek nie jest paznokciem i nie odrośnie. A chłopak może przyszłości sam zdecydować, czy chce być obrzezany, czy nie. Jest to żydowska ofiara składana JHWH, jahwe, a jak nie jesteś Żydem, to jest szczyt głupoty.

Gość to tak samo jak z chrztem
niby robisz to dla dobra dziecka, a nie wiesz, co ono sobie by życzyło. Wielu facetów w wieku dorosłych z własnej woli idzie się obrzezać i być może Twój syn będzie do takich należał, a póki co chyba mu ten napletek życia nie złamie.

wystarczy chłopca nauczyć higieny osobistej, i przyzwyczajenia do chodzenia z obciągniętym napletkiem i nie potrzeba w naszej strefie klimatycznej, tak drastycznych metod utrzymywania higieny.

Gość Masz oczywiście rację
to jest chore. Obrzezanie to może być w warunkach szpitalnych, sterylnie i bez bólu, a nie takie gusła chore! Nie zgadzaj się, zadawanie cierpienia w ten sposób dzieciom powinno być zakazane przez prawo (religia to naprawdę ciemnota i opium dla mas :O )

Gość Masz oczywiście rację
Teraz doczytałam, że wy nawet nie jesteście Żydami. Niech ten mąż Twój idzie się leczyć.

Gość panna z Wilka
Poczytaj sobie, dlaczego tak naprawdę wymyślono obrzezanie i jak to się ma do naszych warunków :o Ale tak w ogóle to żal, po prostu - jak słysze, że dla higieny obrzezanie, golenie pipki - co za kurfa bzdety :o A kto na tym zarabia ???

Dokładnie dla mnie to też chore i już chyba wyczerpałam wszystkie swoje argumenty za i przeciw ... nie jesteśmy żydami itp .. Tyle że nie mieszkam w Polsce i on nie jest polakiem ale powiedziałam mu że w mojej kulturze nie robi się czegoś takiego i ja na to nie pozwolę ... To że jego rodzina jest obrzezana nie znaczy że moja rodzina ma się upodabniać do jego. Jego matka jak się dowie to też pewnie nazwie mnie wyrodną itp ... Nie wiem ile jeszcze mam mu pokazać , poczytać żeby zrozumiał to co ja do niego mówię ... Powiedziałam że Arabem nie jest ani nic takiego , żyjemy w cywilizowanym świecie i mamy dostęp do wody żeby się myć !!! Macie tu przykład jaka to Ameryka cywilizowana jest .... aż mi się tu mieszkać nie chcę ...

Gość yhymmm ....
Up Up Dzięki za wypowiedzi :-)

Gość to nie trzeba było
wychodzić za muzułmanina/żyda

Gość to nie trzeba było
"yle że nie mieszkam w Polsce i on nie jest polakiem ale powiedziałam mu że w mojej kulturze nie robi się czegoś takiego i ja na to nie pozwolę" aha czyli arab...... doczytałem :D oni się niewiele różnią od żydów a jak się będziesz stawiać to się pewnie okaże kto rządzi i gdzie jest miejsce kobiety. udanego małżeństwa z księciem południa