Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Masia26

Odwiedziny na porodówce

Polecane posty

Niedługo wybieram sie "odwiedzić" porodówkę na której chcę rodzić, żeby dowiedzieć się co i jak. O co mam się dokładnie pytać,żeby nie było nie porozumień przy porodzie?

o to co masz ze soba zabrać a co da ci szpital :) bo potem są fajne akcje jak np w danym szpitalu nie dają koszulki do porodu a ty tylko jakieś wypaśne nówki ze soba weźmiesz albo jak nie maja welflonów :)

Czy masz wziąć ciuszki dla dziecka, czy w razie problemów z karmieniem dysponują mlekiem, czy musisz kupić. Czy możesz rodzić z chłopem, czy musisz płacić za znieczulenie. Nadal jest różnie w naszych szpitalach...

pytań jest multum i wierz mi i tak wszystkich nie wyczerpiesz :D:D:D najwięcej ich będzie już przy samym porodzie :) a o te sprawy jak golenie czy lewatywa oczywiście że możesz się zapytać :) o wszystko co tylko wyda ci sie ważne :)

Chyba sobie zrobię jakąś listę, bo to moje pierwsze dziecko i chyba jak każda kobieta trochę panikuję:) no ale kto pyta nie błądzi:D

Gość gryczka
Cokolwiek przyjdzie Ci do głowy. Ja pytałam: Jak wygląda sama sala porodowa (pokazano mi ją). Jakie procedury są stosowane rutynowo. Czy partner może być przy mnie przez cały poród, czy może przeciąć pępowinę. Jak długo dziecko zostanie ze mną tuż po urodzeniu. Co się z nim dzieje potem. Kiedy zostanę przeniesiona na zwykłą salę. Jakie są dostępne środki łagodzenia bólu. Jak są regulowane odwiedziny. Jak długo po prawidłowym porodzie zostanę w szpitalu. Czy dziecko będzie ze mną cały czas czy głównie pod opieką pielęgniarek. Warto też zapytać, co trzeba ze sobą zabrać, a co zapewnia szpital. Jak wygląda przyjęcie na oddział. Czy duży mają odsetek porodów wywołanych, nacięć krocza, cesarek. Czy na stałe jest anestezjolog. Jak szybko po porodzie możesz karmić piersią (jeśli chcesz) - jak szybko po naturalnym, a jak szybko po cesarce - gdyby się trafiła. No nie wiem, na razie nic więcej mi nie przychodzi do głowy.

zaczynam się cieszyć że przy pierwszej ciąży wszystko działo się nagle i niespodziewanie i nie zdązyłam wymyslać tych wszystkich pytań :D po prostu coś się działo i jechałam karetką na sygnale do szpitala ale za to ciąża zagrożona, zakładane szwy na szyjke i poród w 32tc coś za coś :/ a teraz przy 2 ciąży to jakos tak spokojniej do tego podchodzę :) faceta przy porodzie nie chcę więc multum pytań mi odpada, wiem gdzie będę rodzic i wiem co trzeba tam mieć do porodu (leżałam na patologii w tym szpitalu więc wiem co dziewczyny musiały mieć) dla mnie najważniejsze są 2 spary: - co musze mieć swojego - czy w weekendy są wypisy :)