Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wizazystka StyliSTKA

wszystko co chcecie wiedziec o makijazu

Polecane posty

pytajcie. odpowiem na pytania

czesc. jak nauczyc sie malowac eyelinerem? jezu z moimi czarnymi kreskami wygladam jak kryminalista :D

polecam zaczac od eyelinera w zelu (np. Bobby brown) i dobrego pedzla np. Mac lub tansza wersje MaEstro. wazne jest aby nie malowac w powietrzu tylko oprzec reke na biurku. Jakiego eyelinera uzywasz?

Na poczatek rob kreske w 3 turach. Zacznij od wewnetrznego kacika oka, pozniej zrob srodek, na koncu pociagnij zewnetrzna strone. Przy robieniu kociego oka nalezy uwazac aby nie zrobic za nisko kreski poniewaz oko bedzie nam "opadac"

bourjois liner clubbing. nie wiem czy jest dobry czy zły bo kupilam go aby sie nim nauczyc malowac. na biurku mówisz? :) ok. a powiedz mi gdzie kupic kosmetyki maca? słyszałam ze maja dobre podkłady? to prawda? musze kupic podklad i puder sypki. mam cerę naczynkową (naczynka na nosie) poza tym suchą. gładka skóra bez tradzika, czy jakis syfków. do tej pory uzywalam revlon colorstay, ale chyba mi mocno wysusza skóre wiec chce go zmienic na cos lzejszego (coś do 100 zł).

Gość qrczakpieczony
Witam, skoro masz chęć i czas - oto moje pytania: 1. w jakie kolory się ubierać, jakiego koloru cieni oraz rożu używać, 2. jak wydłużyć niezbyt długie nogi (obcasy odpadają) i zatuszować szerokie biodra oraz ramiona, 3. czy malować paznokcie na wyraziste kolory/ciemne przy raczej krotkich palcach i szerokich plytkach paznokcia (staram się nie malować boków mając nadzieję, że dzięki temu płytki wydadza sie dłuższe a palce smuklejsze, ale obawiam się, że to daje śmieszny efekt!!!) Opis mnie: 158cm, 55kg, włosy ciemny brąz, zielone oczy, cera raczej jasna z delikatnymi piegami. Pozdrawiam i czekam na wieści :-)

te 3 tury brzmią rozsądnie. słuchaj a może łatwiej robić na początku kredką bo ja można rozatrzeć i w ten sposób zamaskować niedociągnięcia? tylko jaką kredkę kupić? mam manhattan khol kajal ale twarde to jak diabli :D a gdzie mogę kupić tego Bobby browna?

Tego typu eyelinery nie sa dobre do nauki kreski. Zaopatrz sie w eyeliner w zelu i pozadny pedzel to da Ci mozliwosc wykonania perfekcyjnej kreski. Nie polecam firmy Inglot poniewaz eyelinery szybko wysychaja. Taki z Maca lub Bobby brown spokojnie starczy Ci na rok czasu. Niestety z tego co wiem w Polsce produkty z Maca mozna nabyc tylko przez internet (nie mieszkam w polsce) uwazaj jednak na kupno z nieznanych zrodel. Co do pudru Revlon jest kryjacy Ty potrzebujesz czegos nawilzajacego. Polecem Clinique Superbalanced MakeUp. Cena ok 100zl. Na naczynka korektor zielony nalozony pod podklad.

PUDER w kamieniu polecam Loreal True Match. kreske kredka tez mozesz robic. Ja uzywam z firmy Artdeco ale mam jedna z Polski z firmy maybelline expert eyeS i jest super miekka

Zasada z korektorami jest prosta. Zielone na popekane naczynka i czerwone zaczerwienienia nakladany pod podklad, bezowe i piaskowe pod oczy i zmiany skorne nakladany na podklad. Jesli chcesz wydac troszke wiecej na podklad polecam ten o ktorym wspomnialam. Nie zapomnij nakladac pod podklad krem nawilzajacy. To bardzo wazne w perfekcyjnym wykonaniu makijazu

mam nadzieje ze rozumiesz to co pisze ale moj polski nie jest najlepszy a nigdy w szkole sie go nie uczylam

sorka ze wczoraj nie odezwałam się ale padły mi baterie w klawiaturze. nie wiem czy jeszcze tu zajrzysz ale bardzo dziękuję za cenne rady! milego dnia, ps twój polski jest ok :D

Gość lekooomankaa
witam mam pytanie odnoście malowania oka cieniem, jak zachować na dłużej efekt świeżego makijażu? bo cienie po jakimś czasie "rozmaczają" się na powiece, która się poci (?) niewiem jak to nazwać :)).

asda- :) lekooomankaa- polecam baze pod cienie ktora przedluza trwalosc cieni i chroni przed ich "wyblaknieciem" na powiece. Polecam z firmy Urban Decay. Tanszymi odpowiednikami Lumene i Artdeco choc ta ciezko rozprowadzic na powiece ale Lumene jest naprawde dobra

Gość lekooomankaa
moglabys mi wrzucic jakis link do tej lumene bazy pod cienie :)

Gość dc metro area
jak znacie angielski i macie dostep do kosmetykow ktore nie wszystkie sa na rynku polskim ( chociaz pewnie allegro juz wszystko ma tam :P ) polecam ta stronke z recenzjami kosmetykow http://makeupalley.com/product/ w stanach to istna mekka kazdej kosmetykoholiczki :P i kopalnia wiedzy :)

Gość atamaska
Choruję na cienie z avonu, te poczwórne. Mam piwne oczy, jakich kolorów powinnam używac by ładnie wyglądać?

Dla mnie kosmetyki z AVONU sa totalna porazka. Osypuja sie i nie trzymaja na powiece. Do tego slaba pigmentacja. Ale co kto lubi. To tylko moje zdanie. Co do oczu polecam chlodne kolory. Na jesien fiolety- bardzo modne w tym sezonie. Szarosci, liliowe, zielen i pastelowy roz beda ok.

Przepraszam ze dopiero wieczorem odpisuje ale caly dzien siedze w salonie. Chcialam tez nadmienic ze nie mieszkam w Polsce wiec to co u mnie jest na topie nie musi byc u wAs. Pozdrawiam

Gość atamaska
Dzięki za pomoc ;* wiesz, mi konkretnie nie chodzi, co jest modne w tym sezonie, bo ja na takie coś zbytnio nie patrzę. Interesuje mnie jakie kolory by mi pasowały do brązowych oczu, żeby jak debil nie wyglądać ;) Ja dopiero "bawię sie kolorami" i improwizuję, żeby ładnie wyglądać.

Gość atamaska
Dziękuje za pomoc :*