Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Eee tam ....

Co myślicie o obrzezaniu noworodka ?? ....

Polecane posty

Gość pani pytajaca 27
arab- amerykanin to samo gówno

Gość pani pytajaca 27
amerykanie czasem wieksza ciemnote uprawiaja od arabów. bylo za normalnego faceta wyjsc polaka a nie cudzoziemca

Gość pani pytajaca 27
troche nie na temat napisalam ale musialam sie uniesc bo nie szanuje kobiet ktore wychodza za czarnuchów amerykancow, muzułmańców itd.

Gość pani pytajaca 27
szprota a o chrzest nie bedzie mialo dziecko pretensji?? chociaz z kosciola mozna sie wypisac a napletek nie odrosnie :(

wcale nie są tacy sami co Arabowie ... nie zgodzę się z tym .. i nie ważne za kogo wyszłam bo ja sama wiem za kogo wyjść powinnam i tak też zrobiłam ... Pytam tu o co innego więc liczne na słuszne rady bo ciężko go odwieźć od tego .... Choć przyznam się że zgadzam się z Tobą co do tego jaka jest większość Amerykanów ... =)

Gość a tak
to jest prowokacja jakas?? w zyciu bym nie zwiazala sie z facetem o jakiejs pojebanej religii.Obrzezanie to okaleczanie czlowieka bez zadnego powodu.Taki zacofany obrzadek.

Gość a tak
powiedz mu,ze po Twoim trupie.Nie bedzie zadnego obrzezania ani teraz ani NIGDY!

Gość a tak
"rozumiem że to może i bardziej higieniczne " tak napewno.Dla ludzi,ktorzy nie potrafia sobie dokladnie doooop podmywac albo dla tych co sie wogole nie kapia:) to moze niech kobiety w waszej rodzinie wykroja sobie lechtaczke i zaszyja pochwy:)

To nie jest żadna prowokacja. W Stanach 68% facetów jest obrzezanych - jak tłumaczą ze względu na higienę jak mówią ... Po 2 dniowej batalii o to czy ma być obrzezany czy nie stanęło na tym że jak dorośnie sam zdecyduje co chce a czego nie chce ... Każdy powinien mieć wybór !!! Jak dla mnie (choć już tyle czasu mieszkam tutaj ) to wciąż nie ma sensu po co Oni to robią

Dzięki Ci A tak !! i pozostałym mam nadzieję że nie zmieni zdania ... A poza tym powiedziałam mu że jakby jakiś lekarz spróbował to bym mu po ryjku natrzaskała =)

Gość dgfgshdg
To jest kurva straszne!Okropne.To dziecko jest obezwladnione i sie wyrywa,krzyczy.Masakra!jeszcze na dodatek noworodek.Sorki ale Twoj maz jest jakims nieczulym zacofanym tempakiem.Sama mam synka juz trzyletniego.Do okolo trzeciego roku zycia napletek przeciez nie schodzi wiec co niby tam ma sie mu ubrudzic jak to nawet ruchome nie jest.To musi niewiarygodnie bolec takie obrzezanie i jest bez sensu u doroslego czlowieka,a co dopiero u noworodka.Niech twoj maz poczyta ksiazki jak myc penisa zamiast praktykowac jakies obrzadki,bo wstyd.

Gość niew znam sie
nie rob tego !!!!!!!! serio ! omg masakra ! dziecku robic cos takiego !!! poi co ooo? to jest znecanie !!!!!!!!

obrzezanie to glupota!!! ta skora po cos tam do cholery jest! nie zdajecie sobie sprawy jaki to ból dla niemowlaka!! i uraz zostaje niestety do konca zycia. nie ma tak, ze jak male dziecko to nie pamieta. niestety bol fizyczny pamietaja podswiadomie. :(

kompletnie nie ogarniam tego obrzezania. to taki wielki problem sciagnac skorke i sie umyc? ciekawe czemu nie wpadli tez na pomysł wycinania pochwy.. przeciez ona jeszcze bardziej "niehigieniczna" wkoncu sie jej nie wyjmie i nie umyje :o

Gość seksowna kobietka
a mnie obrzezane penisy nie podniecaja :classic_cool: brak tej skórki to wielki błąd!! skórka jest zaraz po mosznie druga najseksowniejsza czescia ciała u faceta :P trzecia jest mozg :P :classic_cool:

Gość obrzezany w wieku 30 lat...
wiec moge powiedziec jak bylo przed i jak jest po. ZALETY: - Jest o wieeeele czysciej, - wyglada ladniej - zona baaardzo zadowolona - seks trwa dluzej (u mnie to wada bo zawsze moglem dlugo - ale dla kobity zaliczam jako zaleta) Wady: - wrazenia/doznania zostaly po zabiegu mocno zmniejszony (widac to po czasie w jakim 'dochodze' podczas orala - kiedys 2-3 minuty, dzisiaj nawet 10) - jest to jednak zabieg chirurgiczny ze wszyskimi mozliwymi (lacznie z amputacja czlonka!!) komplikacjami No i wlasnie przez te zmniejszone 'czucie' jestem PRZECIWNIKIEM rutynowego obrzezania. ja zostalem obrzezany w wieku 30 lat, za moja zgoda bo musialem i nie zaluje ale gdyby mi moi rodzice usuneli mi 20-40tysiecy receptorow czuciowych (tak tyle jest usuwanych podczas obrzezania!!) za mlodu to nigdy bym im tego nie wybaczyl. dobrze ze nie macie dziewczynki bo ciekawe co jej by chcial usuwac

Gość Miro34
Totalnie Nie jestem za! Jeżeli Bóg stworzył człowieka z napletkiem to dlaczego człowiek uważa że jest on zbędny i wbrew woli Boga usuwa to co ten stworzył? Kiedyś kamienowanie było uważane za naturalne prawo, ale czasy się zmieniły. Okaleczanie dzieci, tak dziewcząt jak i chłopców nie ma nic wspólnego z cywilizacją, a bardziej z indoktrynacją. Znam taki 1 przypadek, sprawę prowadził dr. Brzezicki, który jest adwokatem i autorem wokandy medyczno prawnej. Na tej stronie jest artykuł na ten temat do znalezienia w google.